کدو حلوایی بخورید؛ اگر سیگار می کشید و در معرض هوای آلوده قرار دارید!

کدو حلوایی

کدو حلوایی

کدوحلوایی

این سبزی احتمال ابتلا به انواع سرطان، به ویژه سرطان های ریه و پروستات، را کاهش می دهد

در میان عادت های غذایی مختلف، مصرف مرتب ۳ تا ۴ واحد میوه و سبزی جزو رفتارهای خوب تغذیه ای است که همواره از سوی متخصصان تغذیه توصیه می شود. داشتن این عادت به خصوص در فصل سرما محافظت کننده بدن از بسیاری بیماری هاست. در این بین، گنجاندن سبزی های رنگی مانند کدو حلوایی یک اقدام پیشگیرانه محسوب می شود.

باورش سخت است ولی این عین واقعیت است که مصرف ۱۰۰ گرم کدو حلوایی می تواند ۲۶۴ درصد از نیاز بدن به ویتامین A را تامین کند و طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان های سودمند و ضدسرطان را به بدن برساند.

خصوصیات کدو حلوایی

کدو حلوایی از جمله صیفی هایی است که کالری کمی دارد و مملو از فیبر و آنتی اکسیدان است. این سبزی، اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول ندارد و به همین دلیل برای افرادی که از یک رژیم غذایی محدود کننده کلسترول پیروی می کنند و قصد کاهش وزن دارند، انتخاب مناسبی محسوب می شود.

آنتی اکسیدان ها

این سبزی مملو از آنتی اکسیدان های مختلف به خصوص ویتامین A, C و E است، بنابراین در شرایطی که هوا آلوده است یا خوراکی هایی را مصرف کرده اید که رادیکال آزاد وارد بدن می کنند (مثلا غذاهای سرخ شده و انواع فست فود)، مصرف این سبزی کمک فراوانی به بدن می کند.

در ضمن، مطالعات نشان داده اند که وجود همین مواد مغذی در بدن با مصرف کدو حلوایی از بروز سرطان، به خصوص سرطان های پروستات و ریه، پیشگیری می کند. بنابراین عادت به مصرف این سبزی به مردان سیگاری بیشتر از سایر افراد توصیه می شود.

ویتامین A

با مصرف هر ۱۰۰ گرم کدو حلوایی، ۷۳۸۴ میلی گرم ویتامین A وارد بدن می شود؛ ۲۶۴ درصد از میزان مورد نیاز. همین جا لازم است اضافه کنیم ویتامین A برای سلامت پوست و مخاط ها، سیستم بینایی، ریه ها و دهان و دندان ها ضروری است.به همین دلیل هم مصرف مرتب کدو حلوایی به افرادی که پوستشان دچار آسیب شده، توصیه می شود زیرا به تسریع ترمیم زخم ها و مخاط های از دست رفته (مانند زخم در دهان) کمک می کند و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.

در ضمن، با تقویت سیستم ایمنی بدن نیز از بروز انواع عفونت در شرایطی که پوست آسیب دیده، جلوگیری می کند.

سرشار از آنتی اکسیدان

این سبزی غنی از فلاونوییدهایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات شامل بتاکاروتن، زی‌گزانتین، لوتیین و گزانتین است و البته بتاکاروتن، ترکیبی است که درد بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

کدو حلوایی علاوه بر آنتی اکسیدان های یادشده، مواد معدنی ای مانند مس، پتاسیم، فسفر و کلسیم دارد. به همین دلیل، عادت به مصرف این سبزی به افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می شود.

منبع فیبر

دانه این سبزی هم منبع مناسبی از فیبر و اسید های چرب غیر اشباع است. به علاوه، با مصرف ۱۰۰ گرم تخمه کدو حلوایی، ۱۱۰ درصد از نیاز بدن به آهن و ۷۱ درصد از نیاز بدن به روی تامین می شود. در ضمن، مصرف این مقدار تخمه کدو حلوایی، ۳۰ گرم پروتئین و ۵۵۹ کیلوکالری انرژی هم به بدن می رساند.

کدو حلوایی به دلیل داشتن فیبر فراوان گزینه مناسبی برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند. با مصرف یک لیوان کدو خلوایی بخارپز شده،۷ گرم فیبر مورد نیاز بدن تامین می شود بنابراین فرد احساس سیری بیشتری می کند. به علاوه، این سبزی انتخاب مناسبی برای افرادی است که از یبوست رنج می برند.

مصرف این سبزی به دلیل داشتن ویتامین A و C برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود و عادت به مصرف آن از بروز انواع عفونت های قارچی، باکتریایی و ویروسی در افراد مستعد مانند سالمندان، کودکان، بیمارانی که شیمی درمانی می کنند و جلوگیری می کند.

عادت به مصرف این سبزی به تنظیم قند خون هم کمک می کند بنابراین مصرف آن به صورت بخارپز شده به افراد دیابتی توصیه می شود.

۳ دستور پخت کدو حلوایی

سوپ کدو حلوایی:

برای تهیه سوپ ۳ نفره، کافی است نصف کدو حلوایی را تکه تکه کنید و با کمی آب و نمک بپزید و به صورت پوره دربیاورید. یک لیوان شیر را با یک قاشق غذاخوری پیاز داغ مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید.


سپس پوره را به آن بیفزایید و ۲۵ گرم کره آب شده، کمی آویشن و فلفل سیاه سابیده به این مخلوط اضافه کنید. ۲ لیوان هم آب مرغ در این مخلوط بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه حرارت دیدن سوپ شما آماده سرو خواهد بود. این سوپ را می توانید با خامه و جعفری ساطوری شده سرو کنید.

سپس پوره را به آن بیفزایید و ۲۵ گرم کره آب شده، کمی آویشن و فلفل سیاه سابیده به این مخلوط اضافه کنید. ۲ لیوان هم آب مرغ در این مخلوط بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه حرارت دیدن سوپ شما آماده سرو خواهد بود. این سوپ را می توانید با خامه و جعفری ساطوری شده سرو کنید.

کیک کدو حلوایی:

برای تهیه این کیک، ۳ عدد تخم مرغ را با یک و نیم لیوان شکر به کمک همزن برقی هم بزنید و به آن یک لیوان روغن مایع و یک لیوان شیر اضافه کنید.
در مرحله بعدی، ۲ لیوان آرد الک شده و ۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نصف قاشق چای خوری دارچین بیفزایید و در آخر، نصف لیوان گردوی خردشده به این مخلوط اضافه کنید. مایه کیک آماده شده را در قالب بریزید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد فر قرار دهید.

این پیش غذا را می توانید به عنوان یک شام سبک میل کنید. برای تهیه آن کافی است چند تکه نسبتا بزرگ کدو حلوایی را در کمی کره سرخ کنید و بگذارید تا با آب خودش پخته شود سپس کمی به آن پیاز داغ و دارچین بیفزایید و هنگام سرو نیز روی ورقه ها را با کمی گردو چرخ شده و شیره انگور بپوشانید.

منبع: هفته نامه سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

بستن