تغذیه

جلوگیری از آلزایمر و ۹ مواد غذایی مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

بهترین تغذیه برای جلوگیری از آلزایمر

بیماری آلزایمر رایج‌ترین نوع زوال عقل یا دمانس و یک اصطلاح برای توصیف علت از دست دادن حافظه و مهارت‌های تفکر است.ویژگی بارز آلزایمر، خراب شدن تدریجی حافظه است. این بیماری منجر به کوچک شدن مغز و مرگ سلول‌های مغزی می‌شود.

آلزایمر

هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که نقش جادویی برای حفظ سلامت مغز داشته باشد.
در عوض طیف وسیعی از الگوهای غذایی برای محافظت از مغز در برابر بیماری‌های مرتبط با سن از قبیل آلزایمر پیشنهاد شده است که عبارتند از:

  • مصرف کالری کمتر

  • مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز

  • استفاده از ادویه‌جات

  • اجتناب از گوشت‌های فراوری شده

  • مصرف ماهی آب‌های سرد یک بار در هفته

  • مصرف آجیل و دانه‌ها

  • نوشیدن چای، چند فنجان در روز

  • مصرف قهوه

  • مصرف شکلات تیره

مصرف کالری کمتر

شروع وعده‌های غذایی با خوراکی‌های سبک و مبتنی بر گیاهان و یا تمرکز بر بشقاب‌های کوچک‌تر، به شما در کاهش وزن کمک می‌کند.
گفتنی است که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر ابتلا به آلزایمر محسوب می‌شود.
آن هم از طریق بیماری‌هایی مانند:

مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز

مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد ۶۵ سال و بالاتر است. مطالعات ثابت کرده‌اند کسانی که در روز ۴ وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می‌کنند، ۴۰ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر آسیب‌های شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.

استفاده از ادویه‌جات

گیاهان و ادویه‌جات و اضافه کردن آنها به موادغذایی به جای نمک و روغن، یک راه امن برای پیشگیری از آلزایمر است.
ادویه‌جات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند و مطالعات نشان داده‌اند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر ابتلا به بیماری‌های زیر را کاهش می‌دهد.

فقط یک چهارم قاشق چای خوری از ادویه‌جات و مصرف آنها دو بار در روز قندخون ناشتا را نیز کاهش می‌دهد و این برای مبتلایان به دیابت ۲ که در معرض خطر ابتلا به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهم است.

اجتناب از گوشت‌های فراوری شده

برخی از ترکیبات مضر در گوشت‌های فراوری شده از قبیل بیکن و سوسیس باعث ایجاد تغییرات خطرناک در مغز می‌شوند و تنها راه حفاظت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشت‌ها است.

مصرف ماهی آب‌های سرد یک بار در هفته

اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی به منظور کاهش التهاب در سراسر بدن توصیه شده است.
مطالعات نشان داده‌اند کسانی که حداقل یک بار در هفته ماهی می‌خورند، ۶۰ درصد نسبت به کسانی که گهگاه و به ندرت ماهی مصرف می‌کنند، کمتر است.

مصرف آجیل و دانه‌ها

این محصولات علاوه بر اسیدهای چرب امگا ۳، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم، و ویتامین E هستند؛ دو ماده مغذی مهم در ترویج سلامت مغز گردو در این میان خوراکی محافظ مغز است و اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به منظور کاهش خطر ابتلا به آلزایمر سودمند است.

نوشیدن چای، چند فنجان در روز

چای سیاه و سبز منابع سرشار از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش آسیب‌های اکسیداتیو در مغز موثر واقع می‌شود.
مصرف چای با کاهش فشارخون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.

مصرف قهوه

کافئین اگر چه در شب مزاحم خواب محسوب می‌شود اما مصرف آن در صبح و اوایل بعدازظهر در برابر بیماری آلزایمر محافظت ایجاد می‌کند.
به گفته محققان مصرف ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط است.

مصرف شکلات تیره

این نوع شکلات در برابر آسیب‌های اکسیداتیو در بدن محافظت ایجاد می‌کند ضمن این که حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خود به مناطق مختلف مغز ازتباط دارد.

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها
نمایش بیشتر

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن