گیاهان دارویی

خواص زیره سبز

زیره سبز

خواص زیره سبز (طبیعت و خواص درمانی)

طبیعت زیره سبز گرم و خشک است.
گیاه زیره سبز دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار زیاد است.
زیره سبز خاصیت افزایش شیر مادران را در دوران شیردهی دارد.
زیره سبز ضد تومور، ضد صفرا، ضد باکتری و ضد عفونی کننده است.
از خواص زیره سبز ضد باروری و سقط کنندگی است.
برای درمان برونشیت از دمنوش زیره سبز استفاده کنید.
برای برطرف کردن سوء هاضمه دم کرده زیره سبز مفید است.
از خواص زیره سبز برطرف کردن ترشحات زنانگی (ترشحات واژن) است.
برای رفع نفخ روده و معده می‌توانید دم کرده زیره را تنقیه کنید.
از مخلوط زیره سبز با عسل در موارد ابتلا به دل درد استفاده می‌شود.
یکی از خواص زیره سبز برطرف کردن دل درد و نفخ کودکان شیرخوار است، به این منظور چند قطره اسانس زیره سبز را با روغن بادام مخلوط کنید و با آن شکم نوزاد را ماساژ دهید.
زیره سبز را در غذاهای نفاخ به ویژه حبوبات استفاده کنید.
برای رفع قطره‌ای ادرار کردن زیره را تفت دهید و پس از کوبیدن با آب بخورید.

مهم ترین اثرات

سقط کننده، ضد درد، بی حس کننده، ضد کرم، ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد باکتری، ضد سم، ضد صفرا، ضد باروری، ضد التهاب، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد تومور، تقویت کننده ی قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، معرق، هضم کننده ی غذا، ادرار آور، شیرافزا، دارای خاصیت استروژنی، قارچ کش، لاروکش، فتودرماتیتیک، محرک، تقویت کننده ی معده، تقویت کننده ی رحم و التیام دهنده ی زخم
مضرات زیره سبز (موارد منع و احتیاط در مصرف)
زیره سبز همیشه ادویه‌ای غیر سمی و خوراکی بوده است، با این حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند. همچنین زیاده‌روی در مصرف زیره سبز رنگ رخسار را زرد می‌کند. افرادی که طبیعت گرم دارند برای رفع مضرات زیره باید آن را با سرکه مصرف نمایند، همچنین مصرف زیاد آن برای زنان باردار ممنوع است.
سمیت و عوارض جانبی
زیره ی سبز همیشه یک ادویه ی غیرسمی و خوراکی بوده است. در عین حال ممکن است بعضی افراد به آن حساسیت داشته باشند.

نکات قابل توجه

۱- مقدار مصرف این نوع زیره نسبتاً کم است؛ به طوری که مصرف آن را در هر نوبت کمتر از ۱ گرم توصیه کرده اند.
۲- جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آن ها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد؛ به همین دلیل میزان مصرف آن ها نیز متفاوت خواهد بود. مقدار مصرف زیره ی سیاه، که در بسیاری از غذاها مصرف می شود، می تواند ده برابر زیره ی سبز باشد.
۳- بوی متفاوت این دو نوع زیره( سبز و سیاه ) به دلیل متفاوت بودن ترکیبات اصلی اسانس آن ها است.
۴- بیشترین مصرف زیره ی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویه جات، طم دهنده ها، خوشبو کننده ها و صنایع عطرسازی می باشد.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن