املت سیب‌زمینی مکزیکی

پیشنهادی متفاوت برای صبحانه دانش آموزان

املت سیب‌زمینی مکزیکی

در این مقاله شما را با طرز تهیه و ارزش غذایی املت سیب زمینی مکزیکی آشنا می‌کنیم.
پس اگر به دنبال یک صبحانه مقوی و انرژی بخش هستید با ما همراه باشید.

املت‌ها همواره جزو جذاب‌ترین ترکیبات غذایی برای وعده صبحانه یا حتی شام محسوب می‌شوند. هرچند بیشتر ما ایرانیان تنها به غذاهایی که بر پایه گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ تهیه می‌شوند، «املت» می‌گوییم، میان فرهنگ غذایی بسیاری از کشورهای جهان هر غذایی که بر پایه یک نوع سبزیجات کنار تخم‌مرغ پخته شود، می‌تواند نام املت به خود بگیرد.
املت سیب‌زمینی مکزیکی یکی از معروف‌ترین املت‌های مکزیک و پرطرفدارترین انواع املت میان مردمان آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی است.
این غذا به‌دلیل ترکیبات مغذی فراوانی که دارد، می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها کمک کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
املت سیب‌زمینی مکزیکی، حجم بالایی از کلسیم و حجم پایینی از کربوهیدرات را کنار مقدار نسبتا پایینی از کالری در خود جا داده بنابراین می‌تواند گزینه غذایی خوبی برای صبحانه کودکان، خانم‌های باردار و افراد سالمند باشد. 
املت سیب‌زمینی مکزیکی

مواد لازم املت سیب‌زمینی مکزیکی (برای ۲ نفر)

روغن زیتون فرابکر: ۲ قاشق چای‌خوری

سیب زمینی پخته و رنده شده: ۱ لیوان

فلفل دلمه ای سبز یا برگ پیازچه خرد شده: ۱/۲ لیوان

تخم مرغ بزرگ: ۴ عدد

سس تند: ۱/۲ قاشق چای خوری

نمک: ۱/۴ قاشق چای خوری

پودر فلفل: به میزان دلخواه

ریحان خرد شده: ۱/۴ لیوان

جعفری خرد شده: ۱/۴ لیوان

گشنیز خرد شده: ۱/۴ لیوان

گوجه فرنگی پوست کنده و خرد شده: ۱/۴ لیوان

پنیر چدار رنده شده: ۱/۲ لیوان

طرز تهیه املت سیب‌زمینی مکزیکی

۱- ابتدا یک قاشق چای‌خوری از روغن را داخل تابه نچسبی بریزید و آن را کمی گرم کنید.

۲- سیب‌زمینی پخته و رنده‌شده را کف تابه پهن کنید و آن را به اندازه‌ای حرارت دهید که کف سیب‌زمینی کاملا طلایی شود. اگر سیب‌زمینی را حدود ۳ تا ۵ دقیقه با شعله متوسط حرارت دهید، به ‌منظور خود خواهید رسید. زمانی که سیب‌زمینی را کف تابه پهن کرده‌ و در حال حرارت دادن به آن هستید، تابه را کمی تکان دهید تا هم حرارت به‌طور یکنواخت کف سیب‌زمینی پخش شود و هم مطمئن شوید سیب‌زمینی به کف تابه نمی‌چسبد.

۳- تابه حاوی سیب‌زمینی را پس از ۳ تا ۵ دقیقه حرارت دادن از روی شعله بردارید و کنار بگذارید.

۴- حالا در ظرف گودی، تخم‌مرغ‌ها را همراه بقیه روغن، ادویه‌ها، سبزیجات، پنیر و گوجه‌فرنگی‌های خردشده به‌خوبی مخلوط کنید.
این مخلوط را روی سیب‌زمینی در تابه بریزید.

۵- حواستان باشد حتما فقط از فیله گوجه‌فرنگی استفاده کنید و تخمه‌های گوجه‌فرنگی را در این املت نریزید.

۶- بعد از ریختن ترکیبات تخم‌مرغی و پنیری روی لایه سیب‌زمینی، دوباره تابه را روی حرارت متوسط بگذارید و در آن را ببندید.

۷- بهتر است حدود ۴ دقیقه اجازه دهید ترکیب تخم‌مرغ به‌خوبی خودش را بگیرد و پنیرها هم به اندازه کافی سفت شوند.

۸- برای تهیه این املت بهتر است از تابه‌ای با قطر زیاد استفاده کنید که املت شما بیش از اندازه ضخیم نشود.

۹- اگر فرگاز یا مایکروفر دارید، می‌توانید در انتهای پخت ۱ دقیقه املت را با در باز تابه داخل فر بگذارید و گریل را روشن کنید تا سطح رویی املت کاملا برشته شود.

۱۰- بعد از این مدت، املت آماده سرو است.

۱۱- بهتر است این املت برای یک وعده غذایی پخته و از نگهداری یا گرم کردن دوباره آن برای وعده‌های غذایی بعدی خودداری شود.

همراهان املت سیب‌زمینی مکزیکی

بهترین همراه برای املت سیب‌زمینی مکزیکی می‌تواند یک بشقاب سبزی خوردن باشد تا کمی از تندوتیزی آن کم کند.
شما می‌توانید این املت را با مقداری نان سنگک یا نان تست سبوس‌دار میل کنید.

اگر طرفدار انواع سس‌های خانگی هستید، می‌توانید با تخمه‌های گوجه‌ای که فیله آنها را برای طبخ غذا استفاده کرده‌اید، یک سس خوشمزه برای این املت آماده کنید.

به این ترتیب که یک قاشق غذاخوری از روغن زیتون را با تخمه‌های گوجه‌فرنگی‌ها، مقداری آویشن، نمک، پودر سیر و پودر فلفل را داخل غذاساز بریزید تا مایه یکنواختی به‌دست بیاید.

سپس این مایه را تا حدی حرارت دهید که آب آن کشیده شود و سس خانگی شما به غلظت مورد نظرتان برسد.
این سس می‌تواند حدود ۵ روز داخل یخچال نگهداری شود و همراه با غذاهای حاوی سیب‌زمینی مانند همین املت سیب‌زمینی به مصرف برسد.

میان نوشیدنی‌های مختلف هم یک نوع نوشیدنی خانگی که بر پایه مرکباتی مانند آب لیمو، آب نارنج یا آب پرتقال تهیه شده باشد، همراه خوبی برای این غذا محسوب می‌شود.

طرفداران ادویه‌ها، چاشنی‌ها و سبزی‌های معطر می‌توانند فلفل قرمز، پودر آویشن و آب‌لیموی تازه را هم با املت همراه کنند.

برش‌هایی از خیار تازه که با آب‌لیمو و نعناع خشک طعم‌دار شده باشند هم طعم تکمیلی فوق‌العاده‌ای به این املت می‌دهند.

مقدار کالری املت سیب‌زمینی مکزیکی

مواد غذایی یادشده در مجموع ۷۲۰ کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن املت یادشده میان ۲ نفر به هر یک از آنها ۳۵۵ کیلوکالری انرژی خواهد رسید.
البته درصورتی که این غذا با نان میل شود، به ازای هر برش ۳۰گرمی نان، باید ۸۰کیلوکالری به عدد یادشده افزود.

ارزش تغذیه‌ای املت سیب‌زمینی مکزیکی

هر وعده از این غذا حاوی:

  • حدود ۳۳۵ کیلوکالری انرژی
  • ۲۳ گرم چربی (۹ گرم چربی اشباع)
  • ۲ گرم فیبر
  • ۱۱ گرم کربوهیدرات
  • ۲۱ گرم پروتئین
  • ۹۱ میکروگرم فولات
  • ۴۰۲ میلی‌گرم کلسترول
  • ۱ گرم قند
  • ۱۲۰۱ واحد بین‌المللی ویتامین A
  • ۲۵ میلی‌گرم ویتامین C
  • ۲۹۱ میلی‌گرم کلسیم
  • ۳ میلی‌گرم آهن
  • ۸۷۲ میلی‌گرم سدیم
  • ۳۵۰ میلی‌گرم پتاسیم

ضمن اینکه املت سیب‌زمینی مکزیکی می‌تواند ۴۲ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C، ۲۹ درصد به کلسیم، ۲۴ درصد به ویتامین A و ۲۳ درصد به فولات را هم تامین کند.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن