گیاهان دارویی
با زعفران از سرطان پیشگیری کنید!
زعفران خاصیت ضد سرطانی دارد
زعفران به عنوان یکی از گیاهان دارویی مفید ضدسرطان میباشد. طبق مطالعات انجام شده، یکی از فعالیتهای بیولوژیکی این گیاه که بزرگترین کاربرد پزشکی آن محسوب میشود توانایی آن در مهار سرطان زایی است.
نتایج مطالعهای که جهت بررسی اثرات ضدسرطانی زعفران انجام شده حاکی از آن بود که عصاره این گیاه اثرات کشندگی بر روی سلولهای سرطانی کبد انسانی دارد.
یافتههای این پژوهش مؤید این مطلب است که این گیاه سلولهای کبد انسان را در برابر سرطان محافظت میکند.
بسیاری از میوه ها، سبزیجات، گیاهان یکساله و ادویهها حاوی فاکتورهایی علیه سرطان هستند.
که میتوانند اثرات خود را در مراحل مختلف، شروع و رشد سلولهای سرطانی را متوقف کنند.
فاکتورهای غذایی نقش مهمی در مرحله شروع و نیز جلوگیری از پیشرفت سرطان ایفا میکنند.
تعداد بیشماری از بیماران در سراسر دنیا از گیاهان دارویی به منظور حفظ سلامتی استفاده میکنند.
امروزه استراتژی امیدوارکننده برای جلوگیری از سرطان، استفاده از گیاهان دارویی و در صنعت داروسازی است.
که به طور مستقیم یا طبیعی گسترش سرطان را بلوکه میکنند.
زعفران داروی ضد افسردگی است
این گیاه در مقایسه با «ایمی پرامین» یک داروی ضدافسردگی است.
با توجه به مطالعه بالینی و مطالعه حیوانی انجام شده میتوان عنوان کرد که این گیاه با میزان مصرف ۳۰ میلیگرم در روز اثرات ضدافسردگی قابل توجهی در بیماران افسرده سرپایی با شدت ضعیف تا متوسط دارد.
این گیاه به عنوان یک عامل بالا برنده خلق و نشاط آور یاد میشود.
افسردگی نتیجه تغییرات بیوشیمیایی مغز بوده و یکی از بیماریهای شایع در بالغین است.
مهمترین راه درمان برای مداوای افسردگی داروست.
با توجه به مصرف کاملا رایج زعفران با چای زعفران در درمان افسردگیهای ضعیف در طب سنتی و عدم بررسی علمی این خاصیت، زعفران در یک کارآزمایی بالینی دوسویه بیخبر با کنترل داروی ضدافسردگی کلاسیک (ایمی پرامین) این اثر زعفران با ایمی پرامین مقایسه شد.
مقایسه یافتههای این مطالعه نشان داد که ایمی پرامین و این گیاه داروی اثر یکسانی بر روی بیماران افسرده سرپایی با شدت ضعیف تا متوسط هستند.
۳۰ درصد افراد بالغ با یک دوره افسردگی مواجه میشوند.
میزان ابتلا به افسردگی در زنان حدود ۲ تا ۱ ۳ برابر بیشتر از مردان است.
زعفران مانع گسترش سرطان سینه
محققان آمریکایی میگویند چاشنی زعفران مانع گسترش ورم سرطانی سینه میشود.
لها آنلاین نوشت: دانشمندان در مرکز سرطان آندرسون در دانشگاه تگزاس آمریکا بر این باورند این گیاه دارای مادهای به نام کیورکیومین است که مانع گسترش سلولهای سرطانی سینه میشود.
آنها ضمن آزمایش این موضوع بر روی موش آزمایشگاهی به این نتیجه رسیدند و گفتند: استفاده از آن برای انسان هیچ گونه عوارض منفی و جانبی ندارد.
این گیاه دارای خاصیتهای درمانی و شیمیایی بسیاری است.
از زمان قدیم از این ماده به عنوان یکی از مواد درمانی استفاده میشد.
قبلا گفته شده بود ماده کیورکیومین مانع از اکسیده شدن میشود.
دانشمندان ثابت کرده بودند کسانی که در غذاهای خود از چاشنیهای طبیعی مثل زعفران استفاده میکنند کمتر به سرطان مبتلا میشوند.
منبع: کتاب اسرار تغذیه و سلامتی