پوست، مو و زیبایی
مشکلات سلامت پوست،بینی و گوش در ایام روزه داری
روزه داران برای جلوگیری از ابتلا به برخی مشکلات باید چه کارهایی انجام دهند؟
مشکلات سلامت پوست،بینی و گوش در ایام روزه داری
برای شاداب ماندن و جلوگیری از خشکی پوست در وعدههای سحری و افطاری به اندازه کافی مایعات، مخصوصا آب بنوشید و از نوشیدن مایعات کدر (مانند چای غلیظ) که باعث از دست رفتن آب بدنتان میشود، به شدت پرهیز کنید.
پوست:
با پرهیز از مصرف زیاد زولبیا و بامیه و آش و حلیم و شیرینیهای متداول ماه رمضان، از بروز آکنههای مقاوم به درمان در پوست خودتان پیشگیری کنید و با مصرف کافی آب و سایر مایعات در حدفاصل افطار تا سحر، جلوی خشکی پوستتان را بگیرید. از مصرف سبزیها و میوههای تازه که میتوانند به شادابی پوست منجر شوند نیز غفلت نکنید.
دهان:
دو مشکلی که ممکن است در برخی روزهداران دیده شود، خشکی دهان و بوی بد دهان است. در فاصله افطار تا سحر، تا میتوانید آب و مایعات بنوشید و هنگامی که مسواک میزنید، مسواک را خیلی آرام روی زبانتان هم بکشید.
بینی:
برخی روزهدارانی که در محیطهای پر گرد و غبار و آلوده کار میکنند، اگر آب و مایعات کافی دریافت نکنند، ممکن است جرم گوششان بیشتر و سفتتر شود و به درجات خفیفی از کاهش شنوایی مبتلا گردند.
مصرف کافی آب و سایر مایعات در فاصله افطار تا سحر (حداقل ۸ لیوان) را از یاد نبرید و ضمنا میتوانید با چرب کردن مخاط بینیتان (با کرم ویتامین D+A) از خشکی مخاط بینی نیز جلوگیری نمایید.
روزه گرفتن موجب کاهش بینایی نمیشود، اما در برخی بیماران چشمی (مثلا مبتلایان به گلوکوم) روزهداری منوط به مجوز طبی است و در برخی دیگر نیز کمآبی ممکن است مشکلآفرین شود.
پیش از روزه گرفتن، با پزشکتان مشورت کنید. برای پیشگیری از مشکل خشکی چشم نیز مصرف مایعات را در فاصله افطار تا سحر بیشتر کنید.
منابع: هفته نامه سلامت، سایت سیمرغ