تغذیه

گل کلم ; گیاه درمانی با گل کلم، خواص و ارزش غذایی گل کلم

گل کلم

گل کلم

گل کلم

گیاه درمانی با گل کلم

خصوصیات:

مقابله با عفونت های مجاری اداری
مقابله با عفونت مزمن مجاری اداری
پیشگیری از سرطان معده
مقابله با زخم معده
پیشگیری کننده از آلزایمر

پیشگیری از آب مروارید

در برگهای گل کلم هفت عدد ماده پیشگیری کننده از آب مروارید چشم وجود دارد.

کاهش فشار خون

باز هم در برگهای کلم گل ۹ ماده مؤثر برای کاهش فشار خون وجود دارد. دو تا از مهمترین این مواد آلفا لینولئیک اسید و تریپتوفان می باشد.

حفاظت در برابر سرطان

ویژگی دیگر گل کلم این است که حاوی ۲۱ ماده آنتی اکسیدانی می باشد و باز آنتی اکسیدان های محافظت کننده در برابر سرطان، بخصوص در برگهایش غلظت بیشتری دارد. به همین علت به شما توصیه می کنم که در صورتیکه تصمیم به استفاده از فرمول کلم گل نموده باشید تعدادی از برگهایش را نیز استفاده نمائید.

آبی را که در آن گل کلم را آب پز نموده اید بیرون نریزید. اگر در شعله ملایم و آب کم به مدت ۵ دقیقه گل کلم را آب پز نموده باشید، می توانید آبش را نیز مورد استفاده قرار دهید.مجبور نیستید برگها را بخورید زیرا همه مواد مفید آن بیش از اندازه ای که لازم داریم در حین پختن وارد آب شده است.

در زمان پخت گل کلم، بوی مخصوصی پخش می شود. اگر کسی در منزلش گل کلم پخته باشد با ورود به منزل از بوی پخش شده آن در آشپزخانه به راحتی می توان فهمید. بی شک هر غذایی بوی مخصوص به خود را دارد اما بوی پخت گل کلم برای بسیاری از انسان ها چندان خوشایند نیست. این بوی ویژه در کلم گل از ترکیبات گوگرددار موجود در گل کلم نشأت می گیرد.

برخی از آنها عبارتنداز:

  • دی متیل سولفات
  • اللیل ایزوتیوسینات
  • تری متیل سولفید

وقتی کلم گل بصورت خام مزمزه شود یک مزه تلخ خفیفی حس می شود و این هم حاصل ماده سینی گرین است. با وجودی که در برگهای کلم گل مواد شفابخش زیادی وجود دارد، نیازی نیست که در غذاهایتان به شکل اغراق آمیزی از آن استفاده نمائید. همچنین نباید گل کلم را به عنوان یک داروی کاهش فشار خون تصور نمائید. آنچه مدنظر ماست این است که بگوئیم در برگهای کلم گل که از بازار می خرید نیز مواد شفابخش وجود دارد و مانع از دور ریختن همه برگها شویم.

مقابله با عفونت و ضدباکتریایی

در گل کلم مواد بسیاری با ویژگی مقابله با عفونت و ضدباکتریایی وجود دارد. برخی از اینها عبارتنداز:

  • استیگماسترول
  • اسکاآلن
  • وانیلیک اسید
  • سینی گرین
  • سیناپیک اسید
  • سالیسیک اسید
  • گوئرسیترین و گوئرستین.

همچنین ماده فروئیک اسید که به مقدار بسیار کم در کلم گل یافت میشود ماده‌ای مؤثر با ویژگیهای متنوع و متفاوت است.

مهمترین ویژگیها عبارتنداز:

  • ویژگی ضدباکتریایی
  • ضدسرطانی
  • ضدآلرژی
  • ضد ویروسی

با وجود مقدار بسیار کم این ماده مؤثر، برخی از مواد فعال دیگر موجود در گل کلم، این ماده مؤثر با خصوصیات زیاد و متفاوت را یعنی اسید فروئیک را در حد امکان قوی می کنند. یکی دیگر از ویژگیهای اسید فروئیک این است که فلزات سنگین را به صورت شیمیایی به خود جذب می کند و از وجودمان دور می کند. بخاطر وجود ماده بسیار فعال و چند وظیفه ای گوئرسیترین نیز، توکسین های تولید شده در اثر متابولیسم کبد به راحتی از بدن دفع می شوند.

کلم، سرشار از فسفر

گل کلم دارای مقدار فراوانی فسفر نیز هست. مهمترین ویژگی فسفر:

  • پیشگیری از پوکی استخوان
  • کمک به ایجاد و شکل گیری استخوان
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

برگ های گل کلم و گوگرد سرشار آن

همچنین برگهای آن یک منبع غنی از گوگرد است. گوگرد دارای ویژگی ضدعفونی کننده، از بین برنده انگلها و آنتی آکنه (ضد جوش صورت) می باشد.

اسید استئاریک

گل کلم حاوی اسید استئاریک نیز هست.

  • اسید استئاریک دارای ویژگی کاهش کلسترول خون می باشد.
  • ماده تیامین موجود ضد میگرنی نیز میباشد.
  • در کلم گل نیز یک ماده پیشگیری کننده از آلزایمر است.
  • همچنین تیامین دارای ویژگی ضد میگرنی نیز می باشد.

هلیکوباکتر- پایلوری

همچنین بخاطر وجود مواد ترئونین و گوئرسیترین و ویژگی ضدزخم این مواد، کسانی که از ناراحتی زخم معده رنج می برند این سبزی را به راحتی می توانند استفاده نمایند. زخم معده بیماری است که در معده و اثنی عشر دیده می شود. یکی از چیزهایی که در بروز این بیماری نقش مهمی ایفا می کند نوعی باکتری است. این باکتری هلیکوباکتر- پایلوری نام دارد. براساس تحقیقات انجام شده این باکتری در بروز زخم معده ۷۰ درصد و در زخم اثنی عشر ۹۰ درصد نقش مؤثر دارد. براساس تحقیقاتی که انجام شده برخی مواد مؤثر موجود در کلم گل یک سلاح قوی در برابر باکتری هلیکوباکتر- پایلوری می باشند.

در اینجا بیان این موضوع را مفید می بینم که نیکوتین، مشروبات الکلی، قهوه، استرس و وضعیت و مشکلات روحی- روانی از فاکتورهای مؤثر در بروز این بیماری می باشند.

وظیفه معده

وظیفه معده در درجه اول شکستن پروتئینها، از بین بردن میکروب ها و باکتری هاست. برای انجام این وظایف معده مایع مخصوص خود را ترشح می کند. برای شکستن پروتئینها آنزیم و برای از بین بردن میکروب ها و باکتری ها اسید هیدرولیک را داراست. معده در یک روز می تواند نزدیک به سه لیتر مایع معدنی تولید کند. این مایع pHی نزدیک به ۲ دارد یعنی یک اسید قوی است.

باکتری هلیکوباکتر- پایلوری که مسبب ایجاد زخم معده می باشد در برابر اسید قوی معده مقاومت می کند. علت مقاوم بودن آن نیز این است که آنزیمی تولید می کند که اطراف باکتری را قلیایی می نماید. در سایه این امر این باکتری در برابر اسید معده محفوظ می ماند و در داخل فضای معده به راحتی افزایش یافته و بافت مخاطی معده را تخریب می کند. برای مداوای دیواره داخلی در حال تخریب معده، ابتدا باید تولید اسید متوقف شود و از سوی دیگر باید توسط آنتی بیوتیکها، باکتری هلیکوباکتر- پایلوری از بین برود. در این زمینه در مصرف داروهایی که پزشکتان تجویز کرده، سهل انگاری ننمائید.

خواننده محترم، فرمول کلم گل علیه زخم معده را به اشخاصی که این بیماری را دارند، شدیدا توصیه می کنم.

نتیجه استفاده

بعد از شروع به استفاده از این فرمول، مبتلایان به بیماری زخم معده خواهند دید که ناراحتی‌شان چگونه به آرامی کم میشود. در حین استفاده از این فرمول نباید نمک مصرف نمائید و روغن مصرفی تان نیز به مقدار کم و حدالامکان از روغن های مایع گیاهی باشد. مقدار روغن مصرفی تان در هر وعده غذایی نباید بیش از یک قاشق مرباخوری باشد. روغن مایع را هم هر قدر کم مصرف نمائید بهتر است. برای این منظور به فرمول شماره ۲ مراجعه نمائید در هنگام استفاده از این فرمول به منظور رفع زخم معده در عین حال در حال بکار بردن فرمول پیشگیری از سرطان معده نیز خواهید بود.

فرمول ۱: علیه عفونت های مزمن مجاری ادراری

۲۵۰ – ۳۰۰ گرم کلم گل را در ۷۵۰ گرم آب در حال جوش اضافه نمائید.
در حالت در بسته و در دمای ملایم، به مدت ۶-۵ دقیقه بجوشانید.
آب این کلم گل جوشیده شده را در دو وعده صبح و عصر (با شکم سیر یا گرسنه تفاوتی ندارد) استفاده نمائید و بنوشید.
هر روز به صورت تازه آماده نمائید.
هفت روز ادامه دهید و سه روز فاصله دهید.
بعد از این سه روز دوباره به روز استفاده نمائید و دوباره سه روز فاصله دهید.
در نهایت دوباره ۷ روز استفاده نمائید و بدین سه روز فاصله ها ترتیب استفاده از فرمول پایان می یابد.
در مجموع ۲۱ روز از فرمول استفاده می شود (به غیر از سه روز فاصله ها)

توجه

نکته ای که باید در اینجا به آن دقت نمود تازه بودن گل کلم است. کلم های پخته شده را در وعده های ظهر و عصرتان نیز به عنوان سالاد می توانید استفاده نمائید. بنا به ناراحتی هایتان دوباره می توانید فرمول را اعمال نمائید.

فرمول ۲: فرمول معالجه کننده زخم معده

برای این امر باید هفته ای ۳ بار یک پُرس کلم گل را در آب کم و به میزان کم آب پز نمائید و بخورید و این کار را تا رفع ناراحتی معده تان به صورت یک عادت در آورید. آب مربوط به پخت کلم را نیز باید بنوشید. در حین استفاده از این فرمول، به مقدار بسیار کم روغن مایع استفاده نمائید (در هر وعده غذایی حداکثر ۱ قاشق مرباخوری).

توجه

اگر پزشک داروهایی را برایتان تجویز کرده، حتما استفاده نمائید. فرمول های ارائه شده را به عنوان یک کمکی استفاده نمائید. چیزی که در ابتدا باید بدانید این است که آیا به گیاه مورد استفاده آلرژی دارید یا نه. در این زمینه نظر پزشکتان را بپرسید. برای هر شکایت و مشکلی که داشته باشید بدون مراجعه به پزشک و به طور خودسرانه با فرمول های کتاب شروع به مداوا ننمائید. هدف موضوعات مطرح شده در این کتاب، به هیچ وجه تشخیص بیماری نیست.

منبع: کتاب راهنمای سلامتی با گیاهان
تالیف: پرفسور دکتر ابراهیم عدنان سراج اوغلو

برچسب ها

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن