تغذیه

میوه‌های تابستانی و خواص آن‌ها

از خواب آوری گیلاس تا آرامبخشی هلو

میوه‌های تابستانی و خواص آن‌ها

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تابستان، مواجهه با انبوهی از میوه‌های خوشرنگ و خوش طعم تابستانی است که خوردن آنها می‌تواند خستگی یک روز گرم را از تن ما بیرون کند. هرچند تمام میوه‌های تابستانی خواص مشترکی مانند وجود انواع آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و املاح را دارند. اما برخی از این میوه‌ها به دلیل ریز مغذی‌های بیشتر و خاص‌ترشان، بیشتر مورد توجه متخصصان تغذیه قرار می‌گیرند و می‌توانند تاثیر چشمگیرتری بر سلامتمان داشته باشند. در این مقاله، بیشتر با این میوه‌ها و خواصشان آشنا می‌شویم.

هلو: ضداسترس

میوه‌های تابستانی

 هلو، بیشتر از ویتامین‌های خود، به دلیل وجود حجم بالایی از املاح، در گروه پرخاصیت‌ترین میوه‌های تابستانی قرار گرفته است.

مهم‌ترین دارایی‌های هلو عبارتند از:

  • کلسیم
  • پتاسیم
  • منیزیم
  • آهن
  • فسفر
  • روی
  • سلنیوم
  • مس

علاوه بر اینها، هلو دارای حجم بسیار بالایی از فیبرهای غذایی است.از این رو، مصرف ۲ عدد از آن به صورت ناشتا می‌تواند مانع ابتلا به یبوست شود و خوردن همین میزان هلو حدود ۳۰ دقیقه قبل از صرف وعده های اصلی غذایی هم می تواند با ایجاد احساس سیری، جلوی پرخوری تان را بگیرد و از چاق شدنتان پیشگیری کند.
ویتامین های A و C فراوان موجود در هلو هم به بازسازی سلول‌های پوستی کمک و به عنوان یک نرم کننده طبیعی پوست، عمل می‌کند.
هلو در کشور مجارستان، به عنوان «میوه آرامش» شناخته می شود، چرا؟ زیرا ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان موجود در آن باعث کاهش استرس و افزایش آرامش می‌شود.

آلو: ضدیبوست

آلوی قرمز یا زرد (قطره طلا) هم جزو پرطرفدارترین میوه‌های تابستانی است.
آلو، حجم بسیار بالایی از ویتامین C را در خود جای داده است.
ازاینرو، افزودن آن به انواع سالاد در فصل تابستان، باعث جذب بهتر آهن موجود در مواد غذایی می‌شود.
از طرف دیگر، فیبر فراوان موجود در آلویی که به سالادهای تابستانی اضافه می‌شود هم با ایجاد احساس سیری، جلوی پرخوری و چاقی را می‌گیرد.

اگر هر روز صبح بین ۳-۲ آلو را به صورت ناشتا مصرف کنید، از یبوست هم رهایی پیدا خواهید کرد.
بد نیست بدانید سوربیتول و ایزاتین موجود در آلو با بهبود عملکرد دستگاه گوارش هم به دفع ساده‌تر کمک می‌کند و باعث تسریع روند هضم مواد غذایی در بدن می‌شود.
پتاسیم موجود در آلو هم باعث کاهش فشارخون و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی خواهد
 شد.
آلو، ماده مغذی دیگری به نام فلوراید هم دارد و از این رو، مصرف آن علاوه بر حفظ سلامت دندان‌ها باعث کنترل ضربان قلب و فشارخون هم می‌شود.

انگور یاقوتی: ضدسرطان

میوه‌های تابستانی

انواع انگور، مخصوصا انگورهای یاقوتی و قرمز، جزو میوه‌های آبدار، خوشمزه و پرطرفدار در فصل تابستان هستند.
وجود یکی از قوی‌ترین انواع آنتی اکسیدان‌ها به نام «پلی فنول‌ها» در انگور، باعث شده این میوه به محصولی ضدسرطان تبدیل شود.
مصرف روزانه حدود ۱۰۰-۷۰ گرم انگور باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های زیر خواهد شد که عبارتند از:

  • مری
  • ریه
  • دهان
  • حلق
  • کولون
  • پروستات 

تحقیقات جدید نشان داده‌اند انگور یاقوتی و انواع انگورهای قرمز و تیره‌رنگ، دارای ترکیبی به نام «رزوراتول» هستند که دریافت حجم مناسبی از آن باعث کاهش التهاب در بدن و حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی می‌شود.
به همین دلیل هم طرفداران انگور، کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.
از طرف دیگر، ویتامین C نسبتا بالای موجود در انگور یاقوتی، باعث می‌شود.
این میوه به یکی از دشمنان اصلی رادیکال‌های آزاد در بدن تبدیل شود و استرس اکسیداتیو را هم در بدن کاهش دهد.
علاوه بر همه اینها، مصرف منظم انگور باعث کاهش سطح چربی بدخون، کاهش کلسترول
کاهش سطح چربی بدخون، کاهش کلسترول خون و تنظیم فشارخون می‌شود.
از این طریق هم به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی ما کمک می‌کند.

سیب گلاب: ضددیابت

سیب گلاب دارای حجم بالایی از آنتی اکسیدان‌ها، فلاونوییدها و فیبرهای غذایی است.
از این رو، مصرف روزانه آن می‌تواند خطر ابتلا به انواع سرطان، فشارخون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی-عروقی را تا حد قابل قبولی کم کند.
پوست سیب، سرشار از فیبر و پکتین است.
یکی از مهم‌ترین برتری‌های سیب گلاب بر سایر سیب‌ها، این است که پوست نازک و با هضم ساده‌تری دارد.
ازاینرو، می‌توان آن را بدون دغدغه با پوست هم مصرف کرد و از خواص مصرف یک سیب کامل بهره برد.

عطر خاص سیب گلاب، محرک اشتها برای افراد بدغذا محسوب می‌شود و مصرف آن همراه با مقداری دارچین، می‌تواند به کنترل قندخون در بیماران مبتلا به دیابت، کمک فراوانی کند.مصرف روزانه یک سیب گلاب در میان وعده صبح یا عصر هم می‌تواند جلوی افزایش فشارخون را بگیرد و باعث حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی شود.

آلبالو و گیلاس: خواب آور

آلبالو و گیلاس، هر ۲از میوه‌های تابستانی پرطرفدار و دارای آنتی اکسیدان‌هایی قوی مانند آنتوسیانین‌ها هستند. آنتوسیانین‌ها با خواص ضدالتهاب و ضدسرطانی که دارند، می‌توانند باعث افزایش قدرت سیستم دفاعی، بهبود عملکرد قلب و مغز و پیشگیری از سرطانی شدن سلول‌های بدن شوند.

ازطرف دیگر، مصرف آلبالو و گیلاس باعث افزایش ترشح ملاتونین در بدن و داشتن خوابی آرام می‌شود.
ازاینرو، بهتر است مصرف این ۲ میوه را در میان وعده شب خود داشته باشید.
خبر خوب برای بیماران دیابتی هم اینکه آلبالو و گیلاس دارای اندیس گلایسمی نسبتا پایینی هستند و می‌توانند میان وعده سالم و مناسبی برای این بیماران محسوب شوند.
آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در آلبالو و گیلاس، با بهبود عملکرد سلول‌های مغز، جلوی ابتلا به آلزایمر را هم می‌گیرند.
ویتامینC، روی و آنتی اکسیدان‌های فراوان موجود در این ۲میوه قرمز، باعث بهبود شرایط پوستی و افزایش شادابی و طراوت پوست هم می‌شوند.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها

الهام عروجی

«الهام عروجی»،‌ فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ مدیریت اجرایی است. او از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز نموده است و ‌در حال حاضر تولید محتوا در زمینه‌ی تغذیه و سلامت را در شمیم سلامتی به عهده دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن