بیماری های کلیه | چه غذاهایی برای تقویت کلیه ها مفید است؟

خرید آنلاین دارو از داروخانه آنلاین داروپین

بیماری های کلیه

یکی از اعضای بدن که در تنظیم آب و املاح نقش بسیار مهمی دارد، «کلیه» است. از آنجایی که کار کلیه زیاد و مهم است، خداوند این اندام را دوقلو آفریده که اگر یکی آسیب دید، دیگری عملکرد داشته باشد. پس شناخت بیماری های کلیه از اهمیت بالایی برخوردار است. در طب ایرانی ۴ مرحله برای هضم تعریف می شود که در هر مرحله مواد زائد و فضولاتی ایجاد می شود که باید دفع شود.

بیماری های کلیه | چه غذاهایی برای تقویت کلیه ها مفید است؟

مرحله دوم هضم که در کبد انجام می گیرد، ماده زائد ادرار را تولید می کند که توسط کلیه ها از بدن خارج می شود. امروزه نارسایی مزمن کلیه یکی از معضلات جامعه بشری است و برآورد شده ۵۰۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به نارسایی مزمن کلیه هستند که تعدادی از آنها به سمت مرحله انتهایی نارسایی رفته و باید با دیالیز قسمتی از کار کلیه را به آنها برگرداند. شیوع فراوان بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت و فشارخون بالا، مزید برعلت شده و زمینه نارسایی مزمن کلیه را فراهم می کند. در ایران سالانه بیش از ۴ هزار نفر به فهرست بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه اضافه می شود.

سنگ کلیه

سنگ های کلیه نیز از عوامل دردزای شدید هستند و روند زندگی فرد را مختل و به عنوان یک راه بند آسیب جدی به کلیه وارد می کنند. در تمام این موارد عملکرد کلیه دچار نقص می شود و بر اثر این بیماریها و بعضی داروها اندازه آن کاهش می یابد. رعایت کردن اصول شش گانه زندگی سالمف برای سلامت تمامی اندام های بدن از جمله سلامت کلیه ها لازم است. یعنی:

  1. بهره مندی از هوای پاک و دوری از آلودگی های محیط
  2. خوردن و نوشیدن درست و به مقدار لازم
  3. داشتن خواب و استراحت کافی و پرهیز از بی خوابی
  4. ورزش و فعالیت بدنی و دوری از تنبلی و کسالت
  5. دفع مواد زائد از بدن و نگهداری مواد مورد نیاز بدن
  6. دوری از خشم، غضب و استرس های روانی و داشتن زندگی با آرامش

در بررسی منابع طب سنتی، نارسایی مزمن کلیه قابل تناظر با ضعف و لاغری کلیه است. در این منابع شیر شتر در ضعف کلیه توصیه شده است، تعدادی از داروها مانند خشخاش، انیسون، مصطکی، کاسنی، گل صد تومانی، تره و گل سرخ نیز در درمان ضعف کلیه مورد استفاده قرار می گیرد.

تغذیه مناسب برای تقویت کلیه

اشکنه بنه و آشی که در آن مغز ساق گاو باشد و روغن کنجد در افزایش جوهر کلیه برای افزایش عملکرد آن موثر است.

نکات مهم در بررسی سلامت کلیه ها

برای بررسی کلیه باید به این موارد توجه داشت:

  • مقدار ادرار، رنگ و بوی آن
  • میزان تمایل فرد به نوشیدن آب
  • میزان میل به رابطه زناشویی
  • درد پشت
  • سردی یا گرمی کلیه در لمس

نشانه کلیه با سوء مزاج سرد

اگر بیمار در شرح حال خود موارد زیر را بیان کند، نشانه های کلیه با سوء مزاج سرد است:

  • رنگ ادرارش اغلب سفید است
  • تمایلات جنسی وی بسیار کم شده
  • تمایل کمی به نوشیدن آب دارد
  • از کمردرد شاکی و حالت پشت سالخوردگان را دارد
  • هنگام لمس ناحیه کلیه سرد است

استفاده از روغن های گرم به شکل مالیدنی مانند روغن شوید، روغن گردو، روغن بادام تلخ و روغن کاجیره برای این فرد مفید است. بادکش های گرم نیز برایش سودمند است. خوردن شنبلیله، کره گاوی تازه تهیه شده از ماست و استفاده از گوشت پرندگان با طبیعت گرم مانند کبک، جوجه مرغ با روغن کنجد توصیه می شود. خوردن اشکنه بنه نیز برای تقویت کلیه مفید است. این فرد باید از خوردن غذاهای با طبیعت سرد، غذاهای غلیظ و لزج، آب سرد، درهم خوری و رابطه زناشویی زیاد بپرهیزد.

اشکنه بنه

بنه یا پسته کوهی که در منابع طب سنتی به نام « حبه الخضراء» خوانده می شود دارای طبیعت گرم و خشک است. بنه محصول درختی است که ارتفاع آن به ۷ تا ۸ متر می رسد. از این درخت صمغی تراوش می شود که به آن «سقز» می گویند. در کتاب مخزن الادویه، آن را مقوی هاضمه، ادرارآور، پاک کننده چرکها، جاذب ترشحات اضافی مغز، پاک کننده ترشحات حلق و مقوی معده می دانند. در تحقیقات جدید بنه و روغن آن در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سفتی دیواره رگ موثر است. آثار آنتی اکسیدانی دارد و در کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از سرطان دارای تاثیرات خوبی است.

خوردن بنه و روغن آن کاهنده دردهای مفصلی و عضلانی است. در کتاب اکسیر اعظم در بحث لاغری کلیه، کنار استفاده از نارگیل، پسته، فندق، گردو، چلغوزه از بنه به عنوان افزایش دهنده جوهر کلیه نام می برند، همچنان که بادام شیرین افزایش دهنده جوهر مغز است.

مواد لازم برای تهیه اشکنه بنه:

  • بنه کوبیده ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
  • پیاز رنده شده ۱ عدد
  • نمک به مقدار لازم
  • آب ۳ لیوان

ابتدا باید بنه ها را در ظرف کشک ساب بریزید و تا حد امکان بسایید و به تدریج روی آن آب گرم اضافه کنید تا روغن خود را پس بدهد و کاملا رنگ و مزه آب تغییر کند. سپس آن را داخل قابلمه دارای پیاز تفت داده شده بریزید باشعله گرم بپزید تا جوش بیاید.

منبع: هفته نامه سلامت

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

بستن