روغن های گیاهی
روغن های گیاهی و نکاتی که درباره آنها باید بدانیم
روغنهایی که نباید برای سرخ کردن استفاده شود:
روغن سویا، ذرت، کانولا یا کلزا، پنبه دانه، گلرنگ، سبوس برنج، هسته انگور، آفتاب گردان و کنجد به دلیل وجود درصدهای بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع شاید از جنبههای سلامتی، روغنهای مناسبی باشند، اما ثبات حرارتی بسیار پایینی داشته و در سرخ کردن عمیق در زمان طولانی نباید مورد استفاده قرار بگیرند.
۵ چیز که قبل از استفاده از روغن های گیاهی در پخت و پز باید بدانید:
۱- روغن های معتبر را خریداری نمایید ، هر روغن گیاهی سالم و مفید نیست :
اگر قصد خرید روغن برای پخت و پز را دارید توصیه می شود محصولات برند و شرکت های معتبر را خریداری نمایید که مواد سازنده آنرا بطور کامل در برچسب روی آن نصب شده است را تهیه کنید و با خیال راحت از آن استفاده کنید .وجود برچسب که توسط شرکت ثبت شده است و روی محصول چسبانده شده است نشان دهنده اعتبار روغن است و آنرا ضمانت می کند .
۲- از مصرف روغن های غیرضروری اجتناب کنید :
چندین مطالعه طولانی مدت نشان داده اند که برخی از روغن ها برای استفاده مناسب نیستند و استفاده از آنها مضر خواهد بود . برای مثال خوردن یک قاشق چای خوری روغن اکالیپتوس سبب مرگ نوزادان می شود . یکی دیگر از روغن های غیرضروری پنیر ویال می باشد که می تواند تاثیرات بدی را در بدن بگذارد که جبران آن می تواند بسیار سخت باشد .
حتی روغن ترب که حاوی اسید ایزوسیوسیانیت آلیل ( (ally isothiocyanate ) است می تواند منجر به خارش پوست ، چشم ، بینی و غشاهای مخاطی شود . بهتر است که قبل از استفاده از هر روغن موارد استفاده آنرا بخوانید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.
۳- دو قطره از هر روغن کافیست :
روغن های ضروری برای افزودن به غذاها ضروری هستند و در پخت و پز بیش از دو قطره برای استفاده نیاز ندارید و بیش از دو قطره ممکن است منجر به برخی مشکلات شود . در مارینادس ، شما می توانید از روغن های ضروری ریحان مقدس و آویشن به همراه روغن زیتون ، آفتابگردان و نارگیل استفاده کنید .
۴- از آنها می توانید در هر فصل های مختلف استفاده کنید :
همانند عسل ،از روغن های گیاهی که برخی با عنوان روغن های ضروری می شناسند می توانید در هر فصلی استفاده کنید . این بدین معنی نیست که از آنها می توانید در هر شرایطی استفاده کنید و البته اگر آنها را در شرایط صحیح ذخیره و نگهداری کنید می توانید استفاده کنید .
روغن های ضروری که استفاده می کنید باید در مکان سرد و تاریک ذخیره کنید و روغن های ضروری چون روغن مرکبات ، اسانس گریپ فروت باید در یخچال نگهداری کنید .
۵- آنها را در معرض حرارت قرار ندهید :
بیشتر روغن های گیاهی حاوی مقدار زیادی از ترکیبات مفید هستند که در اثر تماس با حرارت تبخیر می شوند و از بین می روند .بنابراین هنگام پخت و پز مراقب باشید که آنها را تحت تماس با حرارت قرار ندهید و می توانید پس پخت و پز در غذا بریزید تا ترکیبات اصلی حفظ شوند .
از روغن های ضروری می توانید به صورت رقیق نیز استفاده کنید و استفاده از آنها بدین صورت هیچ ضرری ندارد و عوارضی شما را تهدید نخواهد کرد .
اگر شما حامله هستید توصیه می شود از روغن های ضروری استفاده نکنید یا اگر خواستید استفاده کنید با متخصص خود مشورت کنید تا دچار مشکلی نشوید .