پوست، مو و زیبایی
مشکلات پوستی در فصل پاییز
پوست و مشکلات آن در پاییز
مشکلات پوستی در فصل پاییز
بیماری های پاییزی
با شروع فصل پاییز متخصصان پوست نیز با گروه تازهای از بیماریهای پوستی مواجه میشوند. همزمان با تغییر فصلها، مشکلات ویروسی و حساسیتی نیز بروز مییابند.
تغییر فصل موجب افزایش میزان بیماریهای ویروسی تنفسی میشود.
بثورات جلدی
یکی از علائم بیماریهای ویروسی بثورات جلدی بهصورت ضایعات دانهدانه و خارشدار است که در تمام بدن بروز میکند.
بثورات جلدی هم در بزرگسالان و هم در کودکان شایع است.
متخصصان پوست با مشاهدهی این بثورات و همراهی آن با نشانههای تنفسی بیماری ویروسی به تشخیص صحیح هدایت میشوند و بیمار را با داروهای خوراکی و موضعی درمان میکنند.
البته باید دانست که این بثورات ویروسی اغلب خودبهخود محدود میشوند. هدف از درمان آنها:
- کاهش خارش
- کاهش التهابات
- کاستن مدت ظاهر شدن آن است.
حساسیت پوستی
مشکل شایع دیگر در این فصل، بروز حساسیتهای پوستی است. همزمان با گردهافشانی گلها، مشکلات حساسیتی شامل حساسیت تنفسی مانند آسم و نیز متعاقب آن حساسیت پوستی شیوع مییابد. این مشکل بیشتر در بیمارانی که سابقهی اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک دارند دیده میشود. این افراد بهمحض بروز موارد زیر باید بهسرعت زیر نظر متخصص پوست باشند:
- خارش پوستی
- عود نشانههای اگزمای پوست شامل قرمزی، خارش، خشکی
- ترشحات آبدار از ضایعات و زخمها
تا با مصرف بهموقع داروهای آنتیهیستامین و داروهای ضدالتهاب موضعی، اگزمای پوستی را کنترل کنند.
تغییرات فصل و خشک شدن پوست
با خشک شدن پوست در این فصل و سرد شدن تدریجی هوا، اگزمای دستها به دلیل استفاده از شویندههای نامناسب مانند بسیاری از صابونهای مایع غیراستاندارد که بهوفور در ادارهها و بیمارستانها وجود دارند، عود میکند.
همه میدانند که باید از شویندههای مناسب استفاده کنند؛ مانند صابونهای بچه یا صابونهای گلیسیرینه. حتی بهتر است بهجای صابون از پن های ملایمی استفاده کنند که چربی روی پوست دستهایشان تخریب نشود. دستها را مکرر چرب کنند و بدانند که بهترین ماده برای چرب کردن دستها وازلین است. هر کرم با عطر و بویی میتواند مضر باشد و اگزمای دستها را تشدید کند. در صورت بهبود نیافتن اگزماهای تماسی تحریکی، مراجعه به متخصص پوست و مو ضروری است. در این موارد باید از کرمها یا پمادهای ضدالتهابی همراه با چرب کنندههای مناسب استفاده کرد. حتی در مواردی که التهاب شدت دارد، باید داروهای خوراکی آنتیهیستامینی و ضدالتهابی مصرف کرد.
آغاز سال تحصیلی مشکلات دیگری نیز شایع میشود. مشکلات پوستی در مراکزی که هنوز از گچ و تختهسیاه برای آموزش استفاده میکنند، رایج است. توصیه میشود که کادر آموزشی از تماس مستقیم پوست خود با گچ حتیالامکان بپرهیزند و در صورت استفاده از گچ، دستکشهای پلاستیکی یا نخی را فراموش نکنند. با رعایت نکات و موارد بهداشتی میتوان از بروز بیماریها جلوگیری کرد.
منبع: کتاب مجموعه مباحث طلایی درباره پوست، مو و زیبایی