شیر و خواص شگفت‌ انگیز آن | با فواید درمانی و مضرات شیر آشنا شوید.

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

خواص شگفت‌ انگیز شیر

عبیداللہ بن ابی عبدالله الفارسی نقل می‌کند مردی به امام صادق (ع) عرض کرد: «من شیری خوردم، به من زیان رسانده امام صادق (ع) به او فرمود: «خیر، به خدا سوگند شیر هیچ زیانی نمی‌رساند ولی تو آن را با چیز دیگری خورده‌ای و آن چیز به تو زیان رساند و تو گمان کرده‌ای که از شیر زیان دیده‌ای».

ابی الحسن اصبهانی می‌گوید: نزد امام صادق (ع) بودم، مردی به او عرض کرد: «فدایت شوم! در خود احساس ضعف می‌کنم».
امام (ع) فرمود: «بر تو باد خوردن شیر چرا که موجب رشد گوشت بدن می‌شود و استخوان‌ها را محکم می گرداند».

امام باقر (ع) فرمود: «شیر گوسفند سیاه، بهتر از گوسفند قرمز و قهوه‌ای است و شیرگاو قهوه‌ای و قرمز بهتر از شیرگاو سیاه است».

ابی الحسن علی بن موسی الرضا (ع) فرمود: «هر کس توانایی جنسی را از دست داده باشد شیر با عسل، برای او نافع است». 

رسول خدا (ص) به فرمود: «بر شما باد به خوردن شیر گاو زیرا که آن حاصل تغذیه‌ی گاو از تمام گیاهان و درخت‌ها به دست آمده است».

امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: «شیرگاو دارو است».

شیر

درمان بیماری ها با شیر کم چرب

ضد سرطان

شیر کم چرب ضد سرطان است و احتمالا بر ضد سرطان قولون، ریه، معده و دهانه‌های رحم مؤثر است.

کاهش فشار خون 

شیر نه تنها منبع خوبی از کلسیم که سرشار از ویتامین‌ها هم هست.
یک پیمانه شیر دارای ۱۰ واحد بین المللی ویتامین «د» است که ۲۵ درصد نیاز روزانه‌ی انسان را تأمین می‌کند.
ویتامین «د» برای بالا بردن جذب کلسیم بسیار مؤثر است.
به علاوه یک پیمانه شیر ۴۰۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد که معادل ۱۳ درصد نیاز روزانه‌ی انسان است. پتاسیم در کاهش فشار خون اثر محسوس دارد.

تقویت استخوان‌ها

شیر برای تقویت استخوان‌ها مفید است زیرا منبع غنی کلسیم است.
در یک پیمانه شیر کم چربی در حدود ۳۰۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد.
یعنی تقریبا یک سوم مقدار نیاز روزانه را تامین می‌کند.
زنانی که در دوران کودکی و نوجوانی و اوایل جوانی به مقدار کافی شیر خورده‌اند در دوران یائسگی کمتر دچار پوکی استخوان می‌شوند و استخوان‌هایشان محکم است.

جلوگیری از حمله‌های مغزی و قلبی

شیر کم چربی برای جلوگیری از حمله‌های مغزی و قلبی مؤثر است.
در مورد زنانی که هر روز شیر می‌خورند در مقایسه با سایرین احتمال ابتلا به سرطان تخمدان ۳۰ درصد کمتر است.

 مضرات شیرهای صنعتی

چربی شیرهای صنعتی که با افزودنی‌های شیمیایی تهیه شده‌اند، سرطان و بیماری‌های قلبی را تحریک و تشدید می‌کند.
شیرهای صنعتی از گروه مواد غذایی است که ممکن است در بعضی اشخاص تولید آلرژی نماید.
شیرهای صنعتی با افزودنی‌های شیمیایی ممکن است باعث ایجاد بیماری‌های زیر شود:

  • درد مفاصل
  • آرتروز روماتیسمی
  • آسم
  • ناراحتی‌های معده
  • اسهال

شیرهای صنعتی در نوزادان و کودکان ممکن است بیماری‌های زیر را به وجود آورد که عبارتند از:

  • دل درد
  • ناراحتی تنفسی
  • بی خوابی
  • خارش
  • سردرد
  • حمله‌های صرعی
  • گوش درد
  • حتی در بعضی موارد دیابت

برخلاف نظر عده‌ای، فرآورده‌های شیر صنعتی ترشح اسید معده را تشدید کرده و التیام زخم معده را به تأخیر می‌اندازد.
ما برای کسب حداکثر توان و تناسب خود به استخوان‌های قوی و محکم نیازمندیم.
تقویت استخوان‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری استئوپوروز که بیشتر زنان را درگیر می‌سازد و طی آن با افزایش سن، استخوان‌ها دچار پوکی می‌شوند، شیر سالم طبیعی نقش مؤثری دارد.

جلوگیری از پوکی استخوان

استخوان‌ها عمدتا از کلسیم ساخته شده‌اند و شیر با میزان بالای کلسیم خود در صورتی که از همان سال‌های نخستین زندگی مرتبا نوشیده شود، به طور کامل از بروز پدیده‌ی پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
تداوم مصرف کلسیم حتی در بزرگسالان هم بسیار مهم است چرا که کلسیم به طور مرتب از استخوان‌ها جدا می‌شود تا وظیفه‌ای را در نقطه‌ای دیگر از بدن به انجام برساند و دست آخر هم از طریق ادرار با تعریق از بدن خارج می‌شود.
بنابراین کلسیم باید مرتبا از طریق تغذیه به بدن
برسد. تحقیقات نشان می‌دهند که بیشتر زنان حتی کمتر از نصف میزان مورد نیاز روزانه شان کلسیم دریافت می‌دارند. بنیاد ملی استئوپوروز (پوکی استخوان) برای هر زن با مرد مصرف ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز را تجویز می‌کند.

خواص شیر طبیعی گاو

دانشمندان معتقدند که دریافت کلسیم از طریق شیر بسیار بهتر از تأمین آن از طریق ترکیبات کلسیم است.
آنها بر این باورند که غیر از کلسیم عنصر دیگری هم در شیر وجود دارد که بیماری‌های استخوانی را از بدن دور می‌کند.
همچنین نوشیدن شیر غنی شده از ویتامین «د» به بدن کمک می‌کند تا از کلسیم بهتر استفاده نماید.
تمام این خواص در شیر طبیعی گاوهایی وجود دارند که از علوفه و گیاهان صحرا و چراگاه‌های طبیعی تغذیه کرده باشند.

نوشیدن شیری که خامه‌ی آن گرفته شده و در نتیجه کم چرب تر از شیر معمولی کامل باشد (۰/۳ گرم در برابر ۱/۵ گرم در هر فنجان) به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند.
مصرف این نوع شیر همچنین از ساخته شدن پلاک‌های چربی در دیواره‌ی عروق که به نوبه‌ی خود متهم اصلی بروز انواع بیماری‌های قلبی هستند. جلوگیری می‌نماید.

مصرف روزانه ۲ تا ۳ لیوان شیر کم چربی غنی شده با ویتامین «د» بسیار مناسب است، و این نوع شیر برای بزرگسالان که باید مراقب مصرف چربی و کلسترول خود باشند، مناسبتر هم هست.
شیر را نباید همراه با غذاهای فیبردار (مانند نان سبوس دار) یا مسهل‌ها که هر دو از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند، مصرف کرد.
از طرفی نوجوانان هم باید به مصرف شیر طبیعی عادت کنند.
فرآورده‌های شیری نظیر ماست و پنیر نیز سرشار از کلسیم و سایر مواد مغذی هستند.

منبع: دانشنامه طب اهل بیت (ع)

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن