میوه های تابستانی

هندوانه و ۹ خواص درمانی شگفت انگیز آن

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

هندوانه و ۹ خواص درمانی شگفت انگیز آن

هندوانه یک میوه بزرگ، شیرین و آبدار است، که در فصل تابستان بسیار لذت بخش است. این میوه تنها دارای ۴۶ کالری در هر فنجان است، همچنین دارای ویتامین C، ویتامین A و بسیاری از مواد مغذی دیگر می‌باشد.
این میوه آبدار دارای خواص درمانی متعددی از جمله کاهش فشار خون، افزایش حساسیت به انسولین و کاهش درد‌ عضلانی می‌باشد. در ادامه با خواص درمانی هندوانه
بیشتر آشنا خواهید شد.

هندوانه

۱) کمک به حفظ آب بدن 

نوشیدن آب کافی یکی از راه های مهم برای حفظ آب بدن است.
با این حال، خوردن موادغذایی آبدار نیز می‌تواند جایگزین خوبی برای نوشیدن آب باشد. جالب است، بدانید هندوانه شامل ۹۲٪ آب است.
علاوه بر این، حجم آب زیاد میوه‌ها و سبزیجات یکی از دلایلی است که به شما کمک می‌کند تا احساس سیری داشته باشید.
همچنین هنداونه ترکیبی از آب و فیبر  است و به این معناست که شما یک حجم غذای زیاد و بدون کالری می‌خورید.

بیشتر بخوانید: نوشیدن آب چه اندازه بر سلامت پوست و مو شما تاثیر دارد؟

۲) حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است

هندوانه یکی از کم‌کالری‌ترین میوه‌ها به شمار می‌رود. همان‌طور که گفته شد در هر پیمانه از هندوانه که وزن آن ۱۵۴ گرم است، فقط ۴۶ کالری وجود دارد. یک پیمانه هندوانه مواد مغذی بسیاری دارد که شامل ویتامین و مواد معدنی زیر می‌شود.

  • ویتامین ث: ۲۱ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • ویتامین آ: ۱۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • پتاسیم: ۵ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • منیزیم: ۴ درصد از دوز مصرفی روزانه
  • ویتامین ب ۱، ب ۵ و ب ۶: ۳ درصد از دوز مصرفی روزانه

همچنین هندوانه حاوی میزان زیادی کاروتنوئید از جمله بتاکاروتن و لیکوپن است. سیترولین که یک آمینو اسید ضروری است، نیز در هندوانه یافت می‌شود. مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های هندوانه عبارت‌اند از:

  • ویتامین C: آنتی اکسیدانی که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  • کاروتنوئید: دسته‌ای از ترکیبات گیاهی که شامل آلفاکاروتن و بتاکاروتن می‌شود و بدن آنها را به ویتامین A تبدیل می‌کند.
  • لیکوپن: نوعی کاروتنوئید است که به ویتامین A تبدیل نمی‌شود. این آنتی اکسیدان قوی رنگ قرمز را به مواد غذایی از جمله گوجه فرنگی و هندوانه اضافه می‌کند و بسیاری از خواص سلامتی را به دنبال دارد.
  • کوکوربیتاسین E: ترکیبی گیاهی است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. بیتر ملون که در خانواده هندوانه قرار دارد، حاوی کوکوربیتاسین ای بیشتری است.

۳) حاوی ترکیباتی است که می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند

محققان بر روی لیکوپن و دیگر ترکیبات گیاهی ویژه‌ای که در هندوانه وجود دارد، تحقیقاتی انجام داده‌اند تا ببینند که آیا اثر ضد سرطانی دارد یا خیر.
طبق نتایج مصرف لیکوپن با احتمال کمتری در ابتلا به برخی از سرطان‌ها همراه است.
قوی‌ترین ارتباط دیده شده بین لیکوپن و سرطان سیستم گوارش بوده است.
همچنین نتایج به دست آمده نشان می‌دهد سرطان با کم کردن فاکتور رشد شبه انسولین کاهش یافته است، این ماده پروتئینی است که در تقسیم سلولی نقش دارد و میزان بالای آن با بیماری سرطان مرتبط است.
این ماده همچنین برای توانایی‌اش در مهار رشد تومور مورد بررسی قرار گرفته است.

۴) بهبود سلامت قلب 

بیماری قلبی یکی از علل مرگ در سراسر جهان است. عوامل مختلف در سبک زندگی مانند رژیم غذایی، می‌تواند ریسک حمله قلبی و سکته را از طریق کاهش فشار خون و سطح کلسترول کم کند. مواد مغذی بسیاری در هندوانه وجود دارد که برای سلامت قلب مفید است. بر اساس مطالعات انجام شده لیکوپن می‌تواند کلسترول و فشار خون را کم کند. همچنین می‌تواند در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول نیز کمک کننده باشد. با توجه به مطالعات انجام شده لیکوپن همچنین می‌تواند سفتی و ضخامت دیواره‌های شریانی خون را کاهش دهد.

هندوانه حاوی ماده‌ای به نام سیترولین است، این اسید آمینه می‌تواند سطح اکسید نیتریک بدن را افزایش دهد. اکسید نیتریک به انبساط رگ‌های خونی کمک می‌کند و همین نکته باعث کاهش فشار خون می‌گردد. ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر مانند ویتامین A، B6، C، منیزیم و پتاسیم موجود در هندوانه نیز برای قلب مفید هستند.

بیشتر بخوانید: تغذیه مناسب برای داشتی قلبی سالم به همراه توصیه مصرف مواد غذایی 

۵) التهاب و استرس اکسیداتیو را کم می‌کند

 التهاب یکی از دلایل اصلی در بسیاری از بیماری‌های مزمن به شمار می‌رود.
هندوانه می‌تواند سبب کاهش التهاب و آسیب اکسیدانی شود، چرا که غنی از آنتی اکسیدان‌های ضد التهابی لیکوپن و ویتامین C است .
در یک مطالعه انجام شده تعدادی داوطلب با آب گوجه فرنگی غنی از لیکوپن و دارای ویتامین C اضافه شده، تغذیه شدند.
به طور کلی، نشانگرهای التهابی آنها کاهش و آنتی اکسیدان‌ها افزایش یافت.
هندوانه دارای هر دو ماده لیکوپن و ویتامین C است.
لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌تواند برای سلامت مغز نیز مفید باشد.
برای مثال، ممکن است شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد.

۶) هضم را بهبود می‌بخشد

هندوانه شامل مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است که هر دو برای هضم مهم هستند.
فیبر می‌تواند باعث به وجود آمدن حجم مدفوع شود و آب، حرکت دستگاه گوارش را به طور موثری بهبود می‌بخشد.
خوردن میوه‌ها و سبزیجات غنی از آب و فیبر مانند هندوانه، می‌تواند برای ارتقای حرکات طبیعی روده مفید باشد.

۷) خواص هندوانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن

هندوانه، غنی از ویتامین C است و بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.
این میوه حاوی ویتامین B۶ است که به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا آنتی‌بادی (پادتن) تولید کند.
این ویتامین همچنین در تشکیل گلبول‌های قرمز نقش دارد.
این میوه‌ی آبدار دارای ویتامین A است که سیستم ایمنی را تنظیم می‌کند و از آن در برابر عفونت محافظت می‌کنند.

۸) مناسب برای زنان باردار

 هندوانه سوزش سر دل را که یک اختلال شایع در دوران بارداری است، تسکین می‌دهد.
همچنین به کاهش حالت تهوع صبحگاهی کمک می‌کند.
مواد معدنی موجود در این میوه می‌تواند به پیشگیری از گرفتگی عضلانی سه ماهه سوم بارداری کمک کند.

 ۹) مناسب برای پوست و مو

دو ویتامین A و C موجود در هندوانه برای سلامتی پوست و مو مهم هستند.
ویتامین C به تولید کلاژن، کمک می‌کند و پروتئین پوست شما را تقویت می‌کند و موهای شما را قوی می‌کند.
ویتامین A نیز برای پوست سالم اهمیت دارد چرا که به تولید و ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند.
بدون میزان کافی از ویتامین A ، پوست خشک و پوسته پوسته به نظر می‌رسد.
پس از خواص هندوانه برای پوست می‌توان گفت که هم لیکوپن و هم بتکاروتن به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی نیز کمک می‌کند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

الهام عروجی

کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی که از سال 1396 در زمینه تولید محتوای تخصصی فعالیت حرفه ای خود را آغاز نموده ام. در حال حاضر مفتخر به همکاری در تیم متخصصان شمیم سلامتی می‌باشم.

پاسخی بگذارید

بستن