تغذیه
چگونه میل شدید به شیرینی خواری را کاهش دهیم؟
چگونه میل شدید به شیرینی خواری را کاهش دهیم؟
غذاهای غنی شده با قند و آرد نه تنها سرشار از شیرینی مصنوعی هستند، بلکه مادهی مغذی خاصی را نیز وارد بدن شما نمیکنند و عامل ابتلا به بسیاری از شرایط پزشکی مزمن از قبیل سندروم متابولیک هستند.
در مقابل برخی موادغذایی وجود دارند که در صورت مصرف روزانه، میل شما به شیرینیهای مضر را کاهش میدهند. این غذاها حاوی قندهای سالم هستند و مصرف به اندازهی آنها با متعادل کردن سطح قندخون، خطر ابتلا به دیابت و دیگر شرایط خطرناک پزشکی را کاهش میدهد.
دارچین
این ادویهی شگفت انگیز، درمان طبیعی دیابت نوع ۲ است.
دارچین سطح قندخون را کاهش میدهد و باعث کاهش میل به شکر بعد از مصرف وعدههای اصلی غذایی میشود.
هویچ
یکی از منابع غنی کربوهیدراتهای پیچیده است.
درست مانند کدوحلوایی، قند موجود در هویچ به تدریج جذب میشود و میل به شیرینی را کاهش میدهد.
متخصصان تغذیه مصرف هویچ به صورت خام را برای کاهش میل به شیرینی، بیشتر توصیه میکنند.
کدوحلوایی
سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر است و سطح قند خون را متعادل میکند.
توجه داشته باشید که علاقهمندان به مصرف شیرینی، بیشتر در معرض انگلهای رودهای هستند.
وجود این انگلها، میل به شیرینی را افزایش میدهد؛ زیرا از منابع شیرین تغذیه میکنند.
در این میان مصرف دانههای کدو حلوایی یکی از قدیمیترین روشهای مبارزه با انگلهای روده محسوب میشود.
کدو حلوایی را میتوانید هم به صورت پخته و هم به صورت خام در سالادها مورد استفاده قرار دهید.
شکلات تلخ
شکلات یکی از رایجترین انتخابهایی است که افراد (به خصوص زنان) در زمان میل به مصرف شیرینیجات، به سراغش میروند.
با این حال بهتر است زمانی که هوس خوردن شکلات به سرتان زد، نسخهی سالم آن یعنی شکلات تلخ را مصرف کنید.
شکلات تلخ، شکلاتی است که بیش از ۷۰ درصد آن از کاکائو تشکیل شده باشد.
همچنین شکلات تلخ سرشار از ترکیبات مفید گیاهی به نام «پلی فنلها» است.
برخی مطالعات نشان میدهند که خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی پلی فنلها میتواند شاخصهای مربوط به سلامت قلب را بهبود بخشد.
البته شکلات تلخ نیز مانند شکلات معمولی دارای مقداری شکر و چربی است؛ بنابراین بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید.
سیب زمینی شیرین
این نوع سیب زمینی غنی از قندهای طبیعی است.
سیب زمینی شیرین مادهای به نام «پکتین» دارد که خود جذب قند در بدن را کاهش میدهد.
بهترین ساعت مصرف این نوع سیب زمینی، اوایل صبح یا در وعدهی ناهار است.
منبع: مجله نیک و نو