انجیر و خواص باورنکردنی این میوه خوشمزه بر سلامتی بدن را بشناسید

انجیر

قرآن کریم از برخی میوه ها نام برده که یکی از آنها انجیر است، این مسأله نشان می دهد که چه حد با ارزش است. آنجا که فرمود: «وَالتین وَالزیتون» سوگند به انجیر و زیتون. خوشبختانه علم روز نیز به این واقعیت صحه گذارده و آن را از لحاظ تأمین سلامتی برای همه ضروری می داند.

خواصی از انجیر:

انجیرهای خشک کمتر از تازه آن ملین هستند. اما قدرت غذایی بیشتری دارند و برای کودکان و ناقهین مقوی است.با حرارت نباید خشک شود، بلکه باید به وسیله آفتاب باشد تا دیاستازهای انجیر فرصت یابند قند آن را زیاد نمایند.

نسخه: ۵ – ۸ دانه انجیر خشک را از وسط نصف کرده روغن زیتون و چند قطره آب لیمو بیفزایند و صبح ناشتا بخورند وضع معده را مرتب می نماید.
از جوشاندن آن در شیر، شربتی به دست می آید که برای تحریکات گلو و مخاط دهان و تورم لثه خوب است. جوشانده پوست آن برای اسهال های خونی و جوشانده شاخه های جوان آن در استسقاء اثر خوب دارد. نان و شیرینی که با این میوه هم اکنون در شمال آفریقا تهیه می شود، سابقه بسیار قدیمی دارد.

انجیر

  • افلاطون به قدری انجیر را دوست داشت که بعضی آن را دوست فیلسوفان نامیدند.
  • سقراط آن را رساننده مواد نافع و دافع مواد مضر می دانسته است.
  • جالینوس رژیم مخصوصی از انجیر برای پهلوانان منظور داشته است که به پهلوانان روم و یونان قدیم داده می شد.
  • «پلین» گیاه شناس رومی از ۲۹ نوع انجیر نام می برد.
  • هومر شاعر یونان از شخصی به نام تانتال نامی یاد می کند که زخم داشته و برای شفای زخمش انجیر به کار برده است.

چند نکته درباره انجیر

  • برای بیماران قندی و کسانی که زیاد چاق هستند.
  • در اختلالات گوارشی مصرفش ممنوع است.
  • برای کسانی که یبوست دارند، ورزشکارند، ضعف و پیری دارند.
  • کودکان نیز می توانند آن بخورند.
  • باید تازه خورده شود، زیرا آن زود تخمیر می شود.
  • خیساندن نوع خشک این میوه (۵-۱۰ عدد) در آب تمیز یا روغن زیتون  و مصرف نمودن آن در صبحانه  به مدت دو ماه، بنابر عقایدی بهترین درمان یبوست و خشکی مزاج است.
  • از شیره آن می توان به عنوان قند طبیعی برای کودکان استفاده نمود، زیرا دارای تمام خواص قندهای طبیعی است.
  • وجود مقدار زیادی فسفر در آن پرورش هوش و حافظه نقش موثری دارد.
  • از طرفی دیگر چون سرشار از آهن و کلسیم است برای سلامتی کودکان ضعیف وکم خون توصیه می شود.

ارزش غذایی انجیر:

  • دارای ارزش غذایی نسبتا خوب است.
  • دارای قند، مواد پروتئیک، نشاسته، مواد چرب، سلولز، مواد معدنی و آب می باشد (مواد پروتیئنی ۸/۰ درصد).
  • از لحاظ موادی که دارد غذای خوبی بوده و در شیرینی سازی و غیره موارد استعمال دارد.

ارزش غذایی مدل خشک آن به مراتب بیشتر از مدل تازه آن است، زیرا مقدار زیادی آب را که ارزش غذایی ندارد از دست داده است و با کم شدن نسبت مواد غیر مؤثر ارزش غذایی آن بالا رفته است.

  • از این میوه الکل، قهوه و سایر کالاهای تجارتی تهیه می نمایند.
  • صد گرم آن ۸۰ کالری حرارت ایجاد می نماید.

خواص دارویی :

درخت انجیر دارای پاپایین papatine و لاتکس Latex می باشد که بعضی از انواع آن را ترشح می کند و دارای یک نوع آنزیم است که خاصیت ضد کرم قوی دارد ( آنزیم مذکور روی تریکو سفال و تری شین مؤثر بوده و لاتکس تازه خیلی مؤثر است).

ابی ذر می گوید: برای رسول خدا (ص)انجیر هدیه آورده بودند، آن حضرت به اصحاب خود فرمود: بخورید، اگر بگویم میوه ای از بهشت نازل شده، آن است چون:

  • میوه بدون دانه است.
  • بواسیر را قطع می کند.
  • برای نقرس مفید است.

در احادیث آمده است:

«هر کس بخواهد دلش رقیق و نرم شود همواره انجیر بخورد»

منبع: کتاب دورنمایی از دایره المعارف طب اسلامی

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

بستن