گلابی و خواص شگفت‌انگیز آن | با فواید درمانی و مضرات گلابی آشنا شوید.

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

درمان با گلابی و خواص آن

در کتاب کافی از امام صادق (ع) نقل شده است که فرمود: «بر شما باد به خوردن گلابی اذن خدا قلب را روشنایی می‌دهد و دردهای بدن را تسکین و آرام می‌سازد».

همچنین فرمود: «خوردن این میوه معده را قوی و دباغی می‌کند. گلابی و به اگر با شکم خالی خورده شود پرمنفعت‌تر است و هر کس دچار ناراحتی قلبی شد باید از این دو میوه به جای غذا استفاده کند»

مردی از درد قلب و گرفتگی عروق آن به امام صادق (ع) شکایت کرد. حضرت به او فرمود: «گلابی بخور خوب می‌شوی».

امام صادق (ع) می‌فرماید: «گلابی بخورید؛ زیرا  قلب را جلا می‌دهد و دردهای اندرون را فرو می‌نشاند».

حضرت در جای دیگر می‌فرماید: «گلابی معده را دباغی و تقویت می‌کند و همان خواصی را دارد که میوه به نیز داراست. خوردن این میوه در حال سیری سودمند و خوردن آن در حال گرسنگی سودمندتر است. کسی که دلش گرفته و اندوهناک است باید این میوه را با مدتی فاصله بعد از غذا بخورد» 

گلابی

خواص گلابی

در گلابی مقدار زیادی فیبرهای غذایی قابل حل و غیرقابل حل وجود دارد که برای کاهش کلسترول و کمک به رفع یبوست مفید است.
فیبر غیرقابل حل موجود در این میوه به نام لاینین (linin) است که برای کاهش کلسترول مؤثر است و ضمنا نظیر سایر فیبرهای غیرقابل حل مانند سبوس گندم، به رفع یبوست نیز کمک می‌کند.
به علاوه در گلابی یک نوع فیبر قابل حل در آب به نام پکتین نیز وجود دارد که آن هم برای کاهش کلسترول مفید است.
در یک عدد گلابی متوسط در حدود ۴ گرم فیبر وجود دارد.
بنابراین با مصرف دو گلابی در روز ۳۲ درصد فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن انسان تأمین می‌شود.

توجه شود که قسمت عمده‌ی فیبر گلابی در پوست و بلافاصله زیر پوست آن است و اگر با پوست خورده شود از تمام فیبر آن استفاده شده است.
ماده‌ی مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور (Boron) است که به افزایش جذب کلسیم و در نتیجه جلوگیری از
پوکی استخوان به خصوص برای زنان در دوران یائسگی کمک فراوانی می‌کند.

معمولا موادی که برای استخوان‌ها نافع‌اند برای مغز نیز مفیدند، گلابی از میوه‌هایی است که برای تقویت حافظه و تمرکز حواس نیز مفید است.
در هر گلابی متوسط در حدود ۰/۳ میلی‌گرم عنصر بور وجود دارد که اگر ۵ وعده در روز خورده شود، تقریبا مقدار بور مورد نیاز بدن انسان تأمین می‌شود.

ترکیبات شیمیایی

برگ‌های جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن، گلوکوزید و هیدروکینون می‌باشد.
برگ‌های خشک درخت این میوه دارای اسید اورسولیک است.
دانه‌ی این میوه دارای ماده‌ای به نام آمیگدالین و مقداری روغن می‌باشد.

در صد گرم این میوه مواد زیر موجود است:

انرژی  ۵۵ کالری آهن ۰/۳ میلی گرم 
آب ۸۳ گرم ویتامین A  ۲۰ واحد
مواد نشاسته‌ای ۱۲ گرم  ویتامین B1  ۰/۲ میلی گرم 
پروتئین ۰/۶ گرم ویتامین B2 ۰/۴ میلی گرم 
کلسیم ۱۰ میلی‌گرم  ویتامین B3  ۰/۱ میلی گرم 
فسفر ۱۲ میلی‌گرم  ویتامین C  ۰/۳ میلی گرم 

میوه‌ی درخت این میوه مخروطی شکل، گوشتدار، شیرین و یا ملس و آبدار است.
از تمام قسمت‌های گلابی، مانند برگ‌های جوان، پوست ساقه و میوه‌ی آن استفاده‌ی طبی به عمل می‌آید.

فهرست خواص طبی گلابی

این میوه از نظر طب سنتی ایران گرم و تر است.

۱) این میوه سنگ مجاری ادرار را دفع می‌کند.

۲) آرام بخش و تب بر است. 

۳) ادرار آور است و بوی بد را از بین می‌برد و باعث می‌شود که ادرار رنگ روشن پیدا می‌کند.

۴) هنگامی که دفع ادرار مشکل است و شخص قطره قطره ادرار می‌کند، خوردن این میوه بهترین دارو است.

۵) در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است.

۶) اسید اوریک را از بدن دفع می‌کند.

۷) تقویت کننده‌ی بدن است.

۸) قابض و در عین حال ملین است.

۹) تقویت کننده‌ی قلب و دستگاه هاضمه است.

۱۰) تشنگی را برطرف می‌کند.

۱۱) سوزش مثانه و مجرای ادرار را درمان می‌کند.

۱۲) چون قند گلابی، فروکتوز است، بنابراین آن‌هایی که مبتلا به بیماری دیابت هستند، می‌توانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست.

۱۳) برای دفع سموم بدن بسیار مؤثر است .

۱۴) برای پایین آوردن فشارخون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگری نخورید.
البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه‌ی پزشک متخصص باشد.

خواص سایر قسمت‌های درخت گلابی

برگ و شکوفه‌ی درخت این میوه از نظر طب سنتی ایران سرد و خشک است.

۱) شکوفه‌ی درخت این میوه تقویت کننده‌ی معده است و خونریزی و اسهال را بند می‌آورد.

۲) در مورد ورم چشم، از ضماد شکوفه‌ی این میوه استفاده کنید.

۳) تخم این میوه ضد کرم معده و روده است.

۴) دم کرده‌ی برگ این میوه برای رفع اسهال مفید است.

۵) برای رفع ناراحتی‌های پروستات و مجاری ادرار از دم کرده‌ی برگ‌های جوان درخت این میوه استفاده کنید.
بدین منظور صد گرم از آن را در یک لیتر آب جوش بریزید، مقداری گلابی را تکه‌تکه کنید و همراه با چند قطعه پوست سیب داخل آن بیاندازید و بگذارید حدود بیست دقیقه بماند.
از این دم کرده سه فنجان در روز بنوشید.

۶) برای دفع سنگ کلیه، پنجاه گرم برگ گلابی را با پنجاه گرم پوست سیب در یک لیتر آب جوش بریزید، به مدت بیست دقیقه دم کنید و آن را به تدریج بنوشید.

۷) برای شست و شوی زخم‌ها، پنجاه گرم پوست ساقه‌ی درخت گلابی را در یک لیتر آب بریزید.
بگذارید چند دقیقه بجوشد، سپس آن محلول را با پنبه‌ی استریل روی زخم‌ها شست و شو دهید.

مضرات گلابی

زیاده‌روی در خوردن این میوه برای سرد مزاجان و اشخاصی که معده‌ی ضعیفی دارند، موجب نفخ معده می‌شود و اینگونه اشخاص باید آن را با مربای زنجبیل بخورند.

منبع: دانشنامه طب اهل بیت

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن