ترفندهای افزایش طول عمر میوه و سبزی

ترفندهای افزایش طول عمر میوه و سبزی را در این مطلب میخواهیم به شما آموزش دهیم.

سبزی‌خوردن

معمولا برگ‌های تازه و نازک سبزی‌هایی مانند ریحان، جعفری، گشنیز و… حتی با وجود نگهداری در یخچال نسبت به دیگر سبزیجات خیلی زودتر پلاسیده و پژمرده می شوند. به‌طورکلی در مرحله اول بهتر است این سبزی‌ها را در مقدار کم بخرید تا سریع مصرف شوند اما یک ترفند برای جلوگیری از دور انداختن این سبزی‌ها این است که آنها را باکمی روغن‌زیتون منجمد کرده و تا شش ماه بعد استفاده کنید. برای این کار کافی است سبزی‌ها را کاملا خردکنید و باکمی روغن‌زیتون در دستگاه خردکن بریزید. سپس این مخلوط را در قالب‌های کوچک یخ بریزید و از عطروطعم آن برای تهیه انواع سس، سوپ، سالاد و… لذت ببرید. البته خشک‌کردن سبزیجات مانند نعنا، مرزه، شوید و ریحان نیز ایده بسیار خوبی برای جلوگیری از خراب شدن و استفاده مطلوب چندماهه خواهد بود.

ترفندهای افزایش طول عمر میوه و سبزی

گوجه‌فرنگی

برخلاف تصور گوجه‌فرنگی نیاز به نگهداری در یخچال ندارد زیرا درواقع سرما طعم آن را تغییر می‌دهد، اما برای نگهداری بهتر گوجه‌فرنگی در دمای محیطی، آن را در ظرف طوری بچینید که دم گل رو به بالا باشد و روی ظرف را با کاغذ خشک‌کن بپوشانید. البته این شیوه برای گوجه‌های کاملا سفت و سالم مناسب است درصورتی‌که بسیار رسیده باشند، ممکن است در دمای محیط زود پلاسیده شوند و مسلما یخچال محیط بهتری برای نگهداری این گوجه‌ها خواهد بود. همچنین اگر مقدار زیادی گوجه خریده‌اید که کاملا رسیده هستند، بهتر است برای جلوگیری از فاسدشدن، آنها را خردکنید و در کیسه‌های پلاستیکی بدون منفذ در فریزر بگذارید و زمان‌هایی که گوجه در دسترستان نیست، سس کچاپ یا رب خانگی درست کنید.

توت‌فرنگی و تمشک

برای اینکه میوه‌های قرمزی مانند توت‌فرنگی، تمشک، زغال‌اخته و بلوبری خیلی زود پلاسیده نشوند، پس از گذاشتن در یخچال، آنها را به مقداری آب و سرکه آغشته کنید و سپس در سبد بچینید تا آب کاملا گرفته شود یا اینکه با دستمال خشک‌کن به‌آرامی آنها را خشک‌کنید. درواقع، سر که مانع کپک‌زدگی آنها می‌شود. البته چه میوه‌هایی به‌خوبی قابلیت نگهداری در فریزر رادارند و می‌توان میوه منجمد را برای تهیه انواع دسر، مربا، بستنی و شیرینی در تمام فصول سال استفاده کرد.

پیاز

نگهداری طولانی پیاز می‌تواند باعث جوانه‌زده و به‌تدریج پلاسیده شدن لایه‌های درونی پیاز شود اما اگر آنها را در یک جوراب‌شلواری کهنه بگذارید و در کمد یک گنجه‌ای به‌دوراز نور آویزان کنید، می‌تواند تا ۸ ماه تازگی این خوراکی را حفظ کنید. البته پیازها نباید روی‌هم انباشته شوند. درواقع، پس‌ازاینکه یک پیاز را در جوراب انداختید آن را گره بزنید و دوباره پیاز بعدی را بیندازید و به ترتیب به‌اندازه جوراب این کار را تکرار کنید.

سیب و گلابی

با گرم شدن هوا، نگهداری میوه‌ها در محیط بیرون از یخچال باعث جمع شدن پشه و مگس می‌شود که علاوه بر آلودگی میوه، روند فاسدشدن را نیز تسریع می‌کنند. برای جلوگیری از این مسئله، میوه‌ها را در سبد‌هایی با درپوش توری مخصوص میوه‌ها بگذارید یا اگر این وسیله را ندارید حتما آن را در سبدی بچینید و روی سبد را پارچه‌ای نازک بیندازید.

کاهو

اگر کاهو در یخچال پژمرده شده نگران نباشید. کافی است برگ‌ها را جدا کرده و در ظرفی از آب یخ به مدت ۳۰ دقیقه غوطه‌ور کنید تا دوباره شاداب و قابل‌مصرف شود. یک ترفند دیگر برای حفظ شادابی کاهو در یخچال این است که کف جا میوه‌ای را با کاغذ خشک‌کن بپوشانید بعد کاهوها را روی آن بچینید. کاغذ باعث جذب رطوبت و دفع فساد کاهو می‌شود.

مرکبات

گرچه مرکبات ماندگاری طولانی چندهفته‌ای دارند اما اگر احساس می‌کنید این میوه‌ها در حال فساد و پلاسیدگی هستند، بهتر است آبشان را بگیرید و در قالب‌های کوچک منجمد کنید و برای تهیه انواع شربت، بستنی، اسموتی و… از طعم آنها لذت ببرید.

کرفس

شاخه‌های کرفس را در فویل آلومینیومی بپیچید تا مدت بیشتری تازه و شاداب بماند. کرفس جزو سبزیجاتی است که به دلیل تولید گاز روند کپک‌زدگی در آن تسریع می‌شود اما آلومینیوم برخلاف پلاستیک باعث خارج شدن این گاز خواهد شد.

قارچ

قارچ را در کیسه کاغذی نگهداری کنید. برخلاف پلاستیک، کاغذ رطوبتی که باعث ایجاد نوع ماده لزج در قارچ می‌شود و منشاء پلاستیکی است، جذب می‌کند. البته می‌توانید قارچ را در کاغذ خشک‌کن نیز بپیچید.

موز

قسمت انتهایی موز را با تکه‌ای از کاغذ آلومینیوم بپوشانید تا ماندگاری موز به ۴ تا ۵ روز افزایش یابد. همچنین نباید موزها را از ساقه اصلی جدا کنید زیرا این کار روند پلاسیده شدن موز را تسریع می‌کند.

سیب‌زمینی

یک سیب را در سبد سیب‌زمینی‌ها بگذارید. چرا؟ چون گاز اتیلن تولیدشده سیب باعث می‌شود ماندگاری سیب‌زمینی کمی طولانی‌تر شود.


خواص درمانی کاهو و کرفس و سیب

 

برچسب ها

پاسخی بگذارید

بستن