سفیدشدن مو |هر چیزی که باید درباره‌ی سفید شدن مو بدانیم

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

سفیدشدن مو

تیره یا روشن بودن رنگ مو، به مقدار رنگدانه ملانین (melanin) موجود در آن بستگی دارد.
با بالا رفتن سن، به تدریج سلول های رنگدانه ای فولیکول (ریشه) مو می میرند و موها به رنگ خاکستری، نقره ای یا سفید رشد می کنند.
البته خاکستری یا سفید شدن مو ممکن است در هر سنی روی دهد. حتما جوانانی را دیده اید که در سن دبیرستان هستند و موهایشان خاکستری یا سفید شده است. در اکثر موارد، سفید شدن موها از ۳۰ تا ۴۰  سالگی آغاز می شود.

زمان سفید شدن موها به وسیله ژن ها تعیین می شود و این یعنی موهای اکثر ما در همان زمانی شروع به سفید شدن می کنند که والدین یا پدر بزرگ و مادربزرگ هایمان، نخستین بار موهای سفید را در سر خود دیده اند.
عده ای تصور میکنند که یک شوک یا ضربه روحی بزرگ می تواند یک شبه موهای یک فرد را خاکستری یا سفید کند ولی پژوهشگران این موضوع را قبول ندارند.

کشیدن سیگار می تواند موها را سفید کند. سرعت سفید شدن مو در سیگاری‌ها ۴ برابر افراد غیر سیگاری است.
احتمالا علت این امر کاهش رسیدن اکسیژن به ریشه موها است.

ملانوسیت هر ۱۰ سال حدود ۱۰٪ از توان تولید رنگ خود را از دست می دهد.
در نخستین مراحل خاکستری شدن مو، هنوز ملانوسیت وجود دارد ولی غیرفعال است.

موی بدن و صورت هم مثل موی سرخاکستری می شود ولی معمولا این اتفاق بعد از تغییر رنگ موی سر روی می دهد.

عوامل دیگری نیز می تواند موجب سفیدی زود هنگام و بیش از حد موها شود از جمله:

  • بعضی از بیماری ها مانند کمبود ویتامینB  به ویژه اسید پانتوتنیک و ویتامین B12،
  • بیماری تیرویید
  • بیماری های سیستم ایمنی
  • کم خونی
  • رژیم های سخت و طولانی
  • بیماری های گلبول سفید خون و افزایش آن

درمان های مرسوم

در حال حاضر درمان اثبات شده ای برای سفید شدن موها وجود ندارد و برای مقابله با این پدیده، تنها می توان از رنگ کردن مو استفاده نمود.
رنگ‌های نیمه دایمی از ترکیبات گیاهی ساخته می‌شوند و تقریبا پس از ۸ بار شستشو با شامپو از بین می‌روند.
رنگ موهای دایمی ترکیبی از رنگ و آب اکسیژنه، هستند.
آب اکسیژنه موها را دکلره میکند، یعنی رنگ اصلی آنها را بر می دارد و به رنگ جدید اجازه میدهد تا در کوتیکول مو حرکت کند و به داخل کورتکس آن برود.
بازگشت مو به رنگ طبیعی، بر حسب نوع رنگ مو،  چند ماه طول میکشد.

درمان تغذیه ای

پژوهش‌ها نشان داده اند که کمبود فلزاتی مانند آهن، روی، منگنز،تیتانیوم، تنگستن ومس، از عوامل اصلی سفید شدن موها هستند.
کارشناسان تغذیه عقیده دارند که افراد مبتلا به سفیدی مو باید این دو مورد را در رژیم غذایی خود بگنجانند:

  • میوه هایی مثل سیب، گلابی، هلو که حاوی املاح گوناگون هستند
  • سبزیجاتی مانند سیر، پیاز، موسیر و تره که منگنز زیادی دارند

نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو،  سویا و سیب زمینی مقدار قابل توجهی مس دارند و می توانند بر پوست و مو تاثیر بگذارند و تا حدودی از سفید شدن مو جلوگیری کنند.
خوردن جوشانده سبوس گندم، سنبل الطیب، مخلوط پودر سبوس برنج و شکر با نبات ساییده و نان جو را هم در حفظ رنگ مو و کاهش موهای سفید مؤثر دانسته اند.

پرسش و پاسخ

  • میانگین سنی سفید شدن مو چند سالگی است؟

در سفید پوستان، میانگین سنی سفید شدن مو ۳۴ سالگی است و در سیاه پوستان، میانگین مزبور به ۴۲ سالگی می رسد.

  • سفید شدن زودرس مو به چه معنی است؟

چنان چه موی سر در فرد سفید پوست زودتر از ۲۰ سالگی و در فرد سیاه پوست زودتر از ۳۰ سالگی سفید شود، به آن سفید شدن زودرس می‌گویند.

منبع: کتاب راهنمای جامع سلامت در خانواده

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن