تغذیه
بیماریهای قلبی | ۱۲ توصیه غذایی برای مبتلایان به بیماریهای قلبی
در آستانه روز جهانی سلامت قلب
۱۲ پیشنهاد خوراکی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی
- ماهی سالمون یا ساردین
- گردو
- بادام خام
- جو دوسر
- قهوه
- چای سبز
- شکلات تلخ
- کشمش
- کلم بروکلی
- سیب
- پرتقال و گریپفروت
- روغن زیتون
۱- ماهی سالمون یا ساردین
ماهی سالمون یا ساردین را حداقل هفتهای ۲ بار در برنامه غذایی خود قرار دهید تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را در خود کاهش دهید.
تحقیقات نشان دادهاند اسیدهای چرب امگا۳ موجود در این دو ماهی به انعطافپذیری عروق، کاهش التهاب عروق و بهبود علائم متابولیک کمک میکنند و به این ترتیب باعث پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی میشوند.
علاوه بر این، ماهیهای سالمون و ساردین، حجم بالایی از سلنیوم را در خود جای دادهاند که این آنتیاکسیدان قوی به محافظت از قلب و عروق کمک میکند.
۲- گردو
روزی یک تا دو گردو بخورید. گردو سرشار از امگا۳، فیبر، ویتامین E و فولات است.
همه این مواد مغذی برای حفظ سلامت قلب بسیار مهم هستند.
بهعلاوه، گردو حاوی حجم بالایی از چربیهای غیراشباع چند زنجیرهای است که میتوانند به حفظ انعطاف و سلامت عروق کمک کنند.
۳- بادام خام
مصرف بادام خام را فراموش نکنید. مصرف روزانه ۳ تا ۵ بادام خام باعث پیشگیری از تجمع پلاک در عروق و درنهایت پیشگیری از حملههای ناگهانی قلبی میشود.
۴- جو دوسر
سعی کنید در برنامه غذایی خود، مخصوصا وعده صبحانه، بیشتر از جو دوسر کمک بگیرید.
تحقیقات نشان دادهاند مصرف روزانه حجم مناسبی از جو دوسر (حدود ۵ قاشق غذاخوری)، میتواند منجر به کاهش کلسترول خون و درنتیجه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی شود.
۵- قهوه
مصرف حجم مناسبی از قهوه را هم فراموش نکنید. محققان بر این باورند نوشیدن روزانه حدود ۲ فنجان قهوه، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع۲ را تا حد قابلتوجهی کاهش میدهد و به این ترتیب، یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی در بدن از بین میرود.
البته به خاطر داشته باشید در صورت ابتلا به بیماریهای قلبی، باید در مصرف قهوه کمی محتاط باشید تا دچار تپش قلب ناشی از افزایش میزان کافئین در بدن نشوید.
۶- چای سبز
سعی کنید حداقل روزی یکی-دو فنجان چای سبز گرم بنوشید.
چای سبز حاوی حجم مناسبی از کاتچین و انواع فلاونوییدهاست که برای ارتقای سلامت قلب و پیشگیری از تشکیل پلاک در عروق خونی بسیار موثر هستند.
۷- شکلات تلخ
اگر به فکر حفظ سلامت قلب خود هستید، به شما پیشنهاد میکنیم مصرف شکلات تلخ حداقل ۷۰ درصد را به میزان روزانه حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در برنامه غذایی خود داشته باشید.
این کار باعث کاهش سطح فشارخون عمومی میشود و سرعت گردش خون را در بدن بالا میبرد.
به همین دلیل هم مصرف شکلات تلخ میتواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد.
۸- کشمش
مصرف روزانه یک مشت بسته کشمش، به دلیل وجود پتاسیم بالا، باعث کاهش خطر ابتلا به افزایش فشارخون میشود.
۹- کلم بروکلی
کلم بروکلی را به سبزیهای مصرفی روزانه خود اضافه کنید.
حجم بالای فیبر و آنتیاکسیدانهای موجود در کلم بروکلی باعث کاهش کلسترول خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
۱۰- سیب
روزی یک سیب بخورید. مصرف روزانه سیب، بهدلیل حجم بالای پلیفنولهایی که دارد، اجازه رسوب و جذب کلسترول را در عروق خونی نمیدهد و با کاهش ۴۰ درصدی LDL یا همان چربی بد خون، راه را بر ابتلا به بیماریهای قلبی میبندد.
۱۱- پرتقال و گریپفروت
در پاییز و زمستان تا میتوانید پرتقال و گریپفروت بخورید. ویتامین C فراوان موجود در این دو میوه، باعث پیشگیری از حملههای ناگهانی قلبی میشود و فلاونوییدهای موجود در آنها نیز احتمال ابتلا به فشارخون بالا و التهاب را در بدن کاهش میدهد.
۱۲- روغن زیتون
روغن زیتون را جایگزین سایر روغنهای مصرفی برای پختوپز و سالاد کنید زیرا مصرف روغن زیتون از تشکیل پلاک در عروق خونی پیشگیری میکند و جلوی افزایش چربی بد خون را میگیرد.
منبع: هفته نامه سلامت