علائم آلرژی | ۹ ماده غذایی برای مقابله با آلرژی بهاری

فرارسیدن ماه مبارک رمضان مبارک باد.

چگونه با علائم آلرژی بهاری مقابله کنیم؟

گرده گل و گیاه و دیگر آلرژن ها مخاط بدن را حساس کرده و سیستم ایمنی را وادار می کنند تا با تولید یک ماده شیمیایی به نام هیستامین واکنش نشان دهد. البته اگر طبیعت مواد تحریک کننده تولید هیستامین وجود دارد پادزهر آن نیز آفریده شده است. با مصرف برخی مواد غذایی می توانید علائم آلرژی بهاری را کاهش دهید.

تغذیه و آلرژی بهاری

دل انگیز ترین فصل سال با گامهایی لطیف از راه رسیده است. اما در میان این همه سرسبزی و طراوت و زیبایی برخی افراد با آبریزش بینی، سوز چشم و گلو، اشک ریزی و عطسه های پی در پی کلافه می شوند. این‌ها علائم آلرژی بهاری هستند. گرده گل و گیاه و دیگر آلرژن ها مخاط بدن را حساس کرده و سیستم ایمنی را وادار می کنند تا با تولید یک ماده شیمیایی به نام هیستامین واکنش نشان دهد. البته ۱۸ اگر طبیعت مواد تحریک کننده تولید هیستامین وجود دارد، پادزهر آن نیز آفریده شده است.

با مصرف برخی مواد غذایی می توانید علائم آلرژی بهاری را کاهش دهید.

علائم آلرژی | 9 ماده غذایی برای مقابله با آلرژی بهاری

اگر آلرژی فصلی دارید، بیشتر بخوانید: آلرژی بهاره از کجا می آید؟

سیب

درست است که با مصرف روزانه یک عدد سیب نمی توان به طور کامل از آلرژی بهاری خلاص شد اما این میوه به تسکین علائم کمک می کند. چگونه؟ نتایج پژوهش ها نشان می دهد که ویتامین C بدن را در مقابله با آسم و آلرژی ها مجهز می کند. سیب حاوی این ویتامین و همچنین آنتی اکسیدان هایی در پوست خود است که باعث بهبود عملکرد ریه ها شده و کمک می کنند تا راحت تر نفس بکشید.

علاوه بر سیب حتما به پرتقال و کیوی نیز اعتماد کنید.

انگور سیاه

به سراغ انگور سیاه بروید. چون پوست نازک این میوه سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به نام «رسوراترول» است که خاصیت ضد التهابی دارد. این ترکیب به کاهش علائم آلرژی کمک زیادی می کند. محققان به این نتیجه رسیده اند که مصرف منظم انگور سیاه، سیب و پرتقال باعث کاهش علائم آلرژی می شود.

ماهی

ماهی بیشتری میل کنید. تحقیقات نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ خطر بروز آلرژی ها را کاهش می دهد. اگر آلرژی داشته باشید نیز مطمئن باشید مصرف ماهی به کاهش علائمتان کمک می کند. ماهی آزاد سرشار از این ترکیبات مفید است.

هویج

هویج نیز شما را از علائم آزار دهنده آلرژی خلاص می کند. چون سرشار از ویتامین C بوده و علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن به کاهش خطر ابتلا به سرطان نیز کمک می کند. نوشیدن آب هویج تازه برای افراد آلرژیک توصیه می شود. اگر می خواهید ویتامین های این «نارنجی پوش» بهتر جذب بدنتان شود آن را با مقدار اندکی روغن، گردو یا پنیر میل کنید چون کاروتنوئیدهای موجود در آن محلول در چربی هستند.

بهتر است هویج را به صورت پخته شده میل کنید.

اسفناج

اسفناج:

  • منبع ویتامین A و C است.
  • یک ابر سبزی است که پروتئین زیادی برای تقویت بدن و بهبود عملکرد ارگانهای حیاتی در اختیار دارد.
  • همچنین منبع آهن است.
  • یک فنجان اسفناج پخته شده ۲ میلی گرم ویتامین E دارد. (برای کاهش علائم آلرژی مؤثر عمل می کند).

کلم برگ

نتایج پژوهش ها نشان می دهند که کلم برگ و دیگر کلم های برگ دار مانند کلم کیل باعث کاهش علائم تب یونجه و آلرژی های پاییزی می شود. چون سرشار از ترکیبی به نام کاروتنوئید هستند که علائم آلرژی را تسکین می دهد. هر چه رنگ برگ‌ها تیره تر باشد به معنای غنای بیشتر کاروتنوئید است.

بروکلی

بروکلی را همانند مواد غذایی زیر منبع ویتامین C و تسکین دهنده علائم آلرژی میدانند:

  • لیموترش
  • پرتقال
  • گریپ فروت
  • توت فرنگی

بدن برای مقابله با آلرژی های فصلی به روزانه ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C نیاز دارد و هر پیمانه بروکلی خام حدود ۸۰ میلی گرم از این ویتامین را تأمین می کند.

آناناس

اگر با رسیدن بهار بدنتان ساز مخالف می زند و عطسه و آبریزش بینی آزارتان می دهد به سراغ آناناس بروید. این میوه شیرین و آبدار سرشار از یک ترکیب ضد آلرژی به نام «بروملائین» است. نتایج پژوهش ها نشان میدهد که این آنزیم ضدالتهابی قوی و یک سلاح طبیعی در برابر عطسه های پی در پی است. به این معنی که التهاب مجاری تنفسی و سینوس را از بین می برد و به تنفس راحت تر کمک می کند.

یادتان باشد که آناناس نیز یکی از میوه های سرشار از ویتامین C است.

سیر

اگر آلرژی امانتان را بریده است به غذاهایتان سیر بزنید. چون:

  • در سیستم تنفس و دستگاه گوارش مانند یک ماده ضد عفونی کننده قوی عمل می کند.
  • خاصیت آنتی هیستامینی نیز دارد.
  • به عقیده متخصصان بین آنتی اکسیدان‌های قوی موجود در آن و کاهش حساسیت به گرده‌ها ارتباط نزدیکی وجود دارد.
  • پیاز نیز شما را از شر علائم آزار دهنده آلرژی بهاری خلاص می کند.

نکته

مواد غذایی ذکر شده در فوق به دلیل مواد مغذی موجود در ساختارشان برای پیشگیری و یا تسکین علائم آلرژی بهاره مفیدند؛ اما ممکن است فردی به یکی از این‌ها آلرژی و یا حساسیت غذایی داشته باشد. پس در صورت مشاهده ی علائم آلرژی بعد از مصرف هر ماده‌ی غذایی، نسبت به آن هوشیار باشید و پزشکتان را از آن مطلع سازید.

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن