طب سنتی

۳۰ خاصیت شگفت‌انگیز گردو | فواید درمانی و مضرات

خواص درمانی گردو

گردو درختی است زیبا و سایه افکن که به عنوان درخت زینتی نیز به کار می رود این درخت در مناطق معتدل دنیا رشد و پرورش می یابد.گلهای نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. سنبله ی گلهای نر به صورت آویخته است ولی گل های ماده ی آن به صورت قائم روی شاخه قرار دارند.
میوه ی گردو، گرد و در درون آن مغز گردو در فواصل پرده های نازکی قرار گرفته است قشری که روی پوست چوبی مغز گردو است سبز رنگ و کمی گوشتی می باشد.درخت گردو هنگامی که هشت ساله می شود شروع به میوه دادن میکند و بیشترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد. از تمام قسمت های درخت این میوه کوچک و کروی شکل استفاده ی طبی به عمل می آید.

گردو
گردو و ۳۰ خواص شگفت‌انگیز آن

ترکیبات شیمیایی گردو

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار کمی اسانس، اگزالات آهک و ویتامین های E , C , B , A می باشد. همچنین مغز این میوه مقدار کمی (در حدود دوازده درصد) ارسنیک نیز دارد.

برگ درخت گردو شامل:

  • سه درصد اینوژیت
  • اسید الاجیک
  • اسید گالیک
  • اسانسی با بوی مخصوص
  • مقداری پارافین
  • تانن
  • مواد چرب
  • املاح معدنی عناصری مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، باریوم و همچنین کاروتن

پوست گوشتدار میوه ی سبز گردو شامل:

  • امولسیون
  • قند و اسیدهای آلی مانند: اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفاتها و اگزالات کلسیم

عصاره ی برگ درخت این میوه گرد خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی دارد.

در صد گرم مغز گردوی خام و خشک مواد زیر موجود است:

آب ۳/۵ گرم سدیم ۲ گرم
پروتئین ۱۴/۸ گرم پتاسیم ۵۰ میلی‌گرم
 مواد چربی ۶۵ گرم ویتامین A ۳۰ واحد بین المللی
مواد نشاسته ای ۱۳ گرم ویتامین B1 ۰/۳۵ میلی‌گرم
کلسیم ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین B2 ۰/۱۲ میلی‌گرم
فسفر ۳۸۰ میلی‌گرم ویتامین B3 ۱ میلی‌گرم
آهن ۳ میلی‌گرم ویتامین C ۲ میلی‌گرم

فهرست خواص درمانی گردو

گردو از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک است. روغن این میوه که از قدیم برای پختن غذاها مورد استفاده بوده روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و به آسانی اکسیده می شود. از روغن این میوه کوچک به غیر از پخت و پز برای نقاشی و تهیه ی صابون استفاده میشود.

  1.  گردو خون ساز و تصفیه کننده ی خون است.
  2.  این میوه گرد درمان کننده ی بیماری های ریوی است.
  3.  این میوه کوچک مسکن دل پیچه است.
  4.  اگر از این میوه و عسل مربا درست کنید برای اشخاص لاغر و همچنین تقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است.
  5.  مربای گردو ملین است و آپاندیس را تقویت میکند.
  6.  اگر این را با بادام شیرین و جین سینگ مخلوط و میل کنید، سرفه ی مزمن، اسهال خونی و سوزش معده را درمان می کند و یبوست را از بین می برد.
  7.  خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه ی صفرا جلوگیری میکند.
  8.  پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.
  9.  از روغن این میوه کوچک به عنوان پماد برای بیماری های پوستی استفاده کنید.
  10.  برای درمان درد معده، درد عضلات و استخوانها از پوست میوه ی گردو چای درست کنید و سه فنجان در روز بنوشید.
  11.  از جوشانده ی برگ درخت این میوه برای شست و شوی ورم و آبسه استفاده کنید.
  12.  خوردن این میوه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
  13.  خوردن این میوه مانع ترش کردن می شود.
  14.  گردو را با انجیر و موز بخورید برای تقویت مغز و حواس مفید است.
  15.  عصاره ی پوست سبز گردو که با آب انار پخته شده باشد برای درمان ورم گلو مفید است.
  16.  اگر پوست سبز تازه ی این میوه را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت میکند.
  17.  اگر گوش چرک کند می توانید آب برگ درخت گردو را بگیرید آن را کمی گرم کنید و در گوش بچکانید به زودی چرک را برطرف می کند.
  18.  برای کاهش قند خون در بیماران مبتلا به بیماری قند، مقدار بیست گرم برگ درخت این میوه را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه دم کنید و از این دم کرده روزی سه تا چهار فنجان به بیمار بدهید قند خون را کاهش می دهد.
  19.  دم کرده ی برگ درخت این میوه گرد برای درمان ورم مفاصل مفید است.
  20.  پنجاه گرم برگ گردو را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت چند دقیقه بجوشانید این جوشانده برای شست و شوی زخم و التیام آن بسیار مفید است.
  21.  دم کرده ی برگ درخت این میوه برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.
  22.  دم کرده ی برگ درخت گردو و قسمت گوشتدار میوه ی سبز آن برای معالجه ی سل استخوانی، سل مفاصل، چرک مجرای بینی و حلق، ورم غدد لنفاوی ناحیه ی گردن و ورم لوزه به کار می رود.
  23.  جوشانده ی برگ درخت این میوه درمان کننده ی سردرد، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است.
  24.  گلهای درخت این میوه قابض است و جوشانده و یا تنتور آن برای معالجه ی دیسانتری و خونریزی های رحم مفید است.
  25.  اگر شیره ی قسمت سبز این میوه ی را چند بار روی زگیل بمالید آن را از بین می برد.
  26.  اگر قسمت سبز و تازه ی این میوه ی را با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید رنگ قهوه ای به مو میدهد.
  27.  برگ تازه ی درخت گردو، حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد.
  28.  اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد.
  29.  چون این میوه دارای مس است بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند.

مضرات مصرف گردو

این میوه کوچک و کروی شکل با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
زیرا زیاده روی در خوردن آن باعث ورم لوزه و زخم در دهان می شود مخصوصا گردو برای گرم مزاجها خوب نیست و معمولا بهتر است این گونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش ، کمی سنکنجبین یا سرکه بخورند.
مغز گردو لطیف است و بر اثر ماندن کهنه می شود، رنگ آن زرد یا قهوه ای و طعمش تند و باعث مسمومیت می شود و نباید از آن استفاده کرد.

گردوی تازه به رنگ سفید با پوست زرد روشن است مغز گردو را در ظرف در بسته ای در فریز نگهداری کنید تا کهنه نشود.

به منظور جلوگیری از فساد مغز این میوه و نیز جلوگیری از رویش قارچ در لابلای شیارهای مغزگردو از نظر رعایت بهداشت و سلامت بگذارید مغز این میوه داخل پوسته ی چوبی خود بماند و هنگام نیاز جهت مصرف، پوسته ی چوبی را شکسته و تازه به تازه استفاده نمایید.

منبع: دانشنامه طب اهل بیت (ع)

برچسب ها

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

بستن