عدس یک منبع غنی از پروتئین و خواص درمانی آن

عدس و خواص درمانی آن

خصوصیات عدس:

  •  کاهش دهنده کلسترول
  •  مفید بعد از رادیوتراپی و شیمی درمانی
  •  علیه کمبود پلاکت های خونی

عدس هم متوازن کننده فشار خون است و هم کاهنده کلسترول ویژگی متوازن کنندگی عدس از مواد مؤثر چولین و اسکولین داخل آن نشات می گیرد. در حالیکه اسکولین دارای ویژگی افزایش دهندگی فشار خون است (hypertensive)، چولین نیز دارای ویژگی کاهش دهندگی فشار خون است (hypotensive). در نتیجه وجود این دو ماده کاملا متضاد باهم در داخل عدس به طور همزمان، سبب ایجاد ویژگی متوازن کنندگی در عدس میشود. این ویژگیها به طور عمده در عدس سبز وجود دارد. همچنین عدس یک منبع غنی از پروتئین است. در بین حبوبات بهترین جایگزین برای گوشت محسوب میشود.

سوپ عدس

فرمول سوپ عدس سبز بدون چربی، دست کم به اندازه آرتیشو دارای ویژگی کاهش دهندگی کلسترول است.
سوپ عدس بدون چربی که هفته ای دو الی سه بار صرف شود، از یک طرف سبب کاهش کلسترول خون می شود و از طرف دیگر سبب متوازن شدن فشار خونتان خواهد شد.
یادآوری این نکته را مفید می دانم.
تصور نکنید که فرمول عدس دارای قدرت تداوی برای مشکل فشار خون و یا مشکل کلسترول می باشد.
اگر مشکل فشار خون و یا کلسترول دارید حتما به یک پزشک مراجعه نمائید.

اگر کلسترول بالای خون شما، به دلیل طرز تغذیه شما باشد، در این صورت خوردن سوپ عدس بدون روغن هفته ای چند بار به تحت کنترل در آوردن کلسترول خونتان کمک بزرگی خواهد نمود.
اگر کلسترول بالای شما ارثی باشد، باید بدانید که این فرمول فایده ای نخواهند داشت.
در شرایط کلسترول بالای ژنتیکی، باید تحت نظر پزشک باشید و داروهای توصیه شده توسط پزشکتان را بخورید.

نکته‌ای که ذکر آن را در اینجا مفید می بینم این است: شروع افزایش میزان کلسترول خون و یا رسیدن کلسترول خون به درجات بالا، در شخص سبب ایجاد هیچگونه علائم و یا احساس ناراحتی نمی شود. اما ماندن کلسترول خون در درجات بالا به مدت طولانی، در بسیاری از موارد، سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی به صورت بی بازگشت در بدن می شود. به همین دلیل با دادن آزمایش خون، هر از چندگاهی از میزان کلسترول خونتان اطلاع یابید و این کار برایتان مفید خواهد بود زیرا تشخیص زودرس کلسترول بالای خون سبب می شود شما تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های تحت تأثیر آن را بیندیشید.

بیماریهایی که کلسترول بالای خون سبب بروز آنها میشود در کل بیماریهای غیرقابل بازگشت و ماندگار هستند.
فراموش نکنید که بیماری های ماندگار، کیفیت زندگیتان را پائین می آورند.

توجه: مبتلایان به کلسترول خون بالا

خواننده محترم، بیماران مبتلا به کلسترول خون بالا، طبق توصیه پزشکشان مجبور به استفاده از داروهای غلبه کننده بر کلسترول، از قبیل گروه استاتین هستند. در یک میهمانی شام که حضور داشتم یکی از آشنایانم که اظهار می کرد داروی کاهنده کلسترول خون مصرف می کند، بسیاری از غذاها و شیرینی ها را که می بایستی از آنها پرهیز می کرد بدون مراعات و پرهیز میخورد. بعد از اتمام غذا، به او اظهار داشتم که در غذای شام اصلا پرهیز ننموده و دقیقا این جواب را به من داد «استاد محترم، هر طور باشد دارو مصرف می کنم، نیازی به پرهیز زیاد ندارم.»

برایش توضیح دادم که این طرز فکر بسیار اشتباه است. زیرا داروهای کاهش دهنده کلسترول خون، کلسترول موجود در غذای وعده های غذایی را تحت تأثیر قرار نمی دهند. این داروها، کلسترول تولید شده توسط کبد را تحت تأثیر قرار میدهند، یعنی سبب می شوند که کبد، کلسترول کمتری تولید نماید. اما بر روی کلسترول کسب شده از طریق مواد غذایی کوچکترین تأثیری ندارند. به همین دلیل باید در خوردن مواد غذایی حاوی کلسترول بالا و شیرینی های دارای شکر فراوان، اندازه را رعایت نمود. رژیم غذایی توصیه شده باید علیرغم استفاده از دارو، حتما رعایت شود.

داروهای کاهنده کلسترول، کلسترول موجود در خون را کاهش نمی دهند و یا تجزیه نمی کند. فقط و فقط دستور تولید کمتر کلسترول توسط کبد را صادر می کنند. خواننده محترم، میتوان گفت که تقریبا همه داروهای کاهنده کلسترول ریسک ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می دهند. اگر مبتلا به دیابت هستید و داروهای گروه استاتین (کاهنده کلسترول) مصرف می کنید، فراموش نکنید که این وضعیت ممکن است سبب افزایش قندخون تان نیز بشود.

بعد از شیمی درمانی و یا رادیوتراپی

در بیمارانی که تحت درمان های شیمی درمانی (دارو درمانی) و رادیوتراپی (اشعه درمانی) قرار می گیرند، پانسیتوپنی وضعیتی است که به وفور دیده می‌شود.
پانسیتوپنی کم خونی وابسته به آهن (آنمی) و کاهش در تعداد ترومبوسیت (پلاکت) و لوکوسیت‌ها (گلبول سفید) است.
کاهش در تعداد ترومبوسیت (پلاکت)، اکثرا در موارد شیمی درمانی مشاهده میشود.

 برای این افراد، هفته ای سه الی چهار بار خوردن سوپ عدس سبز را که در آب بسیار کم و روغن مایع بسیار کم پخته شده است توصیه می کنم.
این فرمول عدس یک ماهه برای بازگشت ترومبوسیت‌ها به میزان اولیه بهترین تقویتی است.

خواننده محترم یادآوری این موضوع را مفید می بینم.
حداقل سه روز بعد از اتمام دوره شیمی درمانی، می توانید استفاده از فرمول گیاهی را شروع نمائید.
قبل از گذشت سه روز و همچنین بدون مشورت با پزشکتان به هیچ وجه فرمول گیاهی را مورد استفاده قرار ندهید.

توجه

اگر پزشک داروهایی را برایتان تجویز کرده، حتما استفاده نمائید.
فرمولهای ارائه شده را به عنوان یک کمکی استفاده نمائید.
چیزی که در ابتدا باید بدانید این است که آیا به گیاه مورد استفاده آلرژی دارید یا نه.
در این زمینه نظر پزشکتان را بپرسید.
برای هر شکایت و مشکلی که داشته باشید بدون مراجعه به پزشک و به طور خودسرانه با فرمول های کتاب شروع به مداوا ننمائید.
هدف موضوعات مطرح شده در این کتاب، به هیچ وجه تشخیص بیماری نیست.

منبع: کتاب راهنمای سلامتی با گیاهان/ تالیف: پرفسور دکتر ابراهیم عدنان سراج اوغلو

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن