عسل طبیعی | مضرات و اثرات سودمند و سلامت بخش آن

عسل طبیعی؛ معجزه‌ی دارویی

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

عسل معجزه‌ی طبیعی

عسل طبیعی حاوی مواد ضد میکروبی است و هیچ نوع میکرب قادر به رشد در آن نیست.
به عبارت دیگر عسل دارای تشعشع رادیواکتیو می‌باشد و چنانچه به نحو احسن نگهداری شود برای مدت طولانی سالم می‌ماند.

عسل طبیعی

شکرک چیست؟

زنبور عسل نوعی از آنزیم دیاستاز به نام اینورتاز(INVERTASE) به شهد اضافه می کند.
این آنزیم به همراه مواد قندی و نشاسته ای که چهار پنجم وزن عسل را تشکیل می دهند، عامل اصلی متبلور شدن یا شکرک زدن عسل به شمار می روند، لذا این باور که عسل غیر طبیعی شکرک میزند صحیح نیست،بلکه دلیل متبلور شدن و رسوب دادن عسل طبیعی وجود دیاستاز و همچنین کربوهیدرات ها می باشد.
دیاستاز، ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته نشین شدن آن می شود.
 مقدار گلوکز عسل هر چه بیشتر باشد، زودتر متبلور و ته نشین می شود. این خاصیت فقط در عسل  طبیعی و غیر تقلبی دیده می شود، زیرا تنها عسل  طبیعی حاوی دیاستاز هستند.
 مدت زمان شکرک زدن یا متبلور شدن عسل بسته به نوع گل متفاوت است و حتی در مورد عسل اقاقیا به چهار سال هم می رسد.

عسل مرغوب


وقتی که عسل رسوب می کند حتما سالم و طبیعی است، ولی اگر رسوب نکند می تواند طبیعی یا غیر طبیعی باشد که تشخیص آن به عهده آزمایشگاه است و در آن جا میزان دیاستاز را اندازه گیری می کنند. طبیعی است که عسل تقلبی که از شکر درست شده باشد دیاستاز ندارد.

تشخیص عسل طبیعی و غیر طبیعی از طریق مزه کردن غیرممکن است. برای مصرف کننده یک راه بیشتر وجود ندارد و آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است. با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی می کند، با بینی اش آن را بو می کند و با زبانش آن را مزه می کند. اگر مجموعه خصوصیات باب طبعش بود و اگر عسل عطر و طعم گل ها را داشت، آن عسل واقعی است و ارزش آن را دارد که بهایش را در حد معقول بپردازد. لازم به ذکر است مزه، عطر، طعم، رنگ و بوی عسل فقط مربوط به گل هر منطقه می باشد و به نژاد زنبور عسل بستگی ندارد. نوع نژاد فقط در پرکاری و کم کاری تأثیر دارد.

ترکیبات عسل طبیعی

چهار پنجم وزن عسل را کربوهیدرات ها تشکیل می دهند و بقیه آن عبارت است از:

  • پروتئین
  • املاح معدنی
  • عناصر معطر
  • آنزیم‌ها
  • ویتامین ها
  • گرده گل
  • آب

هر ۱۰۰ گرم عسل ۳۳۰ کیلوکالری انرژی تولید می کند.
لذا عسل، غذایی مقوی و انرژی زاست و به کمک دیاستازهایش چربی های اطراف قلب را آب می کند.

اثرات سودمند و سلامت بخش عسل

  • عسل در درمان گرفتگی رگهای خونی مؤثر است.
    مصرف روزانه ۴ قاشق عسل از گرفتگی رگهای خونی جلوگیری می‌کند.
    تحقیقات انجام شده در گذشته نیز نشان می داده است که عسل به اندازه سیب، موز یا توت فرهنگی مواد محافظ و آنتی اکسیدان دارد.
  • عسل به درمان سرطان کمک می کند
    عسل و دیگر تولیدات زنبور عسل می تواند به عنوان سلاحی برای مقابله با سرطان استفاده شود.
    عسل می تواند رشد تومورهای سرطانی را متوقف کند.

    پژوهشگران دریافتند که در صورت تزریق ماده ژله تولید شده توسط زنبورها همزمان با تزریق سلول‌های سرطانی، به طور چشمگیری رشد سرطان در آنها کاهش می یابد. این در حالی است که تزریق زهر زنبور به تومورهای سرطانی موجب کوچک شدن تومورها می شود.
  • عسل سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند

    با مصرف عسل، سیستم دفاعی بدن در برابر استرس اکسیداتیو افزایش می یابد.
    دانشمندان دریافتند سطوح آنتی اکسیدان ها در افرادی که عسل طبیعی خوردند افزایش می یابد.
    متخصصان معتقدند آنتی اکسیدان ها انواع خاص صدمات سلولی ایجاد شده توسط ملکول هایی بنام رادیکال های آزاد را متوقف می‌کنند. غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها به تخریب رادیکال ها کمک می کند و به نظر دانشمندان احتمال بیماری هایی همچون سرطان، بیماری ها و حمله قلبی را کاهش می دهند.

  • قوی ترین میکرب‌ها در عسل یارای مقاومت ندارند.

    با یک آزمایش ساده می توانید مقداری میکرب خطرناک را با عسل مخلوط کنید.
    مشاهده می نمایید با اینکه عسل یک ماده غذایی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب‌ها باشد نه تنها میکروب‌ها در آن رشد نمی‌کنند بلکه بزودی از بین رفته و اجساد آنها نیز محو و نابود خواهد شد.

    این تجربه کوچک و آسان از آن جهت قابل توجه است که عسل از قویترین زهرها، آنتی بیوتیک بیشتری داراست و به علت داشتن چند نوع آنتی‌بیوتیک خوراکی برای انسان هیچ ضرری ندارد.
    از همه مهمتر دارای مقداری دیاستاز و عوامل زنده است که قادر است میکرب‌ها را از بین ببرد و حتی قادرند هر ماده خارجی را که با عسل مخلوط شود از خود براند.

مضرات عسل      

  • مسمومیت غذایی
    این خطر وجود دارد که عسل می‌تواند با میکروب های گیاهی و زنبورها آلوده شود.
    مسئله ی آلودگی نیز در طول جمع آوری، تولید و پردازش وجود دارد. اکثر باکتری‌های مضر قادر به زنده ماندن یا تکثیر نیستند اما باکتری‌های اسپوردار ، ممکن است زنده بمانند.
  • بوتولیسم نوزادان
    عسل خام یک منبع بالقوه ی اسپورهای کلاستریدیوم بوتولینوم می باشد.
    با توجه به مراکز کنترل بیماری، به نوزادان زیر ۱۲ ماه عسل ندهید زیرا خطر بوتولیسم وجود دارد.
    بیماری نادر ناشی از باکتری کلاستریدیوم بوتولینوم، میتواند موجب اختلالات فلجی شود.
  • آلرژی
    واکنش های آلرژیک مانند (خارش، پوست پف کرده و بثورات جلدی) در پاسخ به مصرف عسل خام وجود دارد.

    شوک آنافیلاکتیک یک نوع واکنش شدید آلرژیک با علائم تنفس دشوار، فشارخون پایین، سرگیجه، خستگی، نارسایی قلبی و مرگ احتمالی ست.

منبع: کتاب اسرار تغذیه و سلامتی 

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن