سلامت

مواد غذایی | توصیه ها و ترفندهای جلوگیری از حیف و میل شدن مواد غذایی و کمک به اقتصاد خانواده

مقابله با اسراف مواد غذایی

 توصیه ها و ترفندهای جلوگیری از حیف و میل شدن مواد غذایی و کمک به اقتصاد خانواده

 مقابله با اسراف مواد غذایی

حفظ منابع غذایی اصلا کار دشواری نیست، به شرط اینکه قدری احساس مسوولیت داشته باشیم و هوشیارانه در زندگی عمل کنیم.
وظیفه اخلاقی همه ما انسان هاست اما ممکن است از خود بپرسیم که چطور و از کجا این اقدام را شروع کنیم؟ شاید عجیب به نظر برسد اما توجه به روش های آشپزی و نگهداری مواد غذایی تا حد زیادی به این موضوع کمک می کند؛ کافی است عادات اشتباه خود را بپذیریم.

برچسب مواد غذایی را با دقت نگاه کنید

  • اولین نکته در زمان انتخاب مواد غذایی آماده توجه به تاریخ تولید و انقضای روی برچسب آنهاست.
  • محصولاتی را انتخاب کنید که تازه تولید شده اند و مدت طولانی تری می توانید آنها را نگه دارید.
  • به اصولی مانند ضرورت نگهداری در یخچال، دور نگه داشتن از نور و رطوبت و… دقت کنید.
  • در فروشگاه‌ها، موادغذایی که تاریخ انقضای نزدیکی دارند را جلوی قفسه‌ها می‌چینند؛ پس به تاریخ درج شده دقت نمایید.
  • به ترکیبات محصولات آماده دقت کنید تا دوست نداشتن ادویه، چاشنی، یا … شما را وادار به انداختن آنها در سطل زباله نکند.

فهرست خرید داشته باشید

بسیاری از اوقات وقتی بدون برنامه ریزی به فروشگاه می رویم، با دیدن اجناس مختلف وسوسه خرید سراغمان می آید و حتی گاهی به خاطر نداریم چه موادی را نیاز داریم اما اگر با توجه به برنامه غذایی و پیش بینی برای تهیه مقدار غذا برای تعداد افرادی خرید کنید، قطعا به اندازه خواهد بود و احتمال بیرون ریختن آنها کمتر می شود.
این نکته در مورد میوه ها، سبزیجات، نان و لبنیات اهمیت بیشتری دارد زیرا ماندن بیش از ۳-۲ روز این محصولات، تمایل به مصرف را کم می کند و به تدریج وارد سطل زباله می شوند.
هیچ گاه در حال گرسنگی به خرید نروید زیرا ولع غذا خوردن شما را ترغیب به خریدهای غیرضروری می کند.

حساسیتی برای خرید میوه ها و سبزیجات درجه ۱ نداشته باشید

حتما شما هم بارها انواع محصولات کشاورزی که ظاهری کوچک و نامتناسب‌تر نسبت به محصولات درجه ۱ دارند را دیده‌اید. شاید زیبایی محصولات دست چین را نداشته باشند اما ارزش غذایی آنها تفاوتی ندارد و حتی گاهی می توان با خیال راحت تری از مصرف نکردن سموم شیمیایی، آنها را میل کرد.
در مورد سبزیجات که غالبا برش زده و پوست گرفته مصرف می شوند، ظاهر محصول هیچ اهمیتی ندارد اما برای میوه ها هم نگران نباشید؛ با کمی حوصله و خلاقیت، میوه ها را برش بزنید و چیدمانی از میوه ها را برای مهمانان حاضر کنید. زیباتر و ارزان تر!

مواد غذایی

به نظافت یخچال دقت کنید

  • چیدن مواد غذایی با بسته بندی های آماده و به خصوص پاکت های خرید در یخچال، بدترین روش نگهداری است.
  • محصولات غذایی از زمان برداشت تا ورود به آشپرخانه، مسیر طولانی را طی می‌کنند که قطعا آلودگی‌های زیادی دارند.
  • حتما میوه‌ها و سبزیجات را پیش از گذاشتن در یخچال بشویید زیرا میکروب‌ها به دیگر مواد‌غذایی و فضای یخچال منتقل می‌شوند.
  • گوشت قرمز و مرغ را حتما بشویید و فورا با بسته بندی مناسب در فریزر بگذارید.
  • به طور مرتب فضای درون یخچال را با محلول آب و سرکه تمیز کنید.
  • همچنین موادغذایی را با توجه به دفترچه راهنمای یخچال در طبقات بچینید تا احتمال فساد کاهش یابد.

مواد غذایی

 باقیمانده مواد غذایی را بسته بندی کنید

  • باقیمانده مواد غذایی پخته را حداکثر بیش از ۲ ساعت نباید در محیط باز نگه داشت.
  • باقیمانده غذاها را بلافاصله پس از خنک شدن در ظروف مناسب دربسته بریزید و در یخچال بگذارید.
  • سبزیجات و دورچین‌ها معمولا دردسری برای نگهداری هستند به جای دور ریختن آنها، همه را در ظروف کوچک بسته‌بندی کنید.

مواد غذایی

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها

الهام عروجی

«الهام عروجی»،‌ فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ مدیریت اجرایی است. او از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز نموده است و ‌در حال حاضر تولید محتوا در زمینه‌ی تغذیه و سلامت را در شمیم سلامتی به عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن