تغذیه

ویتامین E  و نقش‌های درمانی آن در بدن

نیاز مبرم افراد با مشاغل پراسترس و افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن به ویتامین E

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

ویتامین E

ویتامین E یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است و اصولا در بافت‌های چربی، کبد و ماهیچه ذخیره می‌شود ضمنا این ویتامین‌ها در اندام‌هایی مثل تخمدان‌ها، بیضه‌ها، پلاکت‌های خونی و غدد فوق کلیوی و مخاطی ذخیره می‌شود.
دلیل شهرت این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدان آن است که عبارت است از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرس‌های فیزیولوژیکی و محیطی در خون به وجود می‌آید.
افرادی که مشاغل پراسترس دارند و همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن نیاز مبرم به این ویتامین دارند.
این ویتامین در عملکرد کلیه سلول‌ها موثر است و کمبود آن موجب بروز عوارض متعددی در بدن می‌شود.

ویتامین E

نقش و عملکرد ویتامین E در بدن

نقش اصلی ویتامین E محافظت بافت‌های بدن از واکنش‌های تخریبی است که از فعالیت‌های متابولیکی بدن و عوامل سمی خارجی ناشی می‌شود.
این ویتامین از غشای سلول‌های عصبی، عضلانی و سیستم قلبی عروقی محافظت ممی‌کند.
کمک به افزایش طول عمر گلبول‌های قرمزخون و استفاده مناسب از ویتامین A در بدن، از دیگر نقش‌های ویتامین E است.
ویتامینE در داخل و در دیواره‌ی سلول قرار می‌گیرد و از تخریب آن جلوگیری می‌کند.

 نشانه‌ها و اثرات کمبود ویتامین E در بدن

 اثرات کمبود ویتامین E در اعصاب ، عروق و اندام‌های تولید مثل بروز می‌کند.
۵ تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا نشانه‌های کم شدن ذخیره ویتامینE در بدن دیده شوند.

مشخص‌ترین نشانه‌های پایان یافتن ذخیره آن در بدن عبارتند از: 

  • جراحت‌های سریع پوست
  • عدم پاسخگویی بدن به محرک‌های محیط
  • ضعف عضلات
  • عدم توانایی در حفظ تعادل
  • اختلال در بینایی

ویتامین و نقش‌های درمانی آن

تحقیقات نشان می‌دهد که ویتامینE با بسیاری از بیماری‌ها مقابله می‌کند و سلول‌ها را از انواع مشخصی از آسیب‌ها حفظ کرده، طول عمر آنها را افزایش می‌دهد.
این خاصیت ویتامینE در طول زمان باعث کند شدن آسیب سلول‌ها می‌شود که به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق می‌افتد.

ویتامینE بدن را در مقابل بعضی از اختلالات حفظ کرده و به درمان بعضی از بیماری‌ها کمک می‌کند؛ از جمله:

سرطان

به نظر می‌رسد ویتامینE از طریق پیام‌های کنترلی، اکسیژن سلول‌های طبیعی بدن را در مقابل اثرات شیمی درمانی حفظ می‌کند، اما سلول‌های سرطانی زخم پذیر را باقی می‌گذارد.

حملات و سکته‌های قلبی

ویتامینE مانع انسداد شریان‌های قلب می‌شود و با داشتن خاصیت ضدانعقادی قوی، باعث می‌شود خون در رگ‌هایی که دارای پلاکت‌های چربی چسبیده به دیو اره هستند، به راحتی حرکت کند.

بیماری‌های سیستم ایمنی

ویتامینE با بالابردن سطح ایمنی بدن در مقابل بیماری‌های سیستم ایمنی، سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند.

بیماری‌های وابسته به سن

ویتامینE از پیشرفت بعضی از بیماری‌ها مانند بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند.

آب مروارید

دیابت

ویتامینE خطر بیماری قلبی را در دیابتی‌ها کاهش می‌دهد.

منابع ویتامین E کدامند؟

ویتامینE تنها توسط گیاهان تولید می‌شود و در برگ‌ها و دانه‌ها، خصوصا روغن‌های گیاهی مثل بادام زمینی، سویا، ذرت، آفتابگردان و جوانه گندم، موجود است.

سایر منابع ویتامینE شامل دانه‌های روغنی، بذرها، دانه‌های سبوس‌دار و سبزی‌های برگ سبز می‌باشد.
از دیگر منابع خوب ویتامینE خشکبار، حبوبات و غلات آماده می‌باشد.

بعضی از غذاها مثل شیر و تخم مرغ و گوشت ماهی و مرغ حاوی مقادیر کمی از ویتامین E هستند.
میزان مورد نیاز روزانه بسته به سن، جنس و میزان ویتامین E مصرفی افراد در هر کشور متفاوت است .

براساس آخرین توصیه‌ها دریافت روزانه ویتامینE باید ۱۵ میلی‌گرم باشد.
شما می‌توانید با مصرف روزانه سبوس گندم، آفتابگردان، بادام، ذرت و زیتون میزان زیادی ویتامین E دریافت کنید.
مثلا روزانه ۲ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان، بدون اینکه حرارت داده شود، نیاز شما را برآورده می‌سازد.

به طور متوسط ۲۰ تا ۴۰ در صد ویتامین E مصرف شده، جذب می‌شود.
در طی پخت غذا و نگهداری مواد غذایی تا حدود ۵۰ در صد از ویتامینE از بین می‌رود.

سرخ کردن غذا و همچنین نگهداری موادغذایی در یخچال موجب تخریب و کاهش میزان ویتامین می‌شوند.
ویتامین E به صورت کپسول و قرص و ژل نرم به عنوان مکمل‌های غذایی و دارویی به میزان‌ها (واحدهای) مختلف در داروخانه‌ها در دسترس موجود است.

منبع: فصلنامه تخصصی پزشکی و سلامت پیام حکیمان

برچسب ها
نمایش بیشتر

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن