خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین
سلامت

۱۲ مواد غذایی مناسب در پیشگیری و بهبود بیماری ها

12 مواد غذایی مناسب در پیشگیری و بهبود بیماری ها

بدیهی است بسیاری از خوراکی ها بعضی از بیماری ها را شفا می دهند. لیکن این گروه ۱۲ گانه بیشتر بیماری های متداول و جاری را مانند بیماری آلزایمر، تورم مفاصل، سرطان، سرماخوردگی، آنفلونزا ، نقرس، بیماری های قلبی، علائم یائسگی، سرگیجه و بسیاری بیماری های دیگر را شفا می دهند. این مواد غذایی را به آسانی می توان در رژیم غذایی روزانه وارد کرد:

١- لوبیا

بیماری

این گروه خواص درمانی زیادی دارند و فراوان در دسترس هستند. . درباره لوبیا شرح خوبی داده شده یعنی این گروه دارای چربی کم و پروتئین زیاد هستند که جایگزین پروتئین و چربی های حیوانی ست.
لوبیا دارای الیاف زیادی است و خوردن آن سبب دفع کلسترول از طریق روده ها و بهبودی قلب می گردد.
لوبیا دارای ماده‌ای بنام ایزوفلاون است که تقریبا شبیه به استروژن است .
بنابراین خوردن لوبیا علائم و ناراحتی‌های دوران یائسگی بانوان را کم می‌کند.
همچنین مانع بعضی از سرطان ها و بیماری های قلبی و سلامت پروستات نیز می شود.
بهترین نکته درباره ی لوبیا فراوانی و ارزانی آنست.
عامل مهمی که مانع خوردن لوبیا می شود تولید گاز زیاد است.
برای جلوگیری از این حالت می‌توان با خیس‌کردن لوبیا برای مدتی و بعد طبخ آن این مساله را رفع کرد.

۲- سیر و پیاز

بیماری

در این دسته سیر بهترین و نافع ترین ماده ی این گروه و شفادهنده ی بعضی بیماری هاست.
بویژه خاصیت کاهش دهنده ی کلسترول دارد و از وارد شدن صدمات به قلب جلوگیری می کند.
علاوه بر این تقویت کننده ی سیستم دفاعی بدن است. پیاز هم بسیاری از خواص سیر را دارد.
این گروه دارای موادیست که مانع لخته شدن خون در رگ ها شده و گردش خون را تسهیل می کند.
بعلاوه درون سیر مواد شیمیایی وجود دارد که از بین برنده ی سرماخوردگی و سایر عفونت هاست.

وارد کردن سیر و پیاز در غذاها روزانه بسیار آسان است.
در مورد بوی سیر و پیاز باید دانست که هر چه بوی آنها بیشتر باشد خاصیتشان بیشتر است.
بهتر است این مواد را خام خورد تا پخته.
پیاز را اگر بمدت ۴۰ دقیقه طبخ کنند ٪۴۰ خاصیت آن از دست می رود و هر چه این زمان افزایش یابد کاهش خاصیت بیشتر می شود.
اما هیچ وقت کلیه خواص آن از بین نمی رود.
برای رفع بوی ناشی از مصرف آنها هم خوردن چای سبز و جعفری توصیه می شود.

٣- کافئین

بیماری

چندسال پیش عادت بر این بود که مواد کافئین دار را به تنقلات اضافه می کردند (شکلات، قهوه و چای ) حتى امروزه عده ای شک دارند که اینگونه غذاها را بهداشتی بنامند و قبول کنند.
در این نوع مواد ماده ای بنام پلی فنل وجود دارد که باعث مطبوع بودن آنها می گردد.

مواد و ترکیبات فعال شکلات ها، قهوه و چای پلی فنل است. بعضی از این پلی فنل ها بنام تئوبرو پین و تئوفیلین در هر سه این مواد وجود دارد.
هر کدام از این سه نوع خود مواد و ترکیبات خاص خود را دارند.

ویژگی همه این ترکیبات، خاصیت ضد اکسیدانی آنهاست که مهتمرین ویژگی این دسته است. زیرا حامی قلب و مانع بروز سرطان است.
وجود کافئین در سلول‌های مغزی اثر کرده و سبب تولید دوپامین می‌شود که نتیجه آن خوش خلقی و نشاط است.
به هر حال مقدار زیاد قهوه و چای هم سبب عوارض می گردد. به همین دلیل است که متخصصین پیشنهاد دو استکان قهوه در روز را می دهند.

در مورد مصرف شکلات هم باید دقت شود زیرا باعث اضافه وزن می شود.

در مورد چای ( سیاه ، سفید ، سبز ) به دلیل اینکه چای سبز کمتر تغییر پیدا می کند، خواص ضد اکسیدانی بیشتری دارد و نوشیدن مقدار متعادل آن به صرفه است. در مورد چای سیاه به سبب کم کردن کلسترول از بدن نوشیدن آن تا اندازه ای بیشتر بدون عوارض است.
گفته می شود که نوشیدن بیش از دو استکان چای در روز هنگام اوایل حاملگی سبب سقط جنین می گردد.
بنابراین در دوران بارداری کمتر چای بنوشید تا از  خطر سقط در امان باشید.

۴- جعفری

بیماری

جعفری برای درمان بیماری نقرس به کار می رود و نتایج خوبی هم نائل گردیده است. علاوه بر این باعث کاهش کلسترول، پایین آوردن فشار خون و حتی مانع ابتلا به سرطانهاست.
وجود خاصیت آنتی انفلاماتوری (ضد تورمی) در جعفری عامل بهبود بخشیدن بیماری نقرس است.
جعفری دارای مقادیر زیادی الیاف گیاهی قابل حل است که به علت وجود ترکیبات شیمیایی در آنها سبب کاهش کلسترول و جلوگیری از ابتلا به سرطان می گردد.
برخلاف سایر سبزیجات، جعفری در هنگام پختن خواص خود را از دست نمی دهد. خوردن خام آن مزایای بیشتری دارد. به دلیل وجود سدیم در جعفری نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.

۵- دارچین

بیماری

دارچین درختی همیشه سبز است که در چین و هندوستان می‌روید. دارای پوستی قهوه‌ای می‌باشد که بسیار معطر است.
امروزه دارچین را یک داروی کم کننده ی قندخون می دانند. به هر صورت یک داروی حمایت کننده قلب است. دارچین مصونیت بدن را افزایش می دهد.

سیر و پیاز و دارچین دارای ماده شیمیایی به نام آلیین است که تبدیل به آلیسین می گردد.
این مواد ( سیر، پیاز و دارچین ) دارای مواد شیمیایی هستند که مانع لخته شدن خون می شوند و خون به آسانی در رگها جریان پیدا می کند.

دارچین یکی از موادیست که دارای قدرت آنتی اکسیدانتی فراوان است و قدرت زیادی برای تنظیم قند خون در بیماران مبتلا به دیابت دارد.
دقیقا مانند داروهای شیمیایی که پزشکان تجویز می کنند، البته بدون عوارض آنها.

در دارچین ماده شیمیایی فلاوونید وجود دارد که بسیار آنتی اکسیدانت است و سبب فعالیت انسولین می گردد که قند را بیشتر برای انرژی بکار می برند. آزمایشات دیگر نشان داده که دارچین سبب کم کردن کلسترول خون و حمایت قلب می گردد.

امروزه به کار بردن دارچین برای خوشبو کردن غذاها در پخت و پز کم شده لیکن برای بهبودی و مداوای بیماری دیابت پابرجا و بسیار مفید و موثر است، بسیاری از معتادان به سیگار برای ترک سیگار از مکیدن ساقه های دارچین استفاده می کنند و بسیار هم موفق هستند.

نکته مهم مقادیر زیاد دارچین است یک قاشق چایخوری در روز کافی است و اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید و داروی دیگری نمی خورید، بهتر است با پزشک خود مشورت نمائید.

۶- میوه جات ترش و شیرین

بیماری

دانشمندان بدین نکته پی برده اند که میوه جات ترش دارای بیش از ۲۰۰ ماده ی شیمیایی ضد سرطانی هستند، که از بروز انواع سرطان جلوگیری می کنند.

ویتامین C در میوه جات ترش چیزی جزء آنتی اکسیدان نیست و آزمایشات نشان داده که از تمام آنتی اکسیدان های دیگر سریع تر اثر می کند در مقایسه با ویتامین E. به علاوه این میوه جات ترش دارای الیاف گیاهی ویژه ای هستند که آن را پکتین مینامند و باعث دفع کلسترول از بدن می گردد و از قلب حمایت می کند. پکتین با سرطان مبارزه می کند.

نارنج و توسرخ (گریپ فروت) و عصاره ی آنان بسیار مفید است و به هر طریقی که میدانید از آنان استفاده کنید. میوه جات بسیار خوشمزه ای هستند لیکن حاوی مقدار زیادی آب و فروکتوز (قند ) هستد.

درباره توسرخ (گریپ فروت) باید اضافه کرد که این میوه با سایر میوه جات ترش تفاوت دارد و دارای مواد شیمیایی دیگر است که ممکن است با داروهای دیگر ناسازگار باشد. بنابراین وقتی داروهای دیگر مصرف می کنید با پزشک خود در این باره مشورت نمائید.

۷- زنجبیل

بیماری

زنجبیل گیاهی است که در انتهای ریشه های آن غده ای می روید که آن را زنجبیل می نامند.
طعم آن تند و بسیار معطر و خوشبوست.
اثر ضد نفخ دارد و در چین برای درمان بیماری هایی مانند (دریازدگی، ماشین گرفتگی) که باعث سرگیجه و استفراغ می شوند، به کار می رود و مانند داروی درامامین موثر است.

 تاثیرات و قدرت زنجبیل:

یک داروی ضد تورمی است که مانع درد می گردد. سبب کاهش ناراحتی ها و دردهای استخوانی مفاصل می شود و برای این منظور مقدار زیادی نیاز نیست بلکه یک انس در روز کفایت می کند.

خوردن ۱/۴ قاشق چایخوری بصورت شربت راحت ترین و متداول ترین راهی است که نتایج درمانی به دست می آید باید کمی قند به آن اضافه کرد.
زنجبیل بصورت مایع و پودر خشک و کپسول در دسترس است.

۸- نعناع

بیماری

نعناع گیاهی است خوردنی و دارای بوی خوش و بسیار خوش‌طعم که خشک و تازه‌ی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
گروه نعناع دارای انواع گوناگون است از جمله ریحان، اکلیل کوهی، آویشن و اسطوخدوس و بسیاری دیگر.

این گیاهان نه تنها به بوی خوش و طعم دلپذیر غذا کمک می‌کنند، بلکه از نظر درمانی نیز بسیار مفیدند.
بیشترین تجویز آنها در درمان بیماری آلزایمر است.

 فواید مهم گیاهان نعناعی:

اعضای این گروه با طعم و بوی مطلوب خود سبب استراحت دستگاه گوارشی می شوند که بیشتر به صورت دم کردنی تجویز می گردند.
بعضی از آنان همانند چای و قهوه محرک دستگاه عصبی اند و برخی موثرترند مانند: نعناع و نعنای بیابانی و برخی مقام پایین تر و اثرات کمتری دارند.
برخی هم اثرات تسکینی و اثرات مثبتی برای حمایت قلب دارند.

شاید مهمترین خاصیت گروه نعنایی این است که دارای ترکیباتی هستند که مانع تجزیه «استیل کولین» موجود در بافت های مغزی می شود که عملکرد مهمی دارد و سبب تیز هوشی می گردند و بهتر است در دوران پیری، از این گروه بیشتر استفاده کنیم تا تیز هوش باشیم.
سعی کنید روزانه یک فنجان چای نعناع میل کنید.
گاهی می‌توان با اضافه کردن به سالاد و یا از طریق حمام کردن نیز از این گروه استفاده نمود.

۹- فلفل و ادویه

بیماری

این گروه جزء میوه جات است. از فلفل های تند و تیز تا فلفل های شیرین گرچه این گروه خیلی به هم شبیه هستند ولی از نظر درمانی بسیار با هم اختلاف دارند.

  • فلفل دانه ای ست ریز و سیاه رنگ برای خوش طعم کردن غذاها بکار می رود.
  • در مناطق گرم مانند هندوستان می روید و سی سال بار میدهد.
  • فلفل فرنگی گیاهی است یکساله که رنگ آن سبز و سرخ است.
  • بعضی فلفل ها برای کاهش وزن به کار می رود. شفابخشی فلفل ها بسیار مختلف است و برای حمایت دستگاه گوارش ، درمان سرما خوردگی و تورم مفاصل تجویز می گردد.
  • فلفل های شیرین دارای خواص ضد اکسیدان بسیار شدید است که برای محافظت قلب از بیماری ها و سرطان مفید است و بهتر است آن را همراه غذاهای روزانه مصرف نمائید.

عملکردهای مهم این گروه:

جلوگیری از دردهای مفاصل، فلفل های تند دارای ماده شیمیایی بنام کاپسایسین است.
وقتی یک فلفل را گاز می زنید این ماده سبب تقویت و جلوگیری از درد می گردد.

خوردن فلفل باعث کم شدن وزن و آبریزش از چشم و بینی می شود.
این میوه دارای خاصیت ضد اکسیدان است. فلفل سبز دارای ویتامین C است.
لیکن فلفل سرخ ویتامین C بیشتری دارد این آنتی اکسیدان ها برای حمایت قلب بسیار موثر و مفید است.

در سوپ و سالاد از گروه فلفل باید بیشتر استفاده کرد. ویتامین C در فلفل های خام بیشتر است.
فلفل ها برای جذب، به کمی چربی نیازمند هستند.
بنابراین فلفل را با سالادی که دارای روغن زیتون باشد مخلوط کنید تا بهتر جذب شود.

فلفل برای سلامتی مفید است.

۱۰ – انار

بیماری

انار میوه ایست بسیار نافع از نظر درمانی و دارای ترکیبات زیاد شیمیایی است که با بعضی بیماری ها مانند سرطان – بیماریهای قلب و علائم نشانه های یائسگی مبارزه می کند.

انار از مدت ها پیش در ایران و هندوستان از نظر پزشکی تجویز می شده است.
انار مانند سایر میوه جات مملو از مواد ضد اکسیدان و بعضی ویتامین ها است.
برتری این میوه به دلیل داشتن پلی‌فنل (بیشتر از قهوه، چای و شکلات)، مبارزه با کلسترول و بیماریهای قلبی است.

انار و آب انار به سبب داشتن خواص استروژنی مبارزه گر سرسختی با نشانه های یائسگی می باشند.
اگر به سبب یائسگی تحت درمان با استروژن هستید برای خوردن انار با پزشک درمان کننده مشورت نمائید.

۱۱ – زردچوبه

بیماری

گیاهی است که در ساقه های زیرزمینی آن غده هایی تولید می شود که همان زردچوبه است.
این غده ها را پس از خشک کردن آسیاب نموده تا به شکل پودر و گرد در آید، سپس آن را به غذا اضافه کنید که خوش رنگ شود.
مخلوط زردچوبه با بعضی ادویه دیگر، پودر کاری است.

این گیاه از هزاران سال پیش مورد استفاده بوده و امروزه هم آن را برای تسکین دردهای مفصلی مصرف می‌کنند.
بدون دلیل نیست که از هزاران سال پیش زردچوبه را برای مداوا انتخاب می کرده اند.
از نظر تاثیر مانند سیر، پیاز، زنجبیل و انار خواص درمانی دارد.

عده‌ای زردچوبه را در مداوای تورم مفاصل، موثرتر از سلبرکس (جز داروهای ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی) میدانند.
این ماده مانند گروه نعناعی ها دارای ماده شیمیایی است که سبب تجزیه استیل کولین می شود که از ناراحتی های مغزی، کم شدن هوش و حواس، و سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

۱۲- گردو

بیماری

ثمره درخت گردو که مانند بادام خورده می‌شود و از آن روغن می‌گیرند مغزگردو است که دارای موادغذایی بسیار است.
گردو دارای مقادیر زیادی الیاف گیاهی و روغن اشباع نشده مفید و پروتئین به ویژه ارژنین است.
از خانواده گردو می توان به گردوی سفید ، هایکوری، پیکانز و فندق اشاره نمود.

خواص این گروه:

هیچ گاه فکر کرده اید که شکل گردو درست شبیه به مغز انسان است. البته بسیاری از غذاها برای مغز انسان بهتر از گردو است.
گردو دارای ماده شیمیایی به نام سروتونین و امگا۳ فتی اسیدند که این مواد برای جلوگیری از بیماری های قلبی، کم کردن تورمات و کاهش افسردگی مفید است.
این گردوها را می توان خام با میوه جات خشک به صورت تنقلات خورد.
می توان آن را داخل سالاد کرد و یا با بستنی خورد.
اگر پیش از صبحانه سه نیمه گردو بخورید، برای کم کردن وزن بسیار سودمند است.

منبع: کتاب راز ۱۰۰ سال سلامت زیستن بدون دارو

برچسب ها

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن