تغذیه

پخت سبزی ها | ترفندهایی برای بهبود طعم سبزیجات و حفظ رنگ آنها

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

برای پخت سبزی ها چه کنیم؟

ترفندهایی برای بهبود طعم و پخت سبزی ها

بارها از خواص سبزیجات و تاثیرهای مثبت مصرف آنها بر بدن شنیده ایم که مهم ترین شان را باید مقدار فراوان ویتامین ها و مواد معدنی دانست. به علاوه، این گروه از مواد کافی مواد غذایی هضم غذا را آسان و به پیشگیری از یبوست و دیگر بیماری های گوارشی کمک می کنند زیرا مقدار فراوانی فیبر دارند. همچنین سبزیجات حاوی آب زیادی هستند که از این نظر نیز به تامین آب مورد نیاز بدن کمک می کنند. از طرفی، به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی می توانند به خنثی سازی رادیکال های آزاد کمک کنند.

رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که:

  • تحت تاثیر آلودگی هوا، مصرف چربی های اشباع، استرس و… در بدن ایجاد می شوند.
  • عامل بسیاری از بیماری ها از جمله سرطانها هستند.

پخت سبزی ها | ترفندهایی برای بهبود طعم سبزیجات و حفظ رنگ آنها

متخصصان تغذیه توصیه می کنند هر فرد روزانه به ۵ سهم سبزیجات (معادل ۸۰ تا ۱۰۰ گرم) نیاز دارد و می توان به شکل خام، پوره، بخارپز و… این نیاز را تامین کرد.
در این مقاله به نکته هایی اشاره می کنیم که موجب بهبود طعم و پخت سبزی ها می شود تا آنها پای ثابت رژیم غذایی مان شوند.

۵ نکته برای خوراندن سبزی ها به بچه ها

همه ما می دانیم سبزیجات برای بدن مفید هستند و باید در وعده های غذایی روزانه گنجانده شوند. با این حال کودکان چندان تمایلی به خوردن سبزیجات ندارند. البته اولین شرط در ترغیب آنها به این گروه غذایی، تهیه روزانه سبزیجات مختلف و سروشان بدون اعمال زور و اجبار است. یادتان باشد ۵ ترفند در این زمینه موثر خواهد بود:

۱. سبزیجات را همراه غذای موردعلاقه کودک سرو کنید و حتما در چیدمان آن ذوق و سلیقه به کار ببرید.

۲. همه اعضای خانواده با هم غذا بخورید. ذائقه بچه ها یک رفتار تقلیدی و آموزشی است؛ زمانی که آنها ببینند بزرگ ترها با رغبت سالاد و سبزیجات پخته می خورند، به تدریج علاقه مند می شوند.

  • بسیاری از اوقات بچه ها نمی دانند سبزیجات حتی چه طعمی دارند.

۳. یک بشتاب مملو از کلم قطعا برای کودک اشتها برانگیز نیست؛ خلاقیت به خرج دهید و یکی دو برش از سبزیجات متنوع مانند هویج، فلفل دلمه ای، کاهو، کلم و… را برای او آماده کنید.

  • استفاده از رنگ های متنوع و متضاد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

۴. یک ظرف از سبزیجات آماده را در یخچال بگذارید. بچه ها دوست دارند بین وعده‌های غذایی، تنقلات بخورند و اگر خوراکی های سالم در دسترس باشد حتما به تدریج علاقه مند می شوند. چه چیز بهتر از یک بشقاب هویج به جای یک بسته شکلات! این راهکار را برای چاشت مدرسه شان نیز در نظر بگیرید.

۵. بچه ها را در آشپزی شرکت دهید. (وقتی آنها کنار شما به خرد کردن و پخت سبزی ها کم کنند، دوست دارند. از دست پخت خودشان بخورند).

ترفندهای پخت

اجتناب از پخت بیش از حد سبزیجات

یکی از رایج ترین اشتباهات هنگام پخت سبزی ها، حرارت دادن طولانی مدت آنهاست. در چنین شرایطی نه تنها سبزیجات بافت و طعم اصلی خود را از دست می دهند،، بلکه از ارزش تغذیه ای شان نیز کاسته می شود. این مساله به خصوص در مورد سبزیجات زیر بارزتر خواهد بود:

  • نخودفرنگی
  • لوبیا سبز
  • گوجه فرنگی

حفظ رنگ سبز سبزیجات

برای اینکه رنگ سبزیجات در زمان پخت سبزی تغییری نکند، کمی سرکه به آب بیفزایید. این کار همچنین باعث سفیدی سیب زمینی می شود. قرار دادن سبزیجات در ظرفی از آب یخ نیز پس از پخت، کلروفیل آنها را حفظ می کند و رنگشان را سبز نگه می دارد.

  • افزودن کمی نمک نیز همین تاثیر را خواهد داشت.
  • البته نباید هنگام پخت لوبیا سبز و اسفناج در ظرف را ببندید.
  • اگر سبزیجات سبزرنگ پژمرده شده اند:
  • آنها را ۲ تا ۳ دقیقه در محلولی از آب، سرکه و یک حبه قند خیس کنید.

طعم دار کردن آب برای طعم بهتر سبزیجات بخارپز

علاوه بر اینکه افزودن هر یک از طعم دهنده ها به سبزیجات می تواند باعث طعم بهتر و دلچسب آنها شود، یک ترفند دیگر را نیز از این پس به کار بگیرید؛ افزودن ریحان، آویشن، برگ بو، کاری یا زردچوبه به ظرف آبی که برای بخارپز کردن در نظر می گیرید.

  • این کار باعث می شود عطر این چاشنی ها به سبزیجات نیز برسد.

کاهش بوی سیر

اگر تمایلی به بوی تند سیر ندارید:

  • حبه ها را یک ساعت در آب سیر خیس کنید.
  • سیر پوست گرفته در آب جوش (به مدت حدود ۳ دقیقه) نیز باعث رنگ سفید آنها می شود.

جلوگیری از تغییر رنگ آرتیشو

نخست بهتر است بدانید با قراردادن انتهای ساقه آرتیشو در آب خنک می توانید ماندگاری و تازگی آن را افزایش دهید اما برای جلوگیری از تغییر رنگ وسیاه شدن قسمتهای انتهایی آن کافی است:

  • کمی روغن زیتون و آبلیمو به قابلمه آب اضافه کنید.
  • یا یک حبه قند و یک قاشق سوپخوری سرکه را به آب جوش اضافه کنید.
  • سپس آرتیشو را بپزید.

کاهش روغن برای بادمجان

سرخ کردن پرطرفدارترین روش طبخ بادمجان است اما جذب روغن فراوان مشکل این روش طبخ است. برای اینکه بادمجان بیش از حد روغن جذب نکند، . توصیه می شود آن را به شکل حلقوی برش بدهید و در آرد بغلتانید. همچنین پیش از طبخ بادمجان:

  • آن را حدود ۱۵ دقیقه در آب نمک خیس کنید تا مانع ایجاد آب سیاه رنگ در آن شود.
  • این کار تا حدی طعم گس و تلخ بعضی بادمجانها را نیز می گیرد.

پوست گرفتن راحت چغندر

چغندر پوست سفتی دارد که جدا کردن آن در حالت خام کار مشکلی است اما این ترفند ساده را به خاطر داشته باشید:

  • چغندر را در آب جوش بگذارید تا پخته شود.
  • پسپس در آب سرد بیندازید تا پوست آن به راحتی جدا شود.

پخت قارچ بدون تغییر شکل

حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی بعضی قارچها پس از حرارت دادن کوچک می شوند و بسیار آب می اندازند. برای جلوگیری از این حالت و کوتاه شدن زمان پخت، کافی است قارچها را چند ثانیه در فر بگذارید.

  • همچنین افزودن چند قطره آبلیمو در زمان پخت نیز مانع سیاه شدن قارچها می شود.

رفع بوی نامطبوع کلم

بوی نامطبوع کلم بروکلی یکی از مهم ترین دلایل عدم تمایل مصرف و طبخ آن است اما اگر کمی شکر و آبلیمو به قابلمه اضافه کنید، این بو رفع می شود. پختن گل کلم نیز اصلا خوشایند نیست که بهترین روش برای جلوگیری از انتشار بو در زمان پخت، گذاشتن دستمال آشپزخانه روی در قابلمه است. به خاطر داشته باشید موارد زیر باعث حفظ سفیدی رنگ گل کلم می شود:

  • افزودن کمی سرکه
  • افزودن یک قاشق چای خوری آرد به ازای هر لیتر آب
  • افزودن مقداری آبلیمو در زمان پخت

طلایی شدن یکنواخت پیاز

پیش از اینکه سراغ سرخ کردن پیاز بروید:

  • ابتدا پیاز کامل را چند دقیقه در فریزر بگذارید تا از اشک ریزش در امان بمانید.
  • سپس پیازهای خرد شده را در آرد بغلتانید تا بدون اینکه بسوزند، یکنواخت طلایی شوند.

پخت سریع سیب زمینی

اگر فرصت کافی برای پخت سیب زمینی ندارید، نگران نباشید، یک سمت سیب زمینی را پوست بگیرید و چند عدد سوزن بزرگ و تمیز درون آن فرو کنید. حرارت به سرعت درون سیب زمینی می رسد و زمان پخت به چند دقیقه می رسد. در مورد سیب زمینی سرخ شده نیز تا پیش از پخت کامل به آن نمک اضافه نکنید.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن