درمان کبد چرب ؛ نگاهی به بهترین و بدترین خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها

ماهی را با سبزی های تازه میل کنید!

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

بهترین و بدترین خوراکی‌ها برای درمان کبد چرب

یکی از شیوه‌های اصلی برای درمان کبد چرب ، صرف نظر از نوع این بیماری، رژیم غذایی مناسب است. همان طور که نام این بیماری نشان می‌دهد، ابتلا به بیماری کبد چرب یعنی اینکه چربی مازاد یا بیش از حدی در کبد شما وجود دارد.

یک کبد سالم، در یک بدن سالم به دفع سموم کمک می‌کند و همچنین نقش مهمی در تولید صفرا دارد. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌رساند و در نتیجه نمی‌گذارد عملکرد کبد به درستی انجام شود. از مهمترین نکات برای درمان کبد چرب ، می‌توان به توصیه‌های تغذیه‌ای اشاره کرد.

 ۱۱ خوراکی و نوشیدنی مفید برای درمان کبد چرب

۱) سبزی‌ها

تحقیقات مختلف نشان می‌دهد مصرف کلم بروکلی به درمان کبد چرب و به جلوگیری از تجمع چربی کمک می‌کند.
به علاوه، مصرف هرچه بیشتر سبزی‌های سبزرنگ مثل اسفناج و کلم بروکسل می‌تواند علاوه بر جلوگیری از تجمع چربی در کبد، برای کاهش وزن عمومی بدن نیز مفید باشد.

۲) پنیر توفو

محققان دانشگاه ایلینویز به این نتیجه رسیده‌اند پروتئین سویا که در مواد غذایی خاصی مانند پنیر توفو وجود دارد، می‌تواند به کاهش تجمع چربی‌ها در کبد کمک کند.
به علاوه، این پنیر حاوی مقادیر پایینی چربی و مقادیر بالایی پروتئین است.

۳) ماهی

ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین، تن و قزل‌آلا سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند.
براساس تحقیقات مختلفی که تاکنون انجام شده، اسیدهای چرب امگا۳ می‌توانند به تنظیم سطح چربی کبد کمک کنند.
همچنین سطح التهاب را در کبد کاهش دهند.

۴) غلات صبحانه سبوس‌دار

کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای که در انواع غلات سبوس‌دار مانند غلات صبحانه وجود دارند، انرژی مطلوبی به بدن می رسانند.
ضمن اینکه فیبر موجود در این خوراکی‌ها به خوبی شما را سیر می‌کند، درنتیجه علاوه بر جلوگیری از احساس گرسنگی کاذب، وزن شما را در وضعیت مطلوب نگه می‌دارد.

۵) گردو

گردو جزو مغزهای خامی است که مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا۳ را به بدن می‌رساند.
تحقیقات متعددی نشان داده‌اند اگر افراد مبتلا به بیماری کبد چرب از گردو استفاده کنند، نتایج بهتری را در آزمایش‌های مربوط به عملکرد کبد دریافت خواهند کرد.

۶) آووکادو

آووکادو سرشار از اسیدهای چرب است و تحقیقات نشان داده ترکیبات شیمیایی موجود در آووکادو می‌توانند به کاهش آسیب‌های کبدی ناشی از بیماری کبد چرب کمک کنند.

۷) شیر و انواع لبنیات کم چرب

انواع لبنیات سرشار از پروتئین وی هستند که می تواند از کبد در مقابل آسیب‌های کبدی ناشی از بیماری کبد چرب محافظت کند.

۸) تخمه آفتابگردان

این دانه‌های خوش طعم و مغذی سرشار از ویتامینE هستند.
ویتامینE نوعی آنتی اکسیدان محسوب می‌شود که توانایی قابل توجهی برای محافظت از کبد در مقابل آسیب‌های کبدی دارد.

۹) روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که اهمیت زیادی برای کبد دارند.
به همین دلیل، بسیاری از محققان توصیه می‌کنند از روغن زیتون به جای دیگر روغن‌ها یا کره‌های گوناگون برای پخت و پز استفاده کنید.
تحقیقات متعددی نشان داده‌اند روغن زیتون به کاهش سطح ترکیبات مخرب در کبد کمک می‌کند و نقش موثری در کنترل وزن دارد.

۱۰) سیر

سیر نه تنها عطر و طعم خاصی به غذا می‌دهد، بلکه براساس آزمایش‌ها و تحقیقات مختلف، مکمل‌های پودر سیر می‌توانند به کاهش وزن بدن و همچنین سطح چربی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب کمک کنند.

۱۱) چای سبز

یافته‌های علمی حاکی از آن هستند که مصرف چای سبز می‌تواند روند جذب چربی‌ها را مختل کند، در نتیجه برای کبد مفید باشد.
البته محققان هنوز در حال تحقیق روی این موضوع هستند که آیا چای سبز می‌تواند ذخیره‌سازی چربی‌ها را در کبد کاهش دهد و نقش موثری در بهبود عملکرد کبد داشته باشد یا نه؟
با این حال، تردیدی نیست که چای سبز دارای فواید مختلفی مانند کاهش سطح کلسترول و بهبود وضعیت خواب است.

۵ خوراکی ممنوعه

افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند باید استفاده از برخی خوراکی‌ها را برای همیشه از رژیم غذایی خودشان حذف کرده و مصرف بعضی از آنها را هم محدود کنند.
این خوراکی‌ها یا مواد غذایی هم در افزایش وزن موثر هستند و هم قند خون را افزایش می دهند.

۱) قندهای افزودنی

از محصولات حاوی قندهای افزودنی مانند آبنبات‌ها، کلوچه‌ها، کیک‌ها، نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی دوری کنید.
توجه داشته باشید بالا بودن سطح قند خون به افزایش تجمع چربی‌ها در کبد منجر
می‌شود.

۲) غذاهای سرخ کردنی

این غذاها ذاتا دارای مقادیر زیادی از چربی‌های ناسالم و کالری هستند.

۳) نمک

دریافت نمک بیش از حد می‌تواند بدن شما را به حفظ و احتباس آب وادار کند.
بنابراین
دریافت سدیم را به کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز محدود کنید.

۴) نان های سفید؛ برنج سفید و ماکارونی سفید

سفید بودن این محصولات؛ یعنی اینکه آرد غلات آنها فراوری شده است.
همین ویژگی می‌تواند سطح قند خون را نسبت به محصولات تهیه شده از غلات سبوس‌دار بسیار بیشتر افزایش دهد.

۵) گوشت قرمز

گوشت‌های پرچرب حاوی مقادیر زیادی از چربی‌های اشباع هستند.
افراد مبتلا به کبد چرب باید آنها را از رژیم غذایی‌شان حذف کرده و گوشت‌های بدون چربی را جایگزین آنها کنند. 

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن