مریم گلی دارویی (سلوی) و مقابله با عفونت های گلو و لوزه

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

مریم گلی دارویی (سلوی)

خصوصیات مریم گلی:

  •  علیه التهاب لوزه‌ ها
  •  علیه فارانژیت
  •  علیه فارانژیت مزمن
  •  علیه التهاب لثه ها

علیه التهاب لوزه‌ها

کسانی را میشناسم که سالهاست از التهاب لوزه هایشان رنج می برند. بخصوص کودکانی که در دوران مدرسه هستند به خاطر التهابات لوزه ها روزها در تب شدید میسوزند و از درسهایشان عقب می مانند.
در این وضعیت قرقره با مریم گلی یک کمک عالی است.
مریم گلی علیه التهابات لوزه ها و یا گلو (فارنژیت)، یک محافظت کننده و پیشگیری کننده واقعی نیز هست.

در روزهای اول که در طول روز چندین بار با دم کرده مریم گلی قرقره کنید احساس خواهید کرد که تازه متولد شده اید. در چند روز بعد، هفته ای چند بار این قرقره را انجام دهید و این کار، لوزه ها و گلویتان را در مقابل التهابات محافظت خواهد کرد.

سلوی

در زبان لایتن سالویا به معنای حفاظت و محافظت کردن است.
سالوین، اسید کارنوسول و کیرسیمارتین موجود در گیاه سلوی، مواد مؤثری هستند که ویژگی آنتی بیوتیکی دارند. بخصوص سالوین و اسید کارنوسول با تأثیر بر سنتز RNA باکتریها، از افزایش و بازسازی آنها جلوگیری می کنند.
یک روغن مهم دیگری هم که در گیاه مریم گلی یافت میشود سینئول نام دارد.
سینئول ماده ای است که مانع سرفه میشود.
به عبارت دیگر گیاه مریم گلی هم یک آنتی بیوتیک طبیعی و هم یک ضدسرفه طبیعی است.

علاوه بر تمامی اینها، آنتی بیوتیکهای موجود در گیاه سلوی محلول در آب هستند.
بخاطر ویژگی محلول بودن در آب، بدون نیاز به ساخت تنچرهای الکلی آن، به طور مستقیم با دم کردن در آب داغ قابل استفاده است.
در تهیه بسیاری از قرقره های گلو که به فروش می رسند مقداری الکل به کار رفته است. چون آنتی بیوتیک های طبیعی موجود در بسیاری از گیاهان، محلول در آب نیستند به همین خاطر اگر با آب آماده شوند، مؤثر واقع نمی شوند.
از آنجایی که آنتی بیوتیک های موجود در گیاه سلوی محلول در آب هستند، فقط با دم کردن آن در آب داغ، به عنوان قرقره گلو، بخصوص برای بچه ها به راحتی قابل آماده سازی و استفاده است.

نکته مهمی که باید بیان کنم این است که در کشورمان نزدیک به سی نوع سلوی وجود دارد. بخش مهمی از آنها وحشی هستند.

برخی از گونه های وحشی سلوی به هنگام قرقره، نتیجه مؤثری نمی گذارند، به همین دلیل به هنگام تهیه، سعی کنید از گونه های غیر وحشی آن خریداری نمائید. برای اطمینان می توانید از گیاهان دارویی بسته بندی شده توسط شرکتهای معتبر انتخاب نمائید.

آیا می دانید؟

گیاه سلوی در طول تاریخ به عنوان یک سم زراعی مورد استفاده قرار می گرفت.
این گیاه به عنوان یک دور کننده پارازیت‌هاست و پارازیت‌ها و حشرات به این گیاه نزدیک نمی شوند.
در دوران باستان و صدها سال بعد از آن در مزارعی که غلات و سبزیجات کشت می شده برگها و ساقه های گیاه سلوی را میپاشیدند.

 التهاب لوزه چیست؟

به التهاباتی که از طریق باکتریها و البته ویروس های غیرمعمول، در لوزه‌ها ایجاد می‌شود  التهاب لوزه گفته می شود.
عمومی‌ترین علامت آن درد شدیدی است که هنگام قورت دادن احساس میشود و این درد حتی تا بناگوش ادامه دارد.
این درد در کودکان با خودداری از خوردن غذا، خود را نشان میدهد.

دیگر علائم :

  • تب بالا
  • بی حال بودن
  • سردرد
  • استفراغ
  • درد گلو

کسانی که دارای التهاب لوزه هستند صبحها وقتی از خواب بیدار میشوند بوی دهان شدیدی دارند.
بعد از مسواک زدن، این بو کمی کمتر می شود و بعد از خوردن صبحانه به کلی از بین می‌رود.
در طول روز نیز از دهانشان هیچگونه بویی به مشام نمی رسد. چون التهابی که در طی شب ایجاد شده است به هنگام صرف صبحانه با چسبیدن به مواد غذایی حمل می شود. اما بعد از خوابیدن شبانه، باز ایجاد التهاب آغاز می شود.

هر روز صبح بعد از تمیز کردن دهان، انجام قرقره، یک مانع قوی به شمار می‌رود.
در حالت عادی باید قرقره گیاه سلوی را همیشه در روشویی آماده بگذاریم.
محلول قرقره ای که از گیاه سلوی تهیه شده است می تواند به مدت سه روز در روشویی نگهداری شود.

در برخی موارد ممکن است التهابات لوزه و یا گلو، حالت مزمن و کرونیکی به خود بگیرد.
در شرایط عفونت های کرونیکی لوزه و گلو، گیاه سلوی نمی تواند زیاد مؤثر باشد.

علیه فارانژیت

کسانی که مبتلا به فارانژیت یا مشکلات لوزه هستند در هنگام استفاده از فرمولها، باید از مصرف سیگار و نوشیدنی های اسیدی (از قبیل کولاها، آب گازدار و آبهای معدنی) دوری گزینند، به همراه آن باید در پاکیزگی دهان و دندان نیز کوشا باشند.
بعد از صرف غذا حتما دندان‌هایشان را مسواک بزنند. انجام قرقره ها حتما باید بعد از مسواک زدن دندانها باشد.

در اینجا می‌خواهم نکته ای را بیان کنم که والدینی که فرزندان دانش آموز دارند باید به آن توجه کنند.
التهاب گلو مشکلی است که برای کودکان، زیاد پیش می آید و گاهی والدین به آن توجه زیادی نمی کنند.
یک گلودرد و التهاب که برای شما ساده به نظر می رسد می تواند سبب بروز مشکلات جدی در آینده شود. به همین خاطر سهل انگاری نکنید و حتما با پزشکتان مشورت نمائید.

تب روماتیسمی

تب روماتیسمی یک بیماری التهابی است که عامل ایجاد آن، یک باکتری استرپتوکوکی است که بعد از فارانژیت و یا چند هفته بعد از بیماری سرخک به میان می آید. این بیماری در دانش آموزان بسیار دیده می شود.
بعد از ابتلا به باکتری های استرپتوکوکی، از هر صد نفر تقریبا ۴ نفر مبتلا به تب روماتیسمی می شوند.
چنین قانونی وجود ندارد که حتما بعد از هر فارانژیت، تب روماتیسمی رخ خواهد داد. اما به این علت که این بیماری، خطر ایجاد آسیب در قلب را به دنبال دارد، در مورد گلودرد که به نظر ساده می آید باید دقت به خرج داد.

برخلاف آسیب دیگر اعضاء آسیب به قلب می تواند دائمی باشد. بافت آندوکارپ قلب قسمت های داخلی قلب و دریچه های قلب را می پوشاند.

با وجودی که آسیبهای دریچه های قلب خوب می شوند در این دریچه ها ضخیم شدن چسبندگی و چروک هایی به میان می آید و نتیجه آن تنگی و نارسایی دریچه هاست.
تب روماتیسمی اولین علت ایجاد نارسایی ها در دریچه های قلب است.
ده، پانزده سال بعد از تب روماتیسمی، بیماری روماتیسم قلبی بروز می کند به همین علت گلودردها و مشکلات گلوی دانش آموزان را جدی بگیرید و حتما آنها را به پزشک ببرید.

چای سلوی

چایی است که اخیرا در کشورمان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. اما خانم های حامله در سه ماه اول بارداری، این چای را باید با احتیاط بنوشند و اگر خطر سقط جنین وجود داشته باشد باید قطعا از این گیاه دوری کنند. زیرا در برگهای گیاه سلوی چهار ماده مؤثر وجود دارد که خطر سقط جنین را افزایش میدهد.

خواننده محترم، سه ماه اول حاملگی بسیار مهم است بدون مشورت با پزشک، دارو و یا درمان گیاهی ناشناخته ای را استفاده ننمائید.
در کشورمان این بارو غلط وجود دارد که درمانهای گیاهی عوارض جانبی ندارند. این دیدگاه درست نیست.
قبل از استفاده از یک گیاه ناشناخته، حتما باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

فرمول ۱: مقابله با عفونت های گلو و لوزه ، محافظت کننده

مقدار ۱ قاشق مرباخوری سلوی تازه، در یک لیوان آب، به مدت ده دقیقه در یک ظرف در بسته دم می شود و روزی ۲-۳ بار با این چای قرقره انجام میشود.

علاوه بر این به مدت یکماه هر روز یک استکان از چای سلوی نوشیده میشود.

بعد از اتمام زمان دم کردن، نباید گیاه را داخل آب مربوطه نگه داشت. حتما باید آن را آبکشی کرد و برداشت.
محلول قرقره آماده شده به مدت ۴۸ ساعت می تواند در محیط بیرون باقی بماند.

توجه

اگر پزشک داروهایی را برایتان تجویز کرده، حتما استفاده نمائید. فرمول‌های ارائه شده را به عنوان یک کمکی استفاده نمائید.
چیزی که در ابتدا باید بدانید این است که آیا به گیاه مورد استفاده آلرژی دارید یا نه.
در این زمینه نظر پزشکتان را بپرسید. برای هر شکایت و مشکلی که داشته باشید بدون مراجعه به پزشک و به طور خودسرانه شروع به مداوا ننمائید

منبع: کتاب راهنمای سلامتی با گیاهان/تالیف: پرفسور دکتر ابراهیم عدنان سراج اوغلو

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن