گیاهان دارویی

خواص چغندر

چغندر

چغندر خوب آن است که زیاد در خاک نمانده باشد زیرا چغندری که زیاد رسیده باشد سفت می شود. چغندر پیر معمولاً گردنی باریک دارد و شیارهایی روی آن به وجود می آید. چغندر خام، عسل گیاهی است و خداوند بعد از عسل، شفا را در چغندر قرار داده است، بر همین اساس می توان به ارزش چغندر پی برد. برای آنکه پوست چغندر پخته به آسانی کنده می شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا گردد.
• چغندر، عقل را زیاد می کند. چغندر بعلت داشتن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام جلوگیری کرده و همچنین بخاطر داشتن فسفر غذای خوبی برای تقویت مغز بوده و موجب تقویت حافظه و اعصاب می شود.
• لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین ((ث)) و اسید فولیک است که از بروز کم خونی در افراد بویژه دختران جوان ممانعت می کند.
• املاحی که در شیره چغندر وجود دارد، یک پاک کننده بسیار عالی برای کبد، کلیه و کیسه صفراست.
• شیره چغندر یکی از بهترین شیره های سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک می کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه می شود.
• چغندر اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد.
• چغندر مخلوط با آب هویج دفع کننده سنگ کیسه صفراست.
• خوردن چغندر، در هوای خشک خصوصاً در فصل زمستان مؤثر تر است و به همه، خصوصاً پیران بسیار توصیه می شود.
• چغندر ملین، نرم کننده و ادرارآور است و در رفع یبوست نقش عمده ای را ایفا می کند. همچنین اهمیت به سزایی در دستگاه گوارش دارد.
• درمان کننده التهاب مجاری ادرار است.
• چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می کند.
• تخم چغندر دافع بلغم می باشد که برای مصرف باید از دمکرده آن استفاده کرد.
• چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می شود.
• خوردن چغندر پخته، برای رعشه مفید است خصوصاً اگر برگ آن سرخ رنگ باشد.
• شستشوی سر با جوشانده برگ چغندر، شوره و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش است.
• قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده برگ چغندر، موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
• ضماد برگ چغندر با عسل جهت رفع طاسی و زگیل مؤثر می باشد و چنانچه با حنا مصرف شود برای رویاندن مجدد مو و نکویی آن تأثیربه سزایی خواهد داشت.
• مصرف چغندر برای درد مفاصل و نقرس مفید می باشد چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد.
• چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.
• برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد.
در استعمال خارجی برای پانسمان زخم و درمان تاول استفاده می شود.
• مصرف چغندر برای افرادی که به بیماریهایی مانند: سوء هاضمه، اسهال خونی، بواسیر، سیاتیک، ورم کلیه، درد کلیه، سکته مغزی، التهاب مثانه، ضعف حافظه، ناراحتی عصبی و پوستی مبتلا می باشند می تواند مفید واقع شود.
• شربت چغندر بهترین نوشابه و تقویت کننده بدن و دافع سموم بدن است (برای تهیه شربت چغندر، با آبمیوه گیری آب سه تا چهار عدد چغندر خام را بگیرید و آن را با یک لیوان آب معدنی مخلوط کنید).

برگ چغندر خام ورم طحال را بهبود می بخشد
تحقیقات نشان داده که چغندر پخته یا لبو حاوی ویتامین A می باشد که برای جلوگیری از سرطان پوست مفید می باشد.
آب چغندر چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوانسازی پوست صورت کمک می کند. چغندر را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا خمیری حاصل شود، این خمیر را بر روی صورت بمالید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.
چغندر می تواند به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست خشک عمل می کند، نوشیدن آب چغندر همچنین می تواند پوست شما را هیدراته کند.
آب چغندر غنی از پتاسیم است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

مضرات چغندر

۱- افراد مبتلا به سوء هاضمه باید از افراط در خوردن چغندر خودداری کنند.
۲- اشخاصی که به قند خون مبتلا می باشند مجاز به مصرف چغندر نمی باشند.
۳- خوردن برگ چغندر ممکن است که در بعضی افراد موجب استفراغ، دل پیچه و در برخی کودکان باعث حساسیت شود.
۴- اشخاص مبتلا به فشار خون و ناراحتی های معده باید در مصرف چغندر احتیاط کنند.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن