گردو عاملی که سبب قدرت در مقابله با بیماری ها می گردد

گردو

گردو

تاثیر گردو بر باکتری های روده و سلامتی

در این موضوع که گردو فواید بسیاری بر سلامتی بدن دارد شکی وجود ندارد، از قدرت بخشیدن به قلب گرفته تا کاهش خطر ابتلا به سرطان در حال حاضر، پژوهش های جدید به تبیین مکانیسم هایی می پردازند که می توانند این فواید را توضیح دهند.
پژوهشهای جدید دلیل مفید بودن برای سلامت بدن را توضیح می دهند.
ثابت شده است این میان وعده خوشمزه (که منبعی غنی از آنتی اکسیدان است) سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، کاهش سطح کلسترول، دوری از بیماریهای قلبی و حتی تقویت مغز (هوش) می گردد.

اما عاملی که سبب قدرت گردو در مقابله با بیماری ها می گردد، چیست؟

پژوهشگران دانشگاه ایلینوی بر آن شدند تا راز فواید سلامتی پنهان در زیر پوسته چیندار گردو را کشف نمایند. این پژوهشگران به چگونگی تأثیر آن بر میکروبیوتای روده یا میلیون‌ها میکروارگانیسم موجود در روده پرداختند. گردو منبع ارزشمند فیبر محسوب می شود و فیبرهای رژیمی به تنوع و تقویت باکتری های روده کمک می کنند. البته یافته های دانشمندان فراتر از این امر نیز رفته و نشان داده که گردو می تواند برای سلامت معده و روده و همچنین کاردیومتابولیک مفید باشد.
گردو سطح متابولیت مفید بدن را افزایش می دهد.

محققان به منظور کشف راز فواید سلامتی ، برای دو دوره ۳هفته ای به برخی از ۱۸ داوطلب تحقیق ۴۲ گرم گردو دادند و برخی را نیز بدون اینکه گردویی به آنان بدهند، مورد آزمایش قرار دادند. آنها به منظور بررسی چگونگی تأثیر بر ترکیب میکروبیوتا، نمونه خون و مدفوع داوطلبان را در ابتدا و انتهای دوره مذکور جمع و ارزیابی نمودند.

بررسی آزمایش ها نشان داد که مصرف گردو موجب افزایش سطح سه دسته باکتری مهم می شود: فکالی باکتریوم (Fecalibacterium)، روزبوریا( Roseburia) و کلوستریدیوم (Clostridium). به‌ گفته پژوهشگران، این سه دسته باکتری محصولی متابولیک به نام بوتیرات تولید می کنند که ثابت شده موجب بهبود سلامت روده بزرگ می گردد.

البته، محققان هشدار می دهند که این یافته ها را باید با احتیاط پذیرفت زیرا سطح بوتیرات در این تحقیق اندازه گیری نشده است
«ثابت شده است که فکالی باکتریوم موجب کاهش التهاب در حیوانات می گردد و مشاهده شده که حیواناتی با مقدار بالای فعالی باکتریوم دارای حساسیت بهتری به انسولین هستند»، فکالی باکتریوم می تواند نوعی باکتریوم پروبیوتیک نیز باشد.

گردو می تواند اسیدهای صفراوی سرطان زا را کاهش دهد.

این تحقیق همچنین نشان داد که مصرف گردو موجب کاهش آنچه می گردد که اسیدهای ثانویه صفراوی نامیده می شوند. در حالی که اسیدهای صفراوی ترکیباتی طبیعی هستند که به جذب لیپیدها، کلسترول و برخی از ویتامین ها در دستگاه گوارش کمک می کنند، اما برخی از آنها سمی(Toxic) می باشند. اسیدهای صفراوی می توانند اولیه یا ثانویه باشند، اما اخیرا ثابت شده است که اسیدهای صفراوی ثانویه در ایجاد سرطان روده بزرگ نقش دارند. «ثابت شده است که میزان اسیدهای ثانویه صفراوی در افراد مبتلا به سرطان کولورکتال بیشتر میباشد».

«اسیدهای ثانویه صفراوی میتوانند برای سلول های داخل معده و روده مخرب باشند. باکتری هایی اسیدهای صفراوی ثانویه را تولید می کنند و اگر بتوانیم میزان این باکتری ها را در روده کاهش دهیم (تولید اسیدهای صفراوی ثانویه) می توانیم به سلامت عمومی (کلی) شخص نیز کمک نماییم». جذب و پردازش انرژی دریافت شده از گردو توسط میکروب ها می تواند کلید توضیح چگونگی تأثیر گردو بر سلامت ما باشد.

جذب انرژی گردوها توسط میکروب ها:

«زمانی که میزان انرژی پیش بینی شده از مصرف گردو را محاسبه می کنید، با انرژی جذب شده همخوانی ندارد. شما در واقع فقط ۸۰ درصد از انرژی که برچسب (انرژی) به شما می گوید را دریافت می نمایید».

این بدان معنا می باشد که میکروب ها به آن ۲۰ درصد کالری اضافی دست می یابند و چربی و فیبر در آنها باقی می ماند. این یعنی چه؟ این کار نتیجه ای مثبت برسلامتی دارد یا منفی؟

یافته های اولیه تحقیقات ما حاکی از آن می باشد که تعامل میکروب ها با بخش های هضم نشده گردو نتایج مثبتی به همراه دارد.
به جای اینکه صرفا تغییرات میکروبیوم ها را توسط گردو توصیف کنیم، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا بتوانیم متابولیت های میکروبی اضافی و چگونگی تأثیر آنها بر سلامتی را بررسی نماییم.

منبع: هفته نامه پزشکی امروز

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن