آلرژی غذایی چیست؟ چگونه آلرژی شدید به مواد غذایی را تشخیص دهیم؟

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

آلرژی غذایی

در آلرژی غذایی ، سیستم ایمنی بدن فرد به طور ناگهانی پس از خوردن غذاهای خاصی واکنش نشان می دهد. این واکنش های آلرژیک می توانند خیلی خفیف تا خیلی شدید باشند. برخی از علائم آن ها عبارت هستند از:

۱) احساس خارش در داخل دهان، گلو یا گوش ها

۲) خارش و راش پوستی (کهیر)

۳) ورم کردن صورت، دور چشم ها، لب ها، زبان و سقف دهان

۴) استفراغ

آنافیلاکسی، واکنش آلرژیک خیلی شدید

اگر فرد نشانه هایی از آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک خیلی شدید) نشان داد، باید او را هر چه سریع تر به اورژانس برد. از علائم آنافیلاکسی می توان به موارد زیر نام برد:

  • سرگیجه
  • احساس غش کردن
  • به سختی نفس کشیدن

غذاهای آلرژیک

تقریبا همه ی غذا ها می توانند در افراد مختلف باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شوند. بیشتر کودکان در هنگام آلرژی های غذایی دچار اگزما می شوند.

 غذاهای زیر در کودکان خیلی باعث واکنش های آلرژیک می شوند:

  • شیر
  • تخم مرغ
  • بادام زمینی
  • ماهی و صدف

غذاهای زیر در بزرگسالان باعث آلرژی می شوند:

  • بادام زمینی
  • بادام و فندق
  • میوه هایی مانند سیب و هلو
  • ماهی و غذاهای دریایی

پیشگیری از آلرژی غذایی

بهترین کار برای پیشگیری از آلرژی غذایی، شناختن غذاهایی است که در فرد باعث بروز علائم آلرژی می شوند. برای درمان باید به پزشک مراجعه کرد و داروهایی تحت عنوان آنتی هیستامین ها معمولا باعث کاهش علائم و بهبود فرد می شوند. در موارد خیلی شدید، مثل آنافیلاکسی، به فرد آدرنالین تزریق می کنند. کیت های تشخیص آلرژی در بازار موجود هستند ولی استفاده از آن ها چندان توصیه نمی شود چرا که خیلی از آن ها بر اساس منابع علمی تهیه نشده اند. بیشترین میزان آلرژی غذایی در بچه های زیر ۳ سال دیده می شود و گفته می شود از هر ۱۴ کودکی که در این رنج سنی هستند، ۱ نفر حتما آلرژی غذایی را تجربه کرده است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن