دمنوش گیاهی
دمنوش ترخون
طریقه دم کردن دمنوش ترخون:
یک قاشق چای خوری از ساقه و برگ خشک شده تر خون را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد. پس از صاف کردن ، آن را با عسل یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.
خوردن دو فنجان از آن در طول روز مجاز میباشد.
خواص دمنوش ترخون:
تاثیر بر روی دستگاه قلبی عروقی :
افرادی که فشار خون بالایی دارند میتوانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
دمنوش ترخون در بهبود گردش خون کمک میکند.
تاثیر بر روی دستگاه عصبی :
دمنوش ترخون برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است .
موجب تحریک مغز و سیستم عصبی میشود و آن را فعال میسازد.
تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:
دمنوش ترخون قاعده آور ا و عادت ماهانه را مرتب میسازد.
تاثیر بر روی غدد:
کبد را پاکسازی میکند و موجب افزایش سرعت فرآیند سم زدایی در بدن میشود.
تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :
دمنوش ترخون در درمان رماتیسم مفید استو مصرف آن خصوصاً در شب باعث کاهش دردهای مفصلی میشود.
تاثیر بر روی دستگاه گوارش:
دمنوش ترخون مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
نفخ و باد شکم را دفع میکند و مصرف دو هفته مداوم آن باعث کاهش طولانی مدت نفخ گوارشی میشود.
هضم غذا را آسان میکند.
اشتها آور است .
دمنوش تر خون تولید صفرا میکندو به هضم و گوارش غذا کمک مینمایند.
دمنوش تر خون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرمهای روده ای دارد.
برای درد دل و دردهای معده مفید است.
یبوست را برطرف میسازد.
خواص دیگر :
دمنوش تر خون تب بر است.
بوی تند و معطر تر خون برای دور کردن بوی بد دهان استفاده میشود.
ترخون به خاطر داشتن خواص آنتی باکتریال ، برای ضد عفونی کردن زخم ها و بریدگیها به کار میرود.
عوارض جانبی:
در حد مصرف معمولی عارضه جانبی ندارد؛ اما از مصرف بیش از حد آن باید خودداری کرد. همچنین مصرف آن در دوران بارداری منع شده است.
طبیعت
تر خون از نظر طب سنتی ایران ، گرم و خشک است .