سلامت
حجامت بهتر است یا خون دادن؟
حجامت بهتر است یا خون دادن؟
باور رایجی بین مردم وجود دارد که بهواسطه خون دادن یا حجامت میتوان برخی بیماریها را درمان کرد.
پیش از آنکه به تأثیر حجامت در بهبود برخی بیماریهای پوستی از منظر طب سنتی اشارهکنیم، لازم است اشارهای به تفاوت اثرگذاری خون دادن و حجامت در درمان بیماریها در طب سنتی داشته باشیم.
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید که《چرا حجامت میکنی؟ خون دادن همان حجامت است. فقط تمیزتر و بهداشتی تر خواهد بود》.
مثال ساده و عامیانهای این میزنم. چند جوی آب را در نظر بگیرید که در یک تقاطع به هم میرسند. در هر یک از جویها پنج آشغال درحرکت است و وقتی به تقاطع میرسند، جمع میشوند و گاهی باعث سرازیر شدن آب خواهند شد. در انتقال خون، از یکی از جویها خون میگیرند و پنج آشغالی که در آن جوی است از رگ خارج میشود. جایی که آشغالها به هم رسیدهاند و آب سرریز شده است، حجامت با تخلیه تمام آشغالها سبب پاکسازی آن ناحیه میشود و خون بهراحتی به جریان میافتد.
اگر توجه کرده باشید خون در حجامت غلیظتر است، دلیل آنهم این است که خون از مویرگها خارج میشود؛ یعنی جایی که تبادل انرژی و اکسیژن و مواد غذایی انجام میگیرد. بیشتر افراد بعد از حجامت احساس سبک بودن دارند و ازنظر روانی آرامتر میشوند اما در خون دادن کمتر شاهد این حالت هستیم.
آیا حجامت درمان گر است؟
در طب سنتی حجامتهای خاصی برای درمان یا بهبود چند درصدی بیماریهای پوستی استفاده میشود. البته نباید غافل بود که در طب سنتی حجامت تنها بخش کوچکی از درمانهاست. وقتی بیماری به متخصص طب سنتی مراجعه میکند، در درجه اول باید شیوه زندگیاش را تغییر دهد. اصلاحات تغذیهای، اعمال یدی و درمانهای دارویی نیز لازم است. حجامتها با توجه به طبع و مزاج و بیماری لازم میشوند.
کدام بیماریهای پوستی را با طب سنتی میتوان درمان کرد؟
حساسیتها و آلرژیهایی مانند خارشهای معمولی یا کهیر را، که به دلیل حساسیتهای غذایی یا تماسی رخ میدهند، در طب سنتی میتوان با اصلاح عادتها و حجامت درمان کرد.
بیماریهای لاعلاج ازنظر طب کلاسیک، با این درمانها ازنظر طب سنتی قابلکنترل هستند. بهعنوان مثال پسوریازیس و بیماری لیکن پلان که در طب کلاسیک فقط قابلکنترل است را در طب سنتی به کمک مجموعهای از درمانها از جمله حجامت میتوان درمان کرد و سلامت را به فرد بازگرداند.
برخی بیماریهای پوستی منشاء داخلی دارد. هرچند علائم خود را بهصورت پوستی ظاهر میکنند.
در طب سنتی با درمان آن بیماری داخلی میتوان تظاهرات و علائم پوستی را هم درمان کرد. طب سنتی طب کلنگری است و معمولاً درمانی برای یک علامت خاص تجویز نمیشود. وقتی بیماری با علائم پوستی مراجعه میکند، پزشک با گرفتن شرححال کامل سعی میکند مشکلات داخلی بیمار شناسایی کند و با داروهای خوراکی و اصلاح طبع و مزاج بیماری پوستی را هم درمان خواهد کرد.
دلیل ابتلا به بیماریهای پوستی از منظر طب سنتی کدام است؟
تجمع سودا در قسمتی از بدن بهصورت موضعی میتواند سبب بروز لک کبود با قرمزی شود. حجامت در این ناحیه سبب رفع مشکل خواهد شد. بین دو کتف چهارراهی وجود دارد که در طب سنتی انجام حجامت در آن ناحیه نیز سبب درمان بیشتر بیماریهای مرتبط میشود.
مراقب زمان طلایی ابتلا به بیماریها باشید!
گاهی دیر مراجعه کردن به پزشک مساوی است با سخت و طولانیتر شدن روند درمان. بیماری که از آغاز به متخصص طب سنتی مراجعه میکند که نقاط کمی از بدنش مبتلابه بیماری پوستی است، بهتر از بیماری که تمام بدنش درگیر شده و انواع و اقسام داروها و کورتون های خوراکی و موضعی را مصرف کرده، قابل درمان است. زیرا بدن بیماری که حجم زیادی از داروهای شیمیایی مصرف کرده را باید ابتدا پاکسازی کرد. وقتی بدن سبک شد، با اصلاح شیوه زندگی و استفاده از داروهای گیاهی برای سبک شدن باید آرامآرام برای درمان بیماری اقدام کرد.
بیماریهای پوستی در سنین مختلف متفاوت هستند. در هر سنی متناسب با سن بیمار درمان مربوط را تجویز میکنیم.