پوست، مو و زیبایی
مشکلات موهای زائد
مشکلات موهای زائد
موهای زائد
موهای زائد مشکلی است که دختران و زنان ایرانی دچار آن هستند. گاه شدت این مشکل چنان است که صورت زنان شبیه صورت مردان ریش و سبیل درمیآورد.شایعترین محلهای درگیر:
- صورت
- چانه
- پشت لب بالا
- بناگوشها
- گردن
نکتهی مهم
- در این وضعیت یافتن علت این مشکل است. در این خصوص فرد باید آزمایشهای هورمونی لازم را انجام دهد.
- سونوگرافی از تخمدانها و غدهی فوق کلیه برای بررسی کیست تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک
- تصویربرداری از مغز برای بررسی تومورهای غدهی هیپوفیز که پرولاکتین (هورمون شیرساز) ترشح می کند. (در موارد خاصی ممکن است که این هورمون افزایشی شایان توجه یافته باشد).
نتیجه آزمایش
زمانی که آزمایشهای انجامشده ثابت کرد که ترشح هورمونهای مردانه و رشد موهای زائد در صورت یا بدن به علت برخی از بیماریها نیست، میتوان ادعا کرد که مشکل هیرسوتیسم (موهای زائد) بدون علت ایدیوپاتیک است و ریشهی وراثتی یا خانوادگی دارد. به این معنا که:
- فرد عادت ماهیانهی مرتبی دارد.
- در بچهدار شدن مشکلی ندارد.
- علایم افزایش ترشح هورمونهای مردانه نیز وجود ندارد.
ولی زنان این خانواده مانند عمه، خاله و… با مشکل رشد موهای زائد روبهرویند. این معضل موجب بروز مشکلات روحی و در تعاملات اجتماعی سبب نارساییهایی میشود.
روش های رفع موی زائد:
روشهای موقتی:
- موچین
- بند انداختن
- اپیلاسیون با موم
- استفاده از دستگاه اپی لیدی
- تیغ برای تراشیدن آنها
روشهای دائمی:
- الکترولیز
- لیزر
اغلب با زنانی مواجه میشویم که درست در محل رشد موهای زائد در ناحیه ی چانه و صورت خود دچار لکی تیره و قهوهایرنگ هستند. این لک ناشی از دستکاری مکرر پوست به علت برداشتن موها توسط موچین است.
هیپرپیگمانتاسیون
افرادی که مرتب از موچین برای برداشتن موهای زائد صورت خود استفاده میکنند، به تدریج به دلیل التهابی که در این محل و دستکاری و کندن موها به وجود میآید، تیرگی پوست بهخصوصی در پوستهای سبزه یا گندمی رخ میدهد که به آن هیپرپیگمانتاسیون (PIH) گویند.
گاه نیز بر اثر دستکاری و کندن موها، عفونت فولیکول مو یا فولیکولیت رخ میدهد که فرد در ناحیه ی رشد مو، دچار تورم و قرمزی همراه با جوش چرکی میشود.
زگیل
در مورداستفاده از موچین باید بدانیم که این وسیله میتواند انتقال برخی ویروسهای جلدی بهخصوص زگیل مسطح شود ضروری است که هر فرد از موچین شخصی خود استفاده کند و آگاه باشد که استفاده از موچین مشترک میتواند باعث انتقال ویروس زگیل از فردی به فرد دیگر شود.
زگیلهای مسطح روی پوست صورت مانند لکههای قهوهای ریز به نظر میرسند که فرد حتی تا قبل از مراجعه به متخصص پوست از ماهیت ویروسی این لکها آگاه نیست. این زگیلها با اقداماتی مانند بند انداختن یا تراشیدن زیاد میشوند و فرد باید آگاهانه ازآنچه موجب پخش شدن بیشتر این زگیلها روی صورت میشوند، پرهیز کند.
افرادی که بهطور مرتب با موچین مشغول کندن موهای زائد در قسمتی از صورت هستند، گاه پوست خود را میکنند و موجب بروز زخم و جوشگاه روی صورت میشوند.
منبع: کتاب مجموعه مباحث طلایی درباره پوست، مو و زیبایی