سلامت

کلم از سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند

کلم از سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند

کلم از سرطان روده بزرگ پیشگیری می‌کند

دانشمندان می‌گویند کشف کرده‌اند که برخی سبزی‌ها از جمله سبزیجات زیر، می‌توانند خطر سرطان‌های روده بزرگ را کاهش دهند:

  • کلم
  • کلم برو کلی
  • کلم کیل

به گزارش بی بی سی، این موضوع که گیاهان کلمی برای روده بزرگ سودمند هستند، مدت‌هاست شناخته‌شده، اما سازوکار ایجاد این اثر سودمند روشن نبوده است.گروهی از پژوهشگران در انستیتوی فرانسیس کریک در انگلیس، مواد شیمیایی ضد سرطانی را یافتند که هنگام هضم این سبزی‌ها در روده تولید می‌شود. این پژوهشگران در بررسی موش‌ها و ساختار مینیاتوری شبیه روده در آزمایشگاه بر این موضوع متمرکز بودند که چگونه سبزی‌ها بر پوشش داخلی روده تأثیر می‌گذارند.

پوشش درونی روده (مانند پوست) به‌طور مداوم در فرایندی که ۵-۴ روز طول می‌کشد، تجدید و بازسازی می‌شود.

یافته‌های این دانشمندان (که در مجله Immunity منتشرشده)، نشان داد مواد شیمیایی تولیدشده در جریان گوارش این سبزی‌ها اثر ضد سرطان دارند.

ایندول-۳- کاربینول

این پژوهشگران به بررسی ماده‌ای شیمیایی به نام ایندول-۳- کاربینول پرداختند که درنتیجه جویدن چنین سبزی‌هایی تولید می‌شود.

این ماده شیمیایی حین عبور از دستگاه گوارش، درنتیجه اثر اسید معده تغییر شکل پیدا می‌کند.

هنگامی‌که این ماده شیمیایی به روده بزرگ می‌رسد می‌تواند رفتار سلول‌های بنیادی را  تغییر دهد.

سلول های بنیادی :

  • باعث بازسازی پوشش روده می‌شود.
  • التهاب سلول‌های ایمنی را کنترل می‌کند.

نتایج این بررسی نشان داد رژیم‌های غذایی که مقدار زیادی ایندول-۳- کاربینول داشته باشند، باعث حفاظت در برابر سرطان، حتی در موش‌هایی می‌شوند که حامل ژن‌هایی هستند که آن‌ها را در معرض خطر بالای دچار شدن به این بیماری قرار می‌دهد. در نبود این ماده شیمیایی حفاظت کننده، سلول‌های پوشش درونی روده به‌طور غیرقابل‌کنترلی تقسیم می شدند.

به گفته این پژوهشگران، حتی هنگامی‌ که موش‌ها دچار تومور روده بزرگ شده بودند، دادن رژیم غذایی مناسب حاوی این سبزی‌ها، مانع پیشرفت سرطان شد. بر اساس یافته‌های این بررسی در موش‌های آزمایشگاهی، فقط فیبرهای خوراکی موجود در سبزی‌هایی مانند کلم و کلم برو کلی نیستند که به کاهش سرطان روده کمک می کنند، بلکه مولکول‌های دیگری با اثر ضد سرطان هم در این سبزی‌ها یافت می‌شوند.

بررسی‌های آینده در این جهت خواهد بود که معلوم شود آیا این مولکول‌ها اثر مشابهی در انسان‌ها هم ایجاد خواهند کرد یا نه؟

منبع: مجله سلامت

برچسب ها

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن