تغذیه

آشنایی با ۹ سبزی در فصل گرما که خواص خنک‌کنندگی دارند

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

آشنایی با ۹ سبزی که در فصل گرما که خواص خنک‌کنندگی دارند.

سبزیجات تابستانه

حتما شما هم شنیده‌اید که استفاده از محصولات تازه در فصل خود در اولویت است. اما این موضوع مهم زمانی تحقق‌پذیر است که به‌خوبی بدانیم دقیقاً چه نوع خوراکی‌های مانند سبزیجات، محصول همان فصلی است که در حال حاضر در آن به سر می‌بریم.

به همین منظور شمارا با فهرست بهترین سبزیجات تابستانی آشنا خواهیم کرد. استفاده از این سبزیجات، برای سپری کردن این فصل گرم بسیار مناسب است و باعث خنک‌تر شدن بدن طی روز نیز خواهد شد.

آشنایی با ۹ سبزی در فصل گرما که خواص خنک‌کنندگی دارند

آشنایی با ۹ سبزی در فصل گرما که خواص خنک‌کنندگی دارند

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی منابع بسیار مناسبی برای تامین ویتامین C، فولات و پتاسیم هستند. نکته مهم‌تر اینکه این صیفی پرخاصیت حاوی حجم بالایی آنتی‌اکسیدان لیکوپن هم هست که مصرف آن احتمال ابتلا به انواع مختلف سرطان را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد. شما می‌توانید از گوجه‌فرنگی تازه در تهیه انواع سالادها، ساندویچ و حتی سوپ‌ها استفاده کنید. خوب است بدانید گوجه‌فرنگی پخته‌شده در مقایسه با نوع خام آن دارای لیکوپن بیشتری است. پس با خیال راحت می‌توانید از این خوراکی مغذی در تهیه سس‌های خانگی و رب استفاده کنید.

لوبیا سبز

بهترین نوع لوبیا سبز از همین حالا تا اواخر شهریور در دسترس است. لوبیا علاوه بر اینکه کم‌کالری است، مملو از فیبر، ویتامین‌های گروه B، K،C،A ، منیزیوم و پتاسیم است. اغلب ما از این خوراکی پرخاصیت تنها در تهیه لوبیاپلو یا دورچین غذا استفاده می‌کنیم اما بد نیست بدانید باکمی خلاقیت و البته استفاده از چند ترکیب ساده مانند مقداری لوبیا سبز تازه، ۲ قاشق غذاخوری روغن‌زیتون فرابکر، ۲ حبه سیر، ۱ عدد تخم‌مرغ و یک‌سوم لیوان پنیر پارمسان می‌توانید غذای خوش‌طعم و جذابی درست کنید.تمامی مواد را در یک ظرف مناسب باهم ترکیب کنید و برای ۱۵ دقیقه درون فر قرار دهید و آن را میل کنید.

ذرت

به‌غیراز گرمای هوا، یکی از اولین نشانه‌های از راه رسیدن تابستان دیدن بلال فروش‌های کنار پارک‌ها و خیابان‌هاست. ذرت یک نوع سبزی دارای نشاسته است. ذرت به بار نشسته در تابستان طعم و مزه کاملا متفاوت و شیرین‌تری دارد. هر دو نوع ذرت؛ یعنی سفید یا زرد آن حاوی مقدار زیادی منیزیوم، فولات و تیامین یا همان ویتامین ۱ B( ویتامین‌های خانواده گروه B که باعث افزایش انرژی در بدن می‌شوند) هستند.

آروگولا یا شابانک (منداب)

در فصل تابستان یکی از بهترین نوع سبزیجات برای مصرف، آروگولا یا شابانک است. شما می‌توانید خود آروگولا را به‌تنهایی مصرف کنید یا با سایر سبزیجات ترکیب کرده و به‌صورت سالادهای مختلفی روی انواع سس‌های پستو و تاپینگ پیتزا ( تزئین و چاشنی روی غذا) استفاده کنید.

این سبزی طعم نسبتاً تندوتیزی دارد و معمولاً از اوایل تیر تا آخر شهریورماه برداشت می‌شود. درست شبیه سایر سبزیجات، آروگولا هم کم‌کالری اما سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی مانند ویتامین C، K،A ، فولات و کلسیم است.

فلفل سبز

فلفل سبز تازه یک همراه عالی برای لذت بیشتر از طعم غذاها در فصل گرم تابستان است. فلفل سبز تازه سرشار از ویتامین C است، درحالی‌که همین نوع فلفل اما خشک‌شده دارای بتاکاروتن یا پیش ساز ویتامینA بیشتری است. رنگ با طراوت این سبزی نشانه بارزی از وجود آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن، ویتامین‌های گروهE، B، آهن و پتاسیم موجود در آن است.

بادمجان

بادمجان برای گیاهخواران یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه در تهیه انواع مختلف غذاها محسوب می‌شود. بادمجان‌های تابستانی بنفش‌تر و حاوی مقدار زیادی فیبر، پتاسیم، ویتامین ۶B، C، آهن، منیزیم و آنتی‌اکسیدان آنتوسیانین هستند و دقیقا وجود همین آنتی‌اکسیدان است که باعث رنگ بنفش این صیفی خوش‌طعم می‌شود. برای مثال، موساکا یکی از پرطرفدارترین غذاهای مدیترانه‌ای است که از ترکیب بادمجان با گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود.

بامیه

بامیه حجم بالایی فیبر، آنتی‌اکسیدان، کلسیم، ویتامین B و فولات دارد. مصرف بامیه در درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله پوکی استخوان، فشارخون، یبوست و دیابت مفید است.

نکته مهم اینکه توصیه می‌شود برای حفظ ترکیبات مفید بامیه، آن را خیلی کم بپزید. شما می‌توانید بامیه را بخارپز کنید یا با حرارت ملایم بپزید و مصرف کنید یا برای سرخ کردن آن از روغن گیاهی ترجیحا از روغن‌زیتون استفاده کنید.

خیار

فقط کافی است به این موضوع فکر کنید چه خوراکی دیگری مانند خیار که ۹۵ درصد آن متشکل از آب است می‌تواند بدن شمارا در گرمای تابستان به میزان لازم خنک کند؟ در حقیقت ۱ لیوان خیار خردشده می‌تواند مانند نوشیدن یک لیوان آب باعث رفع تشنگی شما شود. خیار حاوی مقداری فیبر، مواد معدنی ضروری و ویتامین‌ها بخصوص ویتامینC است.

کدوسبز

کدوسبز یک منبع عالی برای تأمین آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و A است. علاوه بر این کدو حاوی انواع ویتامین‌های گروه B هم است که به افزایش انرژی در بدن کمک می‌کنند.

برای بهره‌مندی از فواید بی‌شمار این نوع کدو کافی است از آن در ترکیبات مختلف غذاها مانند پیتزا، سالادها و سوپ‌ها استفاده یا آن را به شکل گیرل شده مصرف کنید.


ترفندهای افزایش طول عمر میوه و سبزی
نمایش بیشتر

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

پاسخی بگذارید

بستن