تغذیه

یک پیشنهاد سالم برای شام یلدا ؛ بوقلمون با سس انار مناسب برای مبتلایان به فشارخون

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

یک پیشنهاد سالم برای شام یلدا

بوقلمون با سس انار مناسب برای مبتلایان به فشارخون

بوقلمون

با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا تصمیم گرفتیم، طرز تهیه یک غذای جدید و جذاب به نام بوقلمون با سس انار و رازیانه را به شما آموزش بدهیم. این غذا هضم راحتی دارد و می تواند برای افراد سالمند بسیار مفید باشد. از طرف دیگر، از آنجایی که معمولا خوراکی های زیادی در شب یلدا برای مهمانی ها در نظر گرفته می شود، مصرف یک شام سریع الهضم و خوش طعم می تواند مشکلات گوارشی پیش روی افراد را کمتر کند. علاوه بر این، بهتر است بدانید غذای پیشنهادی ما برای افراد مبتلا به فشار خون بالا هم بسیار مفید است.

چند کالری؟

مواد تشکیل دهنده این غذا در مجموع ۱۰۳۵ کیلوکالری انرژی دارند که در صورت تقسیم کردن این غذا میان ۴ نفر به هر یک حدودا ۲۶۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته در صورتی که این غذا را با یک سیب زمینی متوسط یا ۵ قاشق غذاخوری برنج پخته میل کنید باید ۸۰ کیلوکالری دیگر به این غذا اضافه کنید.

 با چی؟

برای افزایش جذب آهن موجود در این غذا می توانید یک برش لیموترش تازه را کنار هر بشقاب از بوقلمون سرو کنید.
بهترین نوشیدنی برای همراهی با این غذا، نوشیدنی موهیتوی خانگی است.
اگر می خواهید این غذا را برای وعده ناهار سر میز خودتان داشته باشید، می توانید حدود ۶ قاشق غذاخوری برنج یا یک کف دست نان را با آن همراه کنید.
برای وعده شام می توانید نصف سیب زمینی پخته متوسط را همراه این غذا داشته باشید.
سالاد سبزیجات و گوجه فرنگی هم بهترین همراهان این غذا برای افزایش حجم ویتامین های آن است.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

  • گوشت بوقلمون بدون استخوان: ۴۵۰گرم
  • آب انار: ۱ لیوان
  • آرد ذرت یا آرد گندم: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آب مرغ کم نمک: ۱/۴ لیوان
  • روغن کانولا: ۵ قاشق چای‌خوری
  • ریشه رازیانه متوسط: ۴ عدد
  • آویشن تازه و خرد شده: نصف قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: ۳/۴ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

برای تهیه این غذا ابتدا رازیانه، ۳ قاشق چای خوری از روغن کانولا، آویشن تازه و یک قاشق چای خوری از نمک و فلفل را در ظرف گودی مخلوط کنید.
این مخلوط را حدود ۲۵ دقیقه در تابه نچسبی بریزید و در تابه را بگذارید تا ریشه های رازیانه به خوبی نرم شوند و طعم ادویه ها و سبزیجات به خورد یکدیگر بروند.
در همان زمانی که سبزیجات درحال پختن هستند، دو طرف تکه های بوقلمون را با بقیه نمک، فلفل و روغن، کامل بپوشانید و طعم دار کنید.
بوقلمون های روغنی و طعم دار را در تابه نچسب دیگری قرار دهید و هر طرف آنها را حدود ۳ تا ۵ دقیقه حرارت بدهید تا به اندازه کافی طلایی شوند.

حالا آب‌انار و آب‌مرغ را به تکه‌های بوقلمون اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.
بعد از جوش آمدن آب مرغ و آب انار، شعله را کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه اجازه بدهید تا سس غلیظی در تابه تشکیل شود و بوقلمون ها علاوه بر پختن، طعم مناسبی هم بگیرند.
حالا تکه های بوقلمون را همراه یکی- دو قاشق از سس باقی مانده در تابه، در ۴ ظرف جداگانه سرو کنید و کنار هر تکه بوقلمون هم مقداری از رازیانه و سایر سبزیجاتی که تفت داده اید، قرار دهید.
در صورت تمایل و برای غلیظ تر شدن سس انار بوقلمون می توانید آرد ذرت یا آرد گندمی که در اختیار دارید را حدود ۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت داخل سس بوقلمون بریزید.

طب سنتی درباره انار چه می گوید؟

۱٫ انار شیرین از منظر طب‌سنتی دارای مزاجی سرد و تر و انار ترش دارای مزاجی سرد و خشک است.

۲٫ در طب‌سنتی از عسل به عنوان مصلح انارترش و از زنجبیل به عنوان مصلح انارشیرین نام برده شده است.

۳٫ انار از نظر طب سنتی، بازکننده انسداد در بدن است. از این رو، مصرف آن برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا یا بیماران قلبی توصیه می شود.

۴٫ از آنجایی که انار نفاخ و ادرارآور است، بهتر است این میوه خوش طعم با غذاهای حاوی آن را حدود ۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب میل کنید.

۵٫ افرادی که دچار گرفتگی صدا و خارش گلو هستند، می توانند از انار برای بهبود وضعیت خود کمک بگیرند. به علاوه، مصرف این میوه برای کاهش درد سینه هم مفید است.

۶٫ خوردن انار با پره های نازک وسط آن برای معده بسیار مفید است.

۷٫ یک توصیه جالب در طب سنتی برای افرادی که درد سینه و سرفه های مزمن و خشک دارند، این است که سر انار شیرین را سوراخ کرده و داخل آن را تا جایی که می توانند با روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه پر کنند. سپس انار را روی آتش بگذارند تا روغن را جذب خود کند.بعد باید این انار را به حالت آب لمبو دربیاورند و آب آن را بمکند. این کار تا حد زیادی باعث بهبود وضعیت گلو و سینه می شود.

۸٫ مصرف منظم انار باعث کاهش ضخامت دیواره رگها می شود و این مساله برای بیماران قلبی بسیار مفید است.

۹٫ اگر دچار فشارخون بالا هستید، می‌توانید مصرف منظم انار و غذاهای حاوی آن را در برنامه غذایی خودتان داشته‌باشید.

۱۰٫ انار باعث کاهش قند خون و تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت می شود.

 ۵ راز سس انار

۱٫ اگر می خواهید سس انار را مستقیم با خود گوشت نپزید و آن را در آخرین مرحله سرو روی بوقلمون، ماهی یا گوشت اردک بریزید، می توانید مقداری کره را در تابه آب کنید. کمی نمک و فلفل به آن بزنید. مقداری آرد سفید در کره تفت بدهید و آب انار را تدریجا به تابه اضافه کنید تا سسی با غلظت مورد نظرتان به دست بیاورید. این سس می تواند به صورت کاملا گرم روی غذاهای گوشتی سرو شود.

۲٫ اگر می خواهید دانه های انار را در سس خود داشته باشید، بهتر است آن را کنار غذا بریزید تا اگر کودکان و سالمندانی در خانه دارید که نمی توانند دانه انار را به خوبی بجوند، بتوانند آنها را از سس جدا کنند.

۳٫ بهتر است برای تهیه سس انار، از آب انار صددرصد خالص و تازه استفاده کنید.

۴٫ اگر آب انار شما ترش است و می خواهید کمی شکر به سس انار اضافه کنید، این کار را قبل از افزودن آب انار به تابه انجام بدهید و شکر را در آب انار حل کنید.

۵٫ اگر آب انار شما بیش از اندازه شیرین است و احساس می کنید ممکن است غذا را باب میل نکند، می توانید مقداری سرکه بالزامیک یا آبلیموی تازه به آن بیفزایید.

 ارزش غذایی

هر وعده از این خوراک حاوی:

  • ۷ گرم چربی (یک گرم چربی اشباع)
  • ۷ گرم فیبر
  • ۲۶ گرم کربوهیدرات
  • ۳۱ گرم پروتئین
  • ۸۸ میکروگرم فولات
  • ۷۰ میلی گرم کلسترول
  • ۱۷ گرم قند
  • ۲ هزار و ۲۶۱ واحد بین المللی ویتامین A
  • ۲۸ میلی گرم ویتامین C
  • ۳ میلی گرم آهن
  • ۴۹۸ میلی گرم سدیم
  • ۱۴۵۵ میلی گرم پتاسیم
  • ۴۷ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C
  • ۴۵ درصد به ویتامین A
  • ۲۲ درصد به فولات

یک پیشنهاد 

اگر اجاق گاز شما مجهز به فر است، بهتر است رازیانه و سایر سبزیجات را به جای پختن در تابه، داخل فر به صورت تنوری دربیاورید.
اگر می خواهید طعم بوقلمون شما جذاب تر شود، باید آن را از حدود ۱۲ ساعت قبل با مقداری نمک، فلفل، روغن کانولا و پودر آویشن طعم دار کنید.
بهتر است از آب انار ملس برای تهیه این غذا کمک بگیرید.
اگر آب انار شما بیش از اندازه ترش بود، کمی عسل به آن اضافه کنید.
عسل باعث ترد شدن گوشت و پخت سریع تر آن هم می شود.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن