اشتباهات رایج غذایی
تراریخته | نگرانیهای سلامتی درخصوص محصولات غذایی تراریخته
نگرانیهای سلامتی درخصوص محصولات غذایی تراریخته
اگر تا حالا در خصوص اثرات خطرناک محصولات تراریخته قانع نشدهاید، مطالعه زیر میتواند شمار را وادار کند که در این مورد فکر کنید.
خوردن ذرتتراریخته و مصرف سم Monsanto’s Roundup (که غالباً در محصولات تراریخته استفاده میشود) باعث بهوجود آمدن تومورهای وحشتناک، آسیب گسترده اندامها و مرگ زودرس گردید. این مطالعه به عنوان گستردهترین تحقیق منتشر شده درخصوص تآثیر ذرتتراریخته و علفکشها بر موشها تلقی میشود.
طبق بررسی منتشر شده در نشریه ”علوم محیطی اروپا” در سال ۲۰۱۱، ۱۹ مطالعه درخصوص پستاندارانی که با سویا و ذرت تراریخته تغذیه شده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایشهای طولانی مدت ۹۰ روزه مشکلات کبد و کلیه در نتیجه مصرف محصولات تراریخته مشخص گردید. عملکرد کلیه و کبد به ترتیب در ۴۳٫۵ درصد و ۳۰٫۸ درصد از موارد دچار اختلال گردید.
برطبق گزارشات، افرادی که از محصولات تراریخته استفاده میکنند، با اثرات جانبی زیر مواجه میشوند:
- افزایش آلرژیها
- مقاومت در برابر آنتیبیوتیکها
- مشکلات اعضای داخلی
- اختلالات سیستم تولید مثل
- افزایش نشانههای پیری
- رشد تومورهای سرطانی
در مطالعهای که طی مدت ۱۰ سال در نروژ انجام شد، مشخص شد که محصولات تراریخته منجر به:
- چاقی
- مشکلات گوارشی
- آسیب اعضای مهم مثل کبد، کلیه، پانکراس و اعضای تناسلی میشوند.
برچسبگذاری
در مطالعهای که به تازگی در نشریه “هماتولوژی و بیماریهای ترومبو آمبولیک” منتشر شده است، غلات تراریخته که حاوی سم Bt هستند، خطر ابتلا به لوسمی را افزایش میدهند. با توجه به تحقیقات دانشمندان و محققان، این فقط سر کوه یخی است که بخش زیادی از آن در داخل آب قرار دارد. در حقیقت، بعضی شرکتها، (مخصواً کشورهای اروپایی) اجازه واردات محصولات تراریخته را نمیدهند. به علاوه، درصورتی که بیش از ۹ درصد محصولی، تراریخته باشد، تولید کننده ملزم به نصب برچسبی میباشد تا مصرفکننده بداند که چه چیزی را استفاده میکند.
شرکتهای بزرگ کشاورزی مثل مونسانتو در مقابله با برچسبگذاری محصولات میلیونها دلار هزینه کردهاند. چرا که میدانند این کار بر میزان فروششان، تأثیر منفی دارد.
نتایج یک نظر سنجی عمومی، در آمریکا نشان داد که ۹۰ درصد افراد از برچسبگذاری محصولات حمایت میکنند.
حقیقت این است که مردم در حال آگاه شدن هستند. بسیاری از شرکتهای تولیدکننده مواد غذایی مثل “چیپولته” در حال حرکت به سمت استفاده از محتویات غذایی غیرتراریخته و برچسبگذاری محصولات تراریخته هستند.
در حال حاضر، کمپنانی مونسانتو، بزرگترین تولیدکننده محصولات تراریخته مثل ذرت، سویا و کانولا هست. همچنین، حتی شرکتهایی هستند که در حال بررسی تولید ماهی سالمون و گاو تراریخته هستند. درحالی که بدون هیچ شکی، فهرست محصولاتتراریخته در حال افزایش است، محصولات زیر، مواردی هستند که باید بیشتر به آنها توجه کرد:
- ذرت
- سویا
- کانولا
- یونجه
- چغندر قند
اگر یکی از این محصولات را خریداری میکنید و در برچسب آن عنوان نشده است ”ارگانیک” یا” غیرتراریخته” مطمئن باشید که آن محصول، تراریخته است.
وقتی که کلمه تراریخته را روی یک برچسب غذایی مثل شربت ذرت، روغن دانه سویا یا حتی شکر می بینید، محتویات در مدت زمانی طولانی تراریخته شده اند.
سایر محصولاتی که ممکن است تراریخته باشند عبارتند از :
- روغن دانه پنبه
- لبنیات غیر ارگانیک
- پاپایا
منبع: پروفسور کرمی