تغذیه

زرد چوبه و خاصیت ضدسرطانی بودن آن؛ در مورد فواید زردچوبه بیشتر بدانید!

زرد چوبه

زرد چوبه و خواص آن

زرد چوبه

زردچوبه از قدیم به عنوان هضم کننده غذا و صفرا آور مصرف می شده است. زردچوبه به عنوان یک گیاه دارویی با اهمیت در طب به طور وسیع استفاده می شود.
از زردچوبه داروهای زیادی به شکل خوراکی و موضعی تهیه میشود که محصولات موضعی زیر برای زخم ها، اگزما و ورم به کار می رود:

  • پماد
  • روغن ها
  • کرم و لوسیون
  1. اشکال خوراکی آن به صورت قرص، شربت و آمپول استفاده می شود.
  2. زردچوبه از زمان قدیم در طب به عنوان ضد ورم و ضد آرتریت مصرف می شده است.

همچنین در دارونامه های گیاهی چین و ژاپن، از زردچوبه بعنوان داروهای رسمی نام برده شده است و در کشور کره نیز زردچوبه بعنوان دارو به کار می رود. تحقیقات زیاد کلینیکی و فارماکولوژی سالهای اخیر، چندین اثر با اهمیت زردچوبه را تأیید کرده است.

اثرات مهم زرد چوبه

از اثرات مهم زرد چوبه اثر صفراآوری و تحریک ترشح پانکراس آن را می توان نام برد. تحقیقات بر روی اسانس زرد چوبه نشان داده است که دارای اثر صفرا آور و حل و دفع سنگ مثانه میباشد. کورکومین (Curcomin) مهم ترین ماده مؤثر زرد چوبه، دارای خواص زیر است:

  • ضد سموم کبد
  • ضد ورم
  • ضد سرطان
  • ضد عفونت

از اثرات دیگر کورکومین که به تازگی تأیید شده است:

  • خواص ضد موتاژن
  • ضد ایدز
  • ضد اکسیدان

ماده دیگر زردچوبه به نام ar – Turmerone دارای خاصیت ضد سم مار بوده و قادر به خنثی کردن بسیاری از سموم مار هاست. با وجودی که تاکنون اثرات جانبی از زردچوبه گزارش نشده است ولی در مواردی مصرف آن باید با احتیاط صورت گیرد:

  • مصرف آن در زمان حاملگی باید متعادل باشد.
  • کسانی که مجرای کیسه صفرای آنها بسته و یا دارای اشکال است.
  • کسانی که دارای سنگ های صفراوی در کیسه صفرا هستند.

مصرف زردچوبه به همراه غذاها و داروها، بلامانع بوده و تداخلی ایجاد می کند. گرچه قسمت اعظم زردچوبه در دنیا در تغذیه و به صورت پودر مصرف می شود ولی اشکال مختلف دارویی آن نیز در داروخانه های گیاهی بسیاری از کشورها موجود است. مقدار مصرف عادی زردچوبه که هر روز می توان بدون عارضه جانبی از آن استفاده کرد ۳ تا ۵ گرم در روز است.

خاصیت ضد سرطانی زردچوبه

زرد چوبه از گسترش سرطان سینه جلوگیری می کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، محققان دانشگاه تگزاس، با تحقیق روی موش های آزمایشگاهی دریافتند: زردچوبه، همچون نوعی آنتی اکسیدان، از تشکیل و گسترش سلولهای سرطانی در بدن آنها جلوگیری می کند.

دانشمندان امیدوارند این ماده در انسان نیز چنین تأثیر داشته باشد.

زردچوبه خواص ضدسرطانی دارد!

پژوهشگران دریافته اند ترکیبات موجود در زردچوبه که عامل زرد شدن رنگ این ادویه پر مصرف است به مبارزه با سرطان پوست کمک می کند. به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، ماده کورکومین(curcumin) که در زردچوبه یافت می شود در کار سلولهای ملانوما اختلال ایجاد می کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است این ماده موجبات خودکشی سلولهای سرطان پوست ملانوما را فراهم می آورد. محققان دریافتند ماده curcumin در موشها از گسترش سلولهای سرطان سینه به ریه جلوگیری کرد.

بارات آگاروال از بخش درمان تجربی مرکز سرطان اندرسن در دانشگاه تگزاس و همکارانش سه دسته سلولهای ملانوما موسوم به رشته های سلولی را در زمانهای متفاوت و مقادیر متفاوت به ماده curcumin آغشته کردند. ماده curcumin دو پروتئین را که سلولهای تومور برای بقا از آنها استفاده می کنند سرکوب کردند. محققان به این نتیجه رسیدند curcumin رشته های سلولی ملانوما را وادار به خودکشی می کند و از ادامه حیات سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. تحقیقات قبلی نشان داده بود curcumin که یک ماده آنتی اکسیدان است می تواند از تشکیل تومورهای سرطانی در محیط آزمایشگاه جلوگیری کند.

آگاروال گفت کسانی که مقادیر زیادی زردچوبه میخورند میزان ابتلا به برخی انواع سرطانها در آنها کمتر دیده می‌شود.

منبع:کتاب اسرار تغذیه و سلامتی

برچسب ها

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن