بیماری

تورم مهبل ؛ ۷ مواد غذایی شفا دهنده عفونت قارچی مهبل

تورم مهبل

آمار نشان داده که بانوان در دوران طول عمر خود مبتلا به ناراحتی تورم مهبل می گردند. مهبل به طور طبیعی محل رشد و نمو باکتری های دوست و بی آزاری هستند که آنها را لاکتوباسیل می نامند و بعضی دیگر که آنها را آناروب می‌نامند. این باکتری های آناروبیک سبب ناراحتی مهبل و تولید تورم مهبل می گردند که آن را (BV) (باکتریال واژینوسیس) می نامند. این تورم مهبلی شایع ترین نوع بیماری زنان مهبلی است.

بیشترین علامت بیماری تورم مهبلی ترشحات مهبلی خیلی شبیه شیر بدون چربی است که خیلی بدبو است. که پس از جماع بد بوتر می شود. زیرا منی سبب تغییر اسید ترشحات مهبل و خارش و سوزش و برافروختگی می گردد.

علائم این بیماری با بیماریهای دیگر مهبل اشتباه می شود. زیرا علائم و نشانه های آنان یکسان است. این نکته هم بسیار مهم است که ۵۰ تا ۷۰ درصد زنان مبتلا به تورم مبهل نشانه و علامتی ندارند.

حدودا در ۳۰ درصد بانوان ۳ ماه پس از درمان کامل تورم مهبل، بیماری دوباره باز می گردد. بعضی از بانوان مستعد بازگشت بیماری هستند، و بعضی بر این باورند که هنگام درمان علاوه بر کم شدن باکتری های مسبب، باکتری های دوست مهبلی هم کم می شوند و از بین می روند و سبب کمی دفاع می گردند و بدن را مستعد دوباره مبتلا شدن می کنند.

علل ایجاد

  • حاملگی
  • بیماری قند
  • خوردن قرص های جلوگیری از حاملگی و آنتی بیوتیک ها

 سبب گرفتاری به این بیماری می گردند. خوشبختانه بعضی غذاها ممکن است به بهبودی این بیماری کمک نماید.

عفونت های قارچی

 مطابق بررسی ها و آمارهای بدست آمده مشخص شده که هر بانویی حداقل یک بار به بیماری قارچی مبتلا گردیده است. این عفونت قارچی مهبل بانوان بنام «واژینال کاندیدیاسیس» میباشد.

 تمام بانوان در هر حال و همیشه مقداری از این قارچ ها را در مهبل دارند که ناراحتی برای آنان ایجاد نمی کنند، اما هنگامی که این قارچ بیش از اندازه طبیعی نمو می کند، سبب خارش و سوزش و تحریکات نامطلوب می گردند.

 خوشبختانه خوردن بعضی غذاها از تکثیر و رشد و نمو باکتری ها و قارچ هایی که سبب این عفونت ها می گردند، جلوگیری می کنند. این بیماری که ویژه بانوان است، بعضی اوقات به مردان هم سرایت می کند. درمان این بیماری بسیار ساده و عملی است. امروزه این بیماری یعنی عفونت قارچی مهبل خیلی انتشار پیدا کرده و دلیل این انتشار بکار بردن زیاد داروهای ضد میکروبی است.

 غذاهای شفا دهنده ی تورم مهبل

 لوبیاها، نخود سبز، ماست بدون چربی، اسفناج، سرکه، طالبی، زردآلو

۱– لوبیای سبز و نخود سبز

 مطالعات نشان داد که (ویتامین B) ممکن است خطر گرفتاری به تورم مهبل را کم کند.
لوبیا و نخود مملو از این ویتامین هاست آنان را به هر شکلی که دوست دارید، وارد برنامه غذایی خود کنید.

 ۲- ماست بدون چربی

خوردن ماست سبب رشد و نمو و ازدیاد باکتری های خوب مهبل می گردد که باکتریهای بد را کم می کند.
شستشوی مهبل با دوغ خطر گرفتاری به تورم مهبل را کم و آن را درمان می کند.
یک عامل موثر ممکن است زیادی کلسیم در ماست بدون چربی باشد.

 ۳- اسفناج

 اسفناج به سبب داشتن ویتامین Bو Dو A، خطر ابتلا به تورم مهبل را کم می کند.
می توانید از هر طریقی که دوست دارید از اسفناج خام یا پخته استفاده کنید.

 ۴ – زینک

 این مواد معدنی برای سلامت و تقویت سیستم مصونیتی بدن بخصوص گلبولهای سفید خون بسیار مهم است و از تورم مهبل جلوگیری می کند.
غذاهایی مانند ماهی و غذاهای دریایی، گوشت‌های قرمز، سبزیجات و دانه‌های نباتی، گوشت مرغ که زینک دارند را مصرف نمایید.

۵سیر

بخوبی به عنوان آنتی بیوتیک شناخته شده است.
بعلاوه مانع پیشرفت قارچ هم می گردد.
از راه خوراکی ممکن است تعداد ۱۲ حبه سیر لازم باشد.
۳ تا ۱۰ حبه در روز میل فرمائید.
بدیهی است بیمار باید سیر را دوست داشته باشد یا برای علاج بکار برد.

۶– گردوها

 دارای مواد شیمیایی سلنیوم و ویتامین E و ویتامین C هستند که در مجموع این ویتامینها سبب زیادی و تقویت دستگاه مصونیتی بدن می گردند.

 ۷- خرفه

 حاوی ویتامین A بعلاوه بتاکاروتن و ویتامین C که در بدن برای حفاظت و تقویت دستگاه مصونیتی هستند می باشد.

 خوردن غذای خوبی که دارای این ۳ ویتامین باشد، ممکن است از عفونت های قارچی جلوگیری کند.

 آزمایشات ترشحات مهبل زنان مبتلا به عفونت های قارچی نشان داد که مقدار بتاواروس در یاخته های آنان نسبت به زنانی که عفونت قارچی در مهبل ندارند بسیار کمتر است.

 بانوان دارای بتاکاروتن در برابر بیماری قارچی مقاوم ترند. برای درمان با پیشگیری از عفونت قارچی مهبل مقداری خرفه که دارای ویتامین و بتاکاروتن است را در برنامه ی غذایی خود اضافه کنید.

منبع: کتاب راز ۱۰۰ سال سلامت زیستن بدون دارو

برچسب ها

الهام عروجی

«الهام عروجی»،‌ فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ مدیریت اجرایی است. او از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز نموده است و ‌در حال حاضر تولید محتوا در زمینه‌ی تغذیه و سلامت را در شمیم سلامتی به عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن