سلامت

مواد غذایی سرطان زا ; گوشت قرمز خامه و … که باورتان نمی شود

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

خوراکی های سرطان زا

سبک زندگی ما شهرنشینان که به حاشیه و روستا نیز تسری پیدا کرده است عامل اصلی شیوع و افزایش انواع و اقسام سرطان در افراد چه کودک یا بزرگسال است. از مهمترین عوامل خطر ایجاد کننده سرطان ؛ مواد غذایی ، سیگار کشیدن، چاقی ، ﻣﺼﺮف اﻟﻜﻞ، ﻋﻮاﻣﻞ ﻋﻔﻮﻧﻲ، ﻧﻮر ﺧﻮرﺷﻴﺪ، ﻓﺸﺎرﻫﺎی رواﻧﻲ، آلوده کننده های محیطی است.

تریاک، گوشت قرمز و خامه احتمال ابتلا به سرطان را بیشتر می‌کند

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت به تازگی گفته: «حدود ۱۰ درصد افراد بالای ۴۰ سال در ایران تریاک مصرف می کنند و این موضوع هشدار جدی در مورد افزایش موارد ابتلا به سرطان، خصوصا سرطان دستگاه گوارش است.

مصرف تریاک سرطان زا است

این درحالی است که بسیاری از مصرف کنندگان تریاک، آن را با هدف دسترسی به سلامت خصوصا در سنین بالای ۴۰ سال مصرف می کنند.

دکتر ملک زاده این را هم گفته که افزایش بروز سرطان معده در استان هایی مانند اردبیل با نوع غذایی که مردم می خورند، کاملا مرتبط است. وی در کنگره جراحی سرطان در شیراز با ابراز تاسف از باورهای غلطی که در مورد تریاک بین مردم وجود دارد،عنوان کرد مصرف  مواد غذایی سرطان زا را بایستی متوقف کنیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به سرطان معده در شهرهای شمال کشور افزایش یافته تصریح کرد: «استفاده بی رویه از کباب و گوشت قرمز در ابتلا به سرطان در این شهرها اثبات شده و تحقیقات نشان می دهد در مناطقی مثل استان اردبیل مصرف کباب و گوشت برشته شده و خامه در ابتلا به سرطان معده تاثیر داشته است.»

دکتر ملک زاده در زمینه تحقیقات انجام شده در دنیا برای کاهش موارد ابتلا به سرطان معده نیز سخن گفت: «استفاده از سبزی و گوشت ماهی در پیشگیری از سرطان معده موثر است و تحقیقات نشان داده مصرف روزانه یک قرص آسپیرین در پیشگیری از سرطان معده تاثیر داشته. تحقیقات در این زمینه در استان اردبیل شروع شده و در گروه تحقیقاتی در این زمینه با مصرف و عدم مصرف آسپیرین تحت پایش قرار گرفته اند که نتایج آن در یک دوره ۱۰ ساله مشخص می شود.»

به گفته دکتر ملک زاده، تحقیقات اولیه در سایر کشورها نشان می دهد مصرف روزانه یک آسپیرین ۳۰ درصد سرطان معده و ۳۵ درصد سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد. معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به میزان شیوع ریفلاکس در کشور نیز اشاره کرد: «شایع ترین بیماری دستگاه گوارش در ایران ریفلاکس معده است و حدود ۲۰ درصد ایرانی ها به آن مبتلا هستند،

اشتباه بزرگ مصرف کننده های تریاک

بسیاری از مصرف کنندگان، تریاک را برای رفع خستگی و برخی برای تفریح و تفنن مصرف می کنند، در صورتی که تریاک در جامعه ما در حال حاضر همان نقش الکل را در جوامع غربی ایفا می کند، ضمن اینکه مصرف الکل نیز در ایران رو به افزایش است.

هر چند این بیماری ضرری ندارد و به بیماری های خطرناک تبدیل نمی شود، روی کیفیت زندگی اثر می گذارد و در بلندمدت می تواند منجر به سرطان معده شود.»

ملک زاده با بیان اینکه ریفلاکس ۳۰ درصد بیماریهای گوارشی را تشکیل می دهد، ادامه داد: مصرف مواد غذایی سرطان زا و سرطان دستگاه گوارش و کبد جزو شایع ترین سرطانها در کشور است و این سرطانها، ۲۷ درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد.

همچنین شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش و کبد، سرطان معده است که حدود ۱۲ درصد سرطان ها را به خود اختصاص می دهد و در مردان بیشتر شایع است.» به گفته دکتر ملکزاده، سرطان روده بزرگ رتبه بعدی را (حدود ۹ درصد) به خود اختصاص داده و سرطان مری هم حدود ۴ درصد است.

مصرف گوشت قرمز سرطان زا است

محققان انگلیسی اخیراً دریافته‌اند مصرف گوشت قرمز می‌تواند سبب افزایش ابتلاء به سرطان روده بزرگ شود.

پژوهشگران “دانشگاه آکسفورد”(Oxford University) در مطالعه اخیرشان که با همکاری “مرکز تحقیق سرطان انگلستان”(Cancer Research UK) انجام شد، دریافته‌اند حتی مصرف روزانه مقدار کمی از گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مانند بیکن می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

تحقیقات محققان “دانشگاه آکسفورد” که بنا بر شواهدی از “سازمان بهداشت جهانی” انجام شده، نشان می‌دهد مصرف گوشت قرمز مضر است.

طی این مطالعه، محققان داده‌های حدود ۵۰۰ هزار نفر را که در بانک اطلاعات پزشکی(Biobank) بریتانیا ذخیره شده، مورد بررسی قرار دادند. پس از انجام شش سال مطالعه آنها دریافتند ۲ هزار و ۶۰۹ نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا شده اند. بیوبانک یا بانک اطلاعات پزشکی(Biobank) نوعی بانک اطلاعاتی است که نمونه‌های بیولوژیکی انسان را برای استفاده در تحقیقات و پژوهش‌های مختلف ذخیره می‌کند.

پژوهشگران پس از انجام این بررسی اعلام کردند مصرف سه ورق بیکن در روز می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

نتیجه بررسی محققان مرکز سرطان انگلیس

هر ۱۰ هزار فردی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند ۲۱ گرم گوشت قرمز و فرآوری شده در روز مصرف می‌کردند که پس از انجام آزمایشات مشخص شد ۴۰ نفر از آنها مبتلا به سرطان روده بزرگ هستند و این در حالی است که این تعداد با مصرف روزانه ۷۶ گرم از گوشت قرمز و فرآوری شده به ۴۸ نفر افزایش یافت.

بنابر یافته‌های مؤسسه ملی سلامت، ۷۶ گرم گوشت قرمز پخته شده معادل حدود نیمی از ۸ اونس گوشت راسته است. یک برش از ژامبون یا بیکن حدود ۲۳ گرم گوشت فرآوری شده است.

بنابر “مرکز تحقیق سرطان انگلستان”، ۵ هزار و ۴۰۰ فرد از ۴۱ هزار و ۸۴ فرد که هر ساله در انگلستان به سرطان روده بزرگ مبتلا می‌شوند، می‌توانند با مصرف نکردن گوشت‌های فرآوری شده، از ابتلاء به این بیماری جلوگیری کنند.

“اما شیلدز”(Emma Shields)، مدیر اطلاعات “مرکز تحقیق سرطان انگلستان” گفت:این مطالعه نشان می‌دهد هرچه افراد بیشتر گوشت قرمز مصرف کنند، خطر ابتلاء به سرطان در آنها افزایش می‌یابد و هرچه گوشت قرمز کمتری استفاده کنند، احتمال خطر ابتلاء به بیماری سرطان روده بزرگ در آنها کمتر است.

توصیه هایی برای کاهش استفاده از مواد غذایی سرطان زا

برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان های معده و روده بزرگ که با شیوه زندگی و نوع تغذیه ارتباط دارد، چند توصیه مهم بیان می کنیم:

  • مصرف سیگار و الکل را ترک کنید
  •  فعالیت بدنی مناسب به طوری که ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی شدید داشته باشید
  •  کاهش وزن و تغذیه مناسب؛ یعنی استفاده کمتر از غذاهای کبابی و استفاده بیشتر از غذاهای پخته شده

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

مسعود رازنهان

مسعود رازنهان هستم سردبیر محتوای مجله سلامتی حدودا 6 سال تجربه کاربری و فنی در تولید محتوا دارم امیدوارم محتواهای بنده مورد استفاده شما عزیزان گردد. خوشحال میشوم از طریق ایمیل : raznahan@shamimsalamati.ir نظرات خودتان را برایم ارسال کنید.

پاسخی بگذارید

بستن