تغذیه

سوزش معده | کدام غذاها سوزش معده را تشدید می‌کنند؟

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

کدام غذاها سوزش معده را تشدید می‌کنند؟

 اگر احساس سوزش معده دارید و به ریفلاکس معده مبتلا هستید، این مطلب را بخوانید.

بیماری ریفلاکس معده بیماری نسبتا شایعی است، با درجه‌های خفیف تا شدید. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که جریان برگشتی اسید از معده به مری وجود داشته باشد. یکی از دلایل این اتفاق این است که اسفنکتر پایین مری (LES) ضعیف یا آسیب دیده است.

در حالت عادی، این اسفنکتر بسته می‌شود تا از ورود مواد غذایی در معده به مری جلوگیری شود. غذاهایی که می‌خورید هم بر مقدار اسید معده تأثیر می‌گذارد و خوردن غذاهای مناسب، به کاهش این علایم کمک می‌کنند.

سوزش معده

علایم ریفلاکس معده

سوزش سر دل، سوزش در معده یا سینه از جمله علایم آن است. حرکت اسید به داخل مری همچنین می‌تواند باعث استفراغ یا بازگشت مجدد شود. علایم دیگر شامل سرفه خشک، گلو درد، نفخ، سکسکه و احساس توده در گلو هستند.

غذاهای محرک برای مبتلایان به ریفلاکس ثابت شده است که غذاهای خاصی برای بسیاری از افراد این علایم را ایجاد می‌کنند. از این رو می‌توانید برای کنترل آنها، با حذف غذاهای زیر از رژیم غذایی خود این علایم را کاهش دهید.

غذاهای پرچرب

غذاهای سرخ شده و چرب می‌توانند باعث ریفلاکس شوند و به اسید معده بیشتر اجازه بازگشت به مری را بدهند.
این غذاها همچنین تخلیه معده را به تأخیر می‌اندازند.
غذاهائی مانند سیب زمینی سرخ کرده، لبنیات پرچرب مانند کره، شیر کامل، پنیر معمولی و خامه، تکه‌های سرخ شده گوشت، بستنی و چیپس سیب زمینی، دارای چربی زیادی هستند.
از این موارد اجتناب کنید یا آنها را با مقدار بسیار کم مصرف کنید.

خوردنی‌های خوشمزه‌ای که سوزش معده را بیشتر می‌کند؟

گوجه فرنگی و مرکبات

میوه‌ها و سبزیجات در یک رژیم سالم مفیدند، اما گاهی برخی از آنها می‌توانند علایم ریفلاکس را تشدید کنند، به ویژه میوه‌های بسیار اسیدی.
این میوه‌ها شامل پرتقال، گریپ فروت، لیمو، لیموترش سبز، آناناس و صیفی گوجه فرنگی
هستند.

شکلات

شکلات حاوی ماده‌ای به نام methylxanthine است.
نشان داده شده است که عضله صاف را در معده شل کرده و ریفلاکس را افزایش می‌دهد.

سیر، پیاز و غذاهای پرادویه

مواد غذایی پرادویه و تند مانند پیاز و سیر باعث بروز علایم سوزش معده در بسیاری از افراد می‌شود.

کافئین

افراد مبتلا به ریفلاکس اسید ممکن است بعد از قهوه صبح خود متوجه علایم آن شوند.
دلیل این امر آن است که کافئین محرک شناخته شده ریفلاکس اسید است.

نعنا

نعنا و محصولات دارای طعم نعناع مانند آدامس‌ها هم می‌توانند باعث علایم ریفلاکس شوند.

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها
نمایش بیشتر

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن