تاثیر شیر مادر در پیشگیری از بیماری ها
شیر مادر که همواره از آن بهعنوان غذای کامل نوزاد یاد میشود حاوی فاکتورهایی است که نقش بسیاری از آنها در رشد، تکامل و سلامت انسان تایید شده اما هنوز علم پزشکی نتوانسته برخی از این تاثیرات را در زمینه پیشگیری از بیماریها در این ماده غذایی تشخیص دهد.
تاثیر شیر مادر در پیشگیری از بیماری ها
توصیه همه متخصصان این است که نوزاد از بدو تولد از طریق شیر مادر تغذیه شود و این روند تا ۶ ماهگی بهطور انحصاری ادامه یابد. حتی در این دوران نیازی به موادی مانند آب جوشیده سرد شده نیز نخواهد بود. تنها مادهای که بهعنوان مکمل برای شیرخواران ضرورت دارد استفاده از قطره ویتامین D است. چراکه شیر مادر فاقد مقدار کافی این ویتامین است.
تاثیر شیر مادر در پیشگیری از بیماریها، طیف وسیعی از بیماریهای واگیر و غیر واگیر را دربرمی گیرد.
کودکان در سالهای نخست تولد به دلیل نقص سیستم ایمنی بسیار مستعد ابتلا به بیماریهای واگیر مانند انواع عفونتهای گوارشی، تنفسی، ادراری و خونی هستند که شیر مادر بهخوبی میتواند از این مشکلات پیشگیری کند. از طرفی احتمال مرگ ناگهانی نوزادان و بهطورکلی بستری شدن کودک به علل مختلف در بیمارستان کاهش مییابد.
در رابطه با بیماریهای غیر واگیر که درواقع بیماریهای مربوط به دوران بزرگسالی را شامل میشود هم می توان گفت:
“تغذیه با شیر مادر نقش خوبی در پیشگیری از بیماریهای ایمنی، روماتولوژیک و آلرژیک دارد و تحقیقات نشان میدهد کودکانی که از شیر مادر تغذیه شدهاند کمتر در معرض ابتلا به این مشکلات هستند”.
همچنین احتمال ابتلا به بیماری های زیر در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند کمتر است:
سلیاک،
انواع حساسیتها،
آسم،
اختلالات تغذیهای،
کمبود وزن، اضافهوزن،
ناراحتیهای قلبی عروقی
و دیابت بهخصوص دیابت وابسته به انسولین
همچنین نتایج جالبی از بررسیها ثابت میکند تغذیه با شیر مادر تاثیرات بینظیری بر رشد تکاملی روانی کودک دارد که بعدها در بزرگسالی نمود خوبی پیدا خواهد کرد.