تغذیه

دمنوش آرام بخش ؛ درمان گیاهی برای آرامش اعصاب و کاهش استرس!

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

دمنوش آرام بخش

دمنوش آرام بخش

دمنوش های آرام بخش

امروزه هزاران نفر از کسانی که چای و یا قهوه را به دلایلی ترک کرده اند، از جوشانده و یا دم کرده گیاهان دارویی که به نام چای گیاهی شهرت دارند، استفاده می کنند. بسیاری از گیاهان را می توان همانند چای دم کرد و در موارد مختلفی از آنها استفاده کرد:

چای کوهی یک از چندین دمنوش آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی

چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قراردارد.

خواص و نوع مصرف چای کوهی:

چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح، نشاط انگیز، و شادی آور است.

دارای خاصیت:

  • ضد درد به ویژه دردهای مفصلی
  • رماتیسمی
  • سردرد
  • سرگیجه
  • دردهای عصبی

مصرف این گیاه خستگی ذهنی را بر طرف می سازد و به علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، چای کوهی، اشتها آور و مدر ملایم است. همچنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کننده کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد. این گیاه در درمان بیماریهای معده و روده با منشأ روانی و بیماری های اسهال توأم با تحریکات عصبی، نقش مؤثر و آرامبخشی دارد.

میزان مصرف و طرز تهیه ی چای کوهی:

یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر میل کنید. این چای، یک نوشیدنی خوش رنگ، خوش مزه و دل چسب از است که در شب های سرد پاییزی و زمستان، پس از یک روز کار و تلاش، با ایجاد آرامش و رفع خستگی، انرژی از دست رفته را به شما باز می گرداند.

نعنا آرام کننده سیستم عصبی

نعنا گیاهی است علفی با گل هایی به رنگ آبی که انواع وحشی با آن به فراوانی در طبیعت یافت می شود. مصرف این گیاه قدمت چندین هزار ساله دارد.

خواص نعنا:

پیشینیان بالاترین خاصیت را در گروه داروهای گیاهی به عنوان ضد تشنجات عصبی و محرک برای نعنا قائل شده اند. طب گیاهی امروزی نیز خواصی را که در گذشته به نعنا نسبت داده اند تأیید کرده و نیز تأکید می کند که آن را به صورت تونیک و مقوی معده، ضد تشنج، بادشکن و ضد اسهال به کار برند. نعنا سموم را از بدن می راند، صافی را به خون باز می گرداند و این ها همه از خواص ضد میکروبی و ضد عفونی این گیاه است. نعنا محرکی است قوی که اثر آرام کننده ای بر سیستم عصبی دارد. علاوه بر اینها دم کرده نعنا برای کسانی که از بیماری های زیر رنج میبرند نیز توصیه می شود:

  • عصبانیت
  • به هم خوردگی سیستم سمپاتیک
  • صرع
  • سکسکه
  • استفراغ های عصبی
  • خستگی
  • به هم ریختگی عمومی

میزان مصرف:

چای نعنا را می توان روزی ۲ الی ۳ بار مصرف کرد. برای تهیه این چای می توان در هر بار یک مشت نعنای تازه با یک قاشق مرباخوری پر از پودر برگ های خشک شده ی نعنا را در یک لیوان آب جوش ریخته و مانند چای به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده، صاف نموده و میل کرد. هم چنین برای تعدیل طعم تلخ آن می توان چند قطره آب لیموی تازه در آن چکانده و با کمی عسل مخلوط کرده نوش جان کرد!

چای پونه کوهی، دمنوش آرام بخش برای سردردهای سینوزیتی

پونه یکی از گیاهان معطر است که همانند نعنا علاوه بر مصرف خوراکی، کاربرد دارویی نیز دارد. این گیاه یک آنتی بیوتیک قوی است و در درمان ناراحتی های دستگاه تنفسی نقش مؤثری دارد. پونه خاصیت ضد سم، ضد درد، ضد تهوع، ضداسهال و در آرام ساختن دردهای معده و روده ناشی از مسمومیت، مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف چای پونه کوهی از جمله دمنوش آرام بخش در سردردهای ناشی از سرماخوردگی به ویژه سینوزیت اثر آرام کننده دارد.

طریقه مصرف و طرز تهیه چای پونه:

برای رفع سردرد و دیگر ناراحتی ها، می توان روزانه ۳، ۴ فنجان از چای پونه را مصرف کرد. برای هر فنجان مقدار ۱ قاشق مرباخوری از پودر برگ های این گیاه را در آب جوش ریخته، به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده، سپس با کمی نبات یا شکر میل کنید.

دمنوش آرامبخش برای سردردهای عصبی و میگرنی

چای برگ بو:

برگ بو درختی است که گاهی ارتفاع آن به ۱۰ متر هم می رسد. گل های آن به صورت خوشه ای و به رنگ زرد مایل به سبز است. این گیاه دارای برگ های سبز تیره رنگ و بسیار معطر است که علاوه بر مصرف غذایی، دارای کاربرد دارویی در درمان موارد زیر است:

  • بی اشتهایی
  • آنزین
  • برونشیت
  • دردهای روماتیسمی
  • درد معده
  • تنظیم عادت ماهیانه خانم ها
  • زایمان بی درد

هم چنین این گیاه داروی مؤثری در درمان دردها و ناراحتی های عصبی و تسکین سردردها به ویژه سردردهای میگرنی است.

میزان مصرف و طریقه استفاده چای برگ بو:

برای تهیه چای برگ بو، می توان برای هر فنجان آن، ۵ گرم برگ بو را به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش دم کرده و روزانه بعد از هر غذا با عسل آمیخته و نوشید.

گل بهار نارنج آرام بخش و مقوی قلب و اعصاب

بهار نارنج، گل درخت نارنج است که در بین خانواده های مختلف مرکبات از جهت مصارف طبی شهرت دارد. علاوه بر آن پوست میوه نارنج نیز، هم مصرف غذایی و هم مصرف دارویی دارد و دارویی مؤثر برای تقویت دستگاه گوارش و رفع انگل است.

خواص بهار نارنج:

بهار نارنج داروی مؤثر بر ناراحتی های عصبی است و به عنوان آرام کننده و ضد هیجانات دستگاه عصبی عمل می کند. سردردها و دل دردها را آرام می سازد و در بدخوابی وبی خوابی هایی که ریشه عصبی دارند و دیگر ناراحتی های عصبی به ویژه سردردهای میگرنی کاربرد دارد. علاوه بر این ها از این گیاه برای درمان دردهای عادت ماهانه زنان، تقویت معده، تقویت قلب و مغز، تشویش، تشنج و تپش نامنظم قلب و تحریکات عصبی و بر علیه حمله و غش، استفاده می‌شود.

طریقه مصرف:

برای موارد زیر از خلال پوست نارنج استفاده می شود:

  • غش
  • حمله
  • تب
  • دفع انگل
  • هضم غذا
  • دردهای معده

 روش استفاده آن بدین قرار است: بر روی پوست نارنج، ماده ای سمی(شیمیایی و ضد حشره) وجود دارد که برای از میان بردن آن باید ابتدا پنبه ای را به الکل ۹۰ درجه آغشته کنید و روی پوست نارنج را با آن پاک سازید. سپس با آب گرم بشویید. بعد پوست را به صورت خلال در آورده و برای مصرف شربت، مربا، غذا و یا جوشانده از آن استفاده کنید.

جوشانده پوست نارنج:

مقدار ۱ قاشق غذاخوری از خلال پوست نارنج را در ا لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس صاف کرده و با کمی عسل شیرین کنید و بنوشید.

سنبل الطیب، دوست و حامی درجه یک قلب

سنبل الطیب که به آن علف گربه نیز می گویند با ریشه در هم تنیده زرد قهوه ای، گیاهی خوش بوست که داخل آن سفید فام است و به علت وجود اسیدوالریانیک پس از خشک شدن بوی کمی نامطبوع از آن به مشام می رسد. والرین یک گیاه قلبی، معرق، مقوی مغز و معده است. همچنین ضد انگل و قاعده آور است و بالاتر از همه یک آرام کننده قوی دستگاه عصبی است و دارویی مطمئن برای بحران های عصبی، دلهره، ضعف اعصاب، ضد تشنج، صرع، هیستری، بحران های غش، آسم و ناراحتی های روانی مانند سردردهای عصبی، تپش، دلواپسی هایی که ریشه قلبی و عصبی دارند، همین طور احساس خستگی و تمام موارد فشارهای عصبی ناشی از شکنندگی شخص مؤثر و مفید است. این گیاه خواب آوری آرام بخش در درمان میگرن و سردردهای شدید عصبی است.

طریقه مصرف:

برای موارد ذکر شده در بالا مقدار ۳ – ۲ گرم از ریشه پودر شده سنبل الطیب در ۱ فنجان آب جوش بریزید و یک دقیقه بر روی آتش بماند تا به جوش آید. سپس ۱۰ دقیقه بر روی سماور دم کرده آن را صاف کنید و با عسل یا نبات شیرین کرده و با چند تکه لیمو ترش میل کنید.

هشدار !

مصرف بیش از حد و طولانی مدت این دمنوش آرام بخش ممکن است عوارضی داشته باشد. از این رو بهتر است به مقدار کم و حداکثر از نظر مدت تا یک هفته الی ۱۰ روز مصرف شود. از سنبل الطیب در ترکیب چای ترش که چایی مقوی قلب و اعصاب است نیز می توان استفاده کرد.

طرز تهیه چای ترش

 سنبل الطیب ۱ پر (خوشه) به اندازه یک انگشت از ریشه (۳۲ سانتیمتر) گل گاوزبان ۵ گرم، لیمو ترش تازه یا خشک ۲ – ۱ عدد. همه موارد را در یک قوری با ۲ لیوان آب جوش بریزید و بر روی شعله به مدت ۱ دقیقه جوشانده و سپس بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد آن گاه آن را صاف کرده و با نبات میل کنید.

منبع: کتاب اسرار تغذیه و سلامتی

برچسب ها
نمایش بیشتر

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

پاسخی بگذارید

بستن