میوه های تابستانی
زغال اخته | ۷ فایده یک میوه تابستانه در روزهای گرم برای کاهش دمای بدنتان
7 فایده زغال اخته
زغال اخته در اصل بومی کشورهای اروپایی است که به صورت پراکنده در برخی نقاط آسیا از جمله ایران هم رشد میکند. معمولا فصل میوه دهی درخت زغال اخته کوتاه و حدود یکی۔دو ماه است. این میوه که در گروه گیلاسها طبقهبندی میشود، به دلیل طعم خاص و منحصربه فردش طرفداران زیادی دارد.
زغال اخته جزو آن گروه از میوههایی است که به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان و ارزش تغذیهای زیادی توصیه میشود حتما در فصل عرضه آن به اندازه کافی مصرف شود تا بدن بتواند از فواید بسیار زیاد موجود در این میوه خوش عطر و طعم بهره ببرد.
در ادامه این مطلب با مهمترین خواص زغالاخته و دلیل تاکید برمصرف آن در فصل تابستان بیشتر آشنا خواهید شد.
۱- کمک به درمان اسهال مسافرتی
اسهال مسافرتی که خیلیها از اصطلاح «آب به آب شدن» برای آن استفاده میکنند.
زمانی اتفاق میافتد که سیستم گوارشی بدن نتواند باکتریهای جدید موجود در آب یا محصولات کشاورزی شهر یا کشور مقصد را تحمل کند.
در این صورت، اگر زغال اخته در دسترستان بود، هرگز از خوردن آن غافل نشوید.
زغال اخته دارای ترکیبات قابض فعالی است که میتوانند سریع جلوی اسهال را بگیرند.
۲- دارای ترکیبات آنتی باکتریال و آنتی ویروس
زغال اخته حجم بسیار زیادی از ویتامین C را در خود جا داده است و به عنوان یک ماده خوراکی ضد التهاب، ضدویروس و ضد باکتری شناخته شده است.
مصرف این میوه میتواند از طریق تقویت قابل توجه سیستم ایمنی بدن مانع ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی در فصل تابستان شود.
۳- بهبود عملکرد کلیهها
یکی از مشکلاتی که معمولا درفصل تابستان برای بیشتر افراد پیشمیآید، کاهش حجم ادرار به دلیل زیادبودن میزان تعریق است.
این مساله میتواند تاثیری منفی بر عملکرد کلیهها داشته باشد.
از این رو، شما میتوانید میوههای ادرارآور مانند زغال اخته را در این فصل بیشتر مصرف کنید تا هم بتوانید تعادل عملکرد کلیهها را حفظ کرده باشید و هم به دفع سموم از طریق ادرار از بدنتان یاری رسانده باشید.
۴- کمک به درمان کبد چرب
زغال اخته مقادیر بسیار زیادی از انواع ویتامینها و آنتی اکسیدانها را در خود جا داده است.
بنابراین افرادی که دچار اختلال عملکرد کبد شدهاند یا از بیماری کبد چرب رنج میبرند، میتوانند روزانه یک لیوان از این میوه تازه را مصرف کنند تا عملکرد کبدشان هرچه سریعتر به وضعیت سلامت کامل بازگردد.
۵- داشتن تنوع مصرف
خوشبختانه انواع میوهها و صیفیهای قرمز در صورت مصرف به اشکال مختلف باز هم میتوانند خواص منحصربه فردی برای بدن داشته باشند.
بنابراین اگر نمیتوانید زغال اخته تازه و خام را مصرف کنید، آن را با کمی عسل مخلوط و بخارپز کنید.
تبدیل زغال اخته به مربا یا مارمالاد هم میتواند راه دیگری برای بهره گیری از خواص آن باشد.
۶- کاهش دهنده دمای بدن
یکی دیگر از مشکلاتی که معمولا در فصل تابستان گریبانگیر بسیاری از افراد، مخصوصا افراد دارای مزاج گرم و خشک میشود، بالا رفتن بیش از اندازه حرارت داخلی بدن است.
متخصصان تغذیه و طب سنتی به افرادی که مدام با گرگرفتگیهای غیرقابل تحمل در فصل تابستان مواجه میشوند، توصیه میکنند برای پایین آوردن درجه حرارت داخلی بدنشان روزانه از زغال اخته تازه استفاده کنند.
یا هر روز صبح یا عصر مقداری افشره زغال اخته را با آب خنک مخلوط کنند و بنوشند.
برای تهیه افشره زغال اخته کافی است آن را در حد ۲ دقیقه بخار بدهید.
سپس زغال اختهها را در یک آبکش مناسب ماساژ دهید تا پوست و هسته آنها جدا شود.
درنتیجه گوشت آن به عنوان افشره مورد استفاده قرار بگیرد.
۷- کمک به حفظ سلامت قلب و عروق
زغال اخته به دلیل آنتی اکسیدانها و فیبر فراوانی که در خود جا داده، میتواند باعث تنظیم سطح قند و کلسترول خون شود.
از طرف دیگر، مصرف این میوه راه سادهای برای کاهش فشار یا غلظت خون در افراد مبتلا به فشارخون بالاست.
محققان دریافتهاند مصرف منظم زغال اخته میتواند کمک بزرگی برای حفظ سلامت سیستم قلبی-عروقی در فصل گرما باشد.
شرایط نگهداری
زغال اخته را میتوان به ۳ صورت نگهداری و مصرف کرد.
اولین نوع نگهداری زغال اخته به این شکل است که باید آن را بشویید.
روی دستمال نخی پهن کنید تا آب اضافی میوه گرفته شود.
سپس زغال اختهها را داخل کیسههای زیپ کیپ قرار دهید.
پس از خارج کردن هوای داخل نایلون و بستن در آن، بستههای زغال اخته را درون یخچال قرار دهید.
با این شیوه میتوانید حدود ۲ تا ۵ روز زغال اختهها را به صورت تازه داخل یخچال نگه دارید.
شیوه دوم، این است که زغال اختهها را به همان شکل گفته شده بسته بندی کنید و این بستهها را داخل فریزر قرار دهید.
در این صورت، مدت نگهداری از این میوه به ۴ تا ۶ ماه افزایش خواهد یافت.
شیوه سوم هم خشک کردن زغالاخته برای نگهداری آن است که در این صورت میتوان حدود یک سال زغال اختههای خشک را داخل یخچال نگهداری کرد.
فقط به خاطر داشته باشید خواص زغالاخته تازه از نوع خشک شده یا فریزری آن بیشتر است.
منبع: هفته نامه سلامت