بیماری

سنگ کیسه صفرا

سنگ کیسه صفرا

عدم توازن در ترکیبات زرد آب آغازگر تولید سنگ صفرا، با تغذیه صحیح امکان‌پذیر است و این عمل عاقلانه‌تر و مقرون‌به‌صرفه تر از معالجه آن می‌باشد، معالجه آن اغلب منتهی به جراحی عضو سنگ‌ساز می‌شود.

سنگ کیسه صفرا

سنگ صفراوی می‌تواند کلسترول خالص، رنگ‌دانه خالص، مخلوطی از ترکیبات صفراوی و املاح معدنی باشد.

زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند. آسیایی‌ها بیشتر از نژادهای دیگر به سنگ صفراوی رنگ‌دانه دار که عامل اصلی‌اش انگل موجود در کبد گوسفند است مبتلا می‌شوند.

بالا بودن کلسترول در صفراوی افراد چاق موجب ایجاد سنگ صفراست.

کاهش صفرا به دلیل مجدد جذب نشدن صفراوی آزادشده از کبد در قسمت انتهایی روده باریک در افراد مبتلابه بیماری‌های روده‌ای نیز عامل تشکیل سنگ صفراست.

مصرف داروهای ضدبارداری، ترکیبات استروژنی مختلف و حتی تعدادی از داروهای ضد چربی خون نیز عامل تولید سنگ صفراست.

سنگ صفرای بدون درد، با پیشگیری عوامل به وجود آورنده و یا تشدیدکننده‌ی آن، لازم به جراحی نیست.

سنگ صفرای بدون درد با ادامه‌ی کنترل تشدیدکننده‌های دردآور هیچ‌گاه دردآور نشده و نیازی به باز کردن شکم و خارج کردن کیسه صفرا ندارد.

مصرف چربی و مواد قندی و نشاسته‌ای را در برنامه غذایی خود محدود کنید. تغذیه خود را بیشتر بر پایه مواد پر فیبر قرار دهید.

تغذیه مناسب برای پیشگیری

از نان سفید، غلات کاملا صیقلی شده و آرد تصفیه‌شده در حد بسیار کم استفاده نمایید.

تغذیه از مواد غذایی پیشگیری‌کننده آلرژی که شامل گوشت گوساله، نان چاودار، دانه سویا، برنج، گیلاس، آلبالو، هلو، زردآلو، چغندر و اسفناج است را بیشتر کرده و از مصرف تخم‌مرغ، پیاز، گوشت پرندگان، شیر، قهوه، مرکبات، ذرت لوبیا و خشکبار کم نموده و یا از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

حداقل در صورت دردهای موقتی از مصرف تخم‌مرغ پرهیزکرده و مصرف پیاز را کاهش دهید.

بجای لوبیاهای مختلف از نخود، لپه، ماش و عدس استفاده کنید.

قهوه حتی نوع بدون کافئین باعث انقباض کیسه‌ی صفرا شده دردآور وگاهی نیز خطرناک می‌شود.

مصرف مشروبات الکی را به‌کلی قطع کنید.

مصرف مشروبات الکلی در رشد سنگ کیسه‌ی صفرا از هر عاملی تشدیدکننده‌تر است.

از منابع طبیعی، ویتامین ث و یا مکمل آن استفاده کرده ولی از مرکبات به‌عنوان منبع تامین این ویتامین پرهیز کنید.

ویتامین ای را فقط به‌صورت مکمل استفاده کرده ولی از مرکبات به‌عنوان تامین این ویتامین پرهیز کنید.

برچسب ها

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن