سلامت
بهداشت آرایشگاه
بهداشت آرایشگاه
آرایشگاه
یکی از مکانهایی که زنان و دختران جوان بهکرات به آنجا میروند، آرایشگاه است.موارد زیر در آرایشگاهها انجام میشود:
- کوتاه کردن
- رنگ کردن
- حالت دادن و آرایش کردن موها
- برداشتن ابروها
- اپیلاسیون
- آرایش ناخنها
فراتر از اینها، اغلب خالکوبی ها توسط آرایشگران انجام میشود. در این زمینه توصیههای متخصصان پوست را باید جدی گرفت.
متأسفانه در برخی آرایشگاهها اعمال زیبایی شامل تزریق بوتاکس، لایهبرداری (پیلینگ) شیمیایی و حتی لیزر درمانی موی زاید نیز بدون هیچگونه نظارت پزشکی انجام میشود. (که در پی آن باید با عوارض آن نیز روبهرو شد).
برخی از این عوارض یا برگشتناپذیرند و یا فرد باید مدتهای طولانی برای رفع این عوارض در پی پزشکان مختلف باشد. مانند:
- سوختگی پوست براثر لیزر
- یلینگ با مواد شیمیایی مانند اسید میوه
- حساسیت به مادهی بوتاکس و افتادگی پلک یا انحراف چشم
برخی از آرایشگرها نیز در اتاقکهای سولاریوم به برنزه کردن مشتریان خود میپردازند و افراد نیز بدون توجه به عواقب این کار در استفاده از این کابینهای سرطانزا معتاد شدهاند.
رعایت بهداشت آرایشگاه
در هر آرایشگاهی باید به نکات اولیهای که رعایت بهداشت فردی آرایشگر و مجزا بودن وسایل موردنیاز برای هر فرد از آن جملهاند، توجه داشت:
- تا جایی که امکان دارد هر فرد باید از وسایل شخصیاش مانند شانه، قیچی، کلاه رنگ و حوله استفاده کند.
- تیغهای مصرفی باید نو باشند و بههیچوجه برای افراد بهطور اشتراکی استفاده نشود.
سلامت آرایشگر
– آرایشگر باید ازنظر سلامتی جسم و پوست بررسیشده و سالم باشد.
– این افراد باید سالانه آزمایشهای کاملی ازجمله آزمایشهای هپاتیت و ایدز انجام دهند و کارت سلامت داشته باشند.
– سلامتی پوست آنها نیز مهم است، زیرا اگر آرایشگری مبتلابه زگیل در دستهای خود باشد، در طول روز میتواند افراد زیادی را مبتلا کند.(پس توجه به بیماریهای مسری اهمیت بسیار دارد).
– بهتر است برای هر فرد از حولههای یکبارمصرف که امروزه در دسترسند استفاده شود و یا هر فرد حولهی شخصیاش را همراه داشته باشد.
– استفاده از شانه، برس و قیچی خاص هر فرد نیز در پیشگیری از بیماریهای مختلف مو اهمیت دارد.
نکته مهم
نکتهی بسیار مهمی که در بحث بهداشت و پیشگیری از انتقال بیماریها در آرایشگاهها وجود دارد، توجه به رعایت بهداشت هنگام اپیلاسیون است. الزامی است:
- که هر فرد از موم نو و باز نشده استفاده کند و بقیهی آن را با خود ببرد. (استفاده از موم مشترک برای مشتریان عامل انتقال بسیاری از بیماریهای ویروسی مانند زگیل و تبخال است).
- نهفقط باید از کاردکهای جداگانه برای هر فرد استفاده کرد، بلکه ظرف موم افراد نیز باید جداگانه و نو باشد. (اگر فردی مبتلابه زگیل روی سطح بدنش باشد و ظرف موم به ویروس زگیل (HPV) آلوده شود، میتواند عاملی برای انتقال بیماری به دیگران شود).
- ویروسهای جلدی دیگر مانند مولوسکوم مسری نیز میتوانند از این طریق منتقل شوند.
- ممکن است زگیلهای تناسلی از طریق استفاده از موم آلوده از فردی به فرد دیگر هنگام اپیلاسیون ناحیهی تناسلی انتقال یابد و مشکلات جسمانی، روحی و اجتماعی برای فرد به وجود آورد.
عفونت های ویروسی
در خصوص انتقال عفونتهای ویروسی مانند هپاتیت B و C و ایدز، هرگاه پوست زخم شود و خونریزی کند، امکان انتقال این ویروسها هم وجود خواهد داشت. به همین دلیل تیغ باید نو باشد و پس از استفاده داخل جعبههای مخصوص آشغال انداخته شود.
پدیدهی مهمی که امروزه با آن روبهرو هستیم شپش سر عانه است که بهراحتی در صورت رعایت نکردن بهداشت در آرایشگاهها به افراد انتقال مییابد. اگر فردی مبتلابه شپش سر باشد و از شانهی مشترک برای فرد سالمی استفاده شود، امکان انتقال بیماری به وی وجود خواهد داشت.
بنابراین، فراموش نکنید که شانه و برس برای هر فرد باید مجزا و مخصوص باشد.
الزامات وسایل مشترک در آرایشگاه
اگر آرایشگر برخی از وسایل را بهاجبار بهصورت مشترک استفاده کند، باید آنها را با محلولها و اسپریهای ضدعفونیکننده که ضدویروسهای هپاتیت و HIV هستند، تمیز کند.
منبع: کتاب مجموعه مباحث طلایی درباره پوست، مو و زیبایی